Back

★ I2C

                                     

★ I2C

I2C nyaéta hiji serial komputer bus kapanggih ku Philips pikeun nyambungkeun sinyal pikeun ménta dina motherboard, study system, atawa ponsél. I2C nyaéta singgetan tina Antar-Circuit Terpadu anu dibaca I-dua-C

                                     

1. Design

I2C ngagunakeun dua jalur koléktor open di boh arah, nu serial data SDA jeung serial jam SCL, nu ditarik ka luhur pull-up using a resistor. Nu tegangan nyaéta pangluhurna 5 V, sanajan sistem tegangannana 3.3 V ogé ilahar dipaké, jeung tegangan nu séjén ogé teu ngalakukeun nanaon.

Desain rujukan ka boga I2C alamat rohangan alamat rohangan 7-bit jeung 16, alamat disayagakeun, kudu nu paling ngagantung nepi ka 112 titik bisa komunikasi dina beus nu sarua. Mode tina beus I2C paling umum nyaéta 100 kbit / s mode standar jeung 10 kbit / s mode lalaunan, tapi frekuénsi jam nu deukeut ka enol ogé teu ngalakukeun nanaon. Revisi I2C bisa boga imah leuwih titik jeung geus loba nu leuwih gancang ka 400 kbit / s fast mode jeung 3.4 Mbit / s fast mode, jeung ngarojong fitur tambahan lianna, kawas mode alamat 10-bit.

                                     

2. Design

Sistem I2C nyaéta nu asli dijieun dina taun 80-an, salaku hiji sistem beus téh basajan pikeun ngawangun electronics control pamakéan rupa-rupa IC ti Philips.

Dina taun 1992, kaluar ti hiji kahiji vérsi nu geus standardized. Vérsi ieu nambahkeun mode gancang anyar 400kbit / s jeung mode alamat 10-bit teu kapasitas bisa ngaronjat nepi ka 1008 titik. Vérsi 2.0 tina taun dina taun 1998 pikeun nambahkeun mode pisan gancang ka 3.4 Mbit / detik sarta ngurangan tegangan jeung arus listrik dina raraga pikeun nu ngarasakeun ngahémat daya. Vérsi 2.1 taun 2001, minangka standar tina dimungkinkeun, tapi aya loba parobahan ti vérsi 2.0.

                                     

3. Pamakéan. (The use of the)

I2C cocog pikeun rupa-rupa périferal anu kabasajanan kesederhanaan sarta murahna ongkos produksi leuwih penting batan speed of the system. Pamakéan kasus:

  • Aksés memori non-volatile. (Access to non-volatile memory)
  • Ngarobah volume dina spiker diumumkeun.
  • Pikeun channel data ti sensor jeung diagnostik, saperti térmostat CPU jeung laju fan.
  • Ngarobah setélan tina jelas, hué, jeung kasaimbangan warna dina layar monitor.
  • Pikeun ngakses DACs anu laun.
  • Pikeun ngadalikeun controller nu DIPINGPIN atawa LCD, salaku hal ieu aya dina ponsél.
  • Ngahurung paéhkeun sistem. (Turning on and turning paéhkeun system)
  • Pikeun ngakses adcs anu laun.
  • Maca real waktu jam.

Kaunggulan husus I2C nyaéta hiji mikrokontroler bisa ngadalikeun jaringan IC ngan saukur dua pin nu dijalankeun dina program. Aya ogé bisa disambungkeun atawa dipegatkeun ti I2C bus lamun sistem aya dina panggung. Hal ieu idéal pikeun pamakéan nu merelukeun ngaganti komponén dina gancang di: panas-swapping.

Sistem beus salaku I2C jadi leuwih hiji carita nyaéta nalika insinyur komputer sadar yén ongkos produksi jeung désain model nu bisa IC ayana dina ukuran awakna jeung jumlah pinna. Awak anu leuwih leutik ogé biasana boga beurat anu leuwih hampang jeung merelukeun daya listrik leuwih penting dina pamakéan ponsél jeung komputasi portabel.

                                     

4. Sistem operasi pangrojong. (Operating system support)

Dina Linux, I2C komunikasi anu dipigawé ku modul kernél husus. Prosedur keur nulis program pikeun klien I2C bisa jadi kapanggih dina dokuméntasi ngeunaan kernél dina file lulugu /usr / include / linux / i2c.h. OpenBSD ogé, ngan pikeun ngaronjatkeun gawé pikeun I2C pangrojong pikeun kontroler jeung sensor-sensor nu ilahar kapanggih di pasar ayeuna.

Dina sistem operasi Sinclair QDOS jeung Minerva QDOS reimplementation QL, I2C nyaéta dirojong ngaliwatan susunan ekstensi nu disadiakeun ku TF Ladenan.

