Back

★ Taman Alam Lumbini

Taman Alam Lumbini
                                     

★ Taman Alam Lumbini

Kebon Alam Lubini nyaéta salah sahiji tempat wisata rohani, anu perenahna di Nagara, aya dina Kanyataan Kalér. Kebon Alam Lubini, tempat wisata nu aya tina wangunna Pagoda, kaéndahanana dilengkepan tiisna hawa Taneuh Alatan. Saprak dibuka dina nyaho 2010 Taman Alam Lubini, ayeuna déstinasi wisata Brastagi nu paling kawentar novelis. Pagoda nu aya di Kebon Alam Lubini a Pagoda mangrupa warna emas agréng tur méwah, jeung pagoda nyaéta pangluhurna di Nagara, jeung nu geus kacatet di Museum Rekor Muri Indonesia. Dina jero Pagoda mangrupa bagian ti puseur, aya hiji opat-rupang Buddha anu sedeng-ukuran jeung rupa opat juru rohangan, nu tengah-tengah minangka tempat ibadah pikeun nu datang pikeun eta. Alam Lubini, aya aturan pikeun hirup, teu meunang nyokot poto make HP teh jeung teu meunang barangdahar dina jero Pagodana. Kebon Alam Lubini simpen kurang leuwih