Dina AmigaOS, perpustakaan i2c.perpustakaan anu ditulis ku hiji Ilaharna antara dua jeung dalapan nyadiakeun aksés ka I2C.

eCos ngarojong I2C pikeun sababaraha arsitéktur komputer.

Motherboard EPIA-M ogé ngarojong I2C ngaliwatan model anak Mini-ITX.

                                     

5. Technology, Turunan. (Technology, The Derivative Of)

I2C nyaéta dasar pikeun NGAKSES.beus, VESA Pintonan Data Saluran DDC interface, hiji Sistim Manajemén Bus SMBus, jeung "Calakan Platform Manajemén Beus" IPMB, salah sahiji IPMI protokol. Ieu varian geus béda dina tegangan jeung frékuénsi clock bulan, jeung bisa jadi kudu ngeureunkeun garis.

                                     

6. Tumbu luar. (External links)

  • OpenBSD iic4 manual page.
  • Bubuka nepi ka I2C.
  • Nu Ragrag Tina Buffer Resource. For 2-wire beus, such as I2C, SMBus, PMBus, IPMB & IPMI.
  • I2C Bus Technical Ihtisar jeung Patarosan Remen Tanya.
  • Bubuka lengkep, Primer. (The introduction of a complete, a Primer)
  • Beus ka kaca informasi.
  • Massmind i2c page kode Sumber, sampel and technical information for using i2c with PC, PIC, jeung SX microcontrollers.
  • Philips I2C spésifikasi. (The Philips I2C specification)
  • The I2C Faq Version 2.0.
  • I 2 C-beus. (The I 2 C-bus)
  • Using the I2C Bus with Linux.
  • I 2 C-Bus / Access Ka.
  • Linux package lm-sensors support I2C bus antara séjén.

Users also searched:

i2c, disain. i2c,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Design & Development of a Raspberry Pi Daughter Board to.

Figure 6 serial LCD I2C interface with Arduino board. 3.1.3 GPS module. We had uses an UART GPS Module, NEO 7M C onboard, straight vertical with pin. AlMUGHTARIBEEN UNIVERSITY College of engineering. Device Tree Interfacing DSI, CSI, I2C, etc. Gertboard classic GertDuino Recommended peripherals AIY Projects Operating system distributions Raspbian.





Esp8266 bme280 weather station.

Mach Dien, Module, Thiết Bi Nap Mach Giao Tiếp, Bo Giao Tiếp USB To RS232 ​RS485 RS422 18 USB To UART 9 CAN 4 I2C 3 RS232 To UART 2. Implementation of Intelligent Automatic Vehicle Accident Detection. 当サイトで紹介しているI2C接続キーパッドのArduino用ライブラリ。 2017 04 29 公開. TouchShieldライブラリ. SparkFun社のTouch Shield タッチシールド. 68fdd38nw 的博客 68fdd38nw - 频道 - 文章. Commands for LCD displays, I2C chips and 1WIRE chips. BC has integrated terminal emulator with download option.Integrated simulator for testing.It is.


二重窓 内窓.

Hardware Protocols: PSI, I2C, CAN, ETHERNET Key Achievements: Played main role in organizing IEEE International Conference on Communication, Control. テクシオ TEXIO DCS 2072E 2chデジタルストレージオシロスコープ. I2C. Inter Integrated Circuit. ICSP. In circuit serial programming. IDE integrated development environment. IIHS. Insurance Institute for Highway Safety. IMU. Selected Projects mohanadahmed UofK. Digital sensors incorporate not only an I2C interface integrated in the plug but also a second serial interface. The parameters for the pressure.





自転車選手 Choice 28.6 シルバー SC 100シートクランプボルト.

I2C LCD 16x2 Display. SIM900 GSM module. Microcontroller board The Arduino Uno is a microcontroller board based on the ATmega328. Dr Ahmed Abdelrahman Abdalla Ali Karary University. Avoid the obstacle. And presented the result of ultrasonic sensor on the LCD screen and it connected with I2C.And the I2C connected with arduino and given. Ultrasonic Based Moving Target Detection System using. 大容量10Mポイントと最高120.000波形 秒の高速更新速度○最大1Mポイント波形から500KポイントFFT波形を演算○I2C SPI UART CAN LINシリアルバストリガ.





DESIGN CONTROL SYSTEM FOR CLASSIFICATION.

Digital PID Controller I2C Based Educational Kit 3 members Developed the software for an educational kit that allows students to play around PID parameters. 鶴見製作所 手洗器 ツルミ 工事排水用水中ポンプ 自動型 KTVE23.7. 32. Chapter Five Color Classification System Design. 5.1 System Components. 34. 5.1.1 I2c Grove Color Sensor. 34. 5.1.2 Arduino. 35. 5.1.3 Servo Motor. 37. I2C ports for design and development of Internet of Things IoT and embedded applications. Designers face the difficulty of using such a low cost hardware for.


...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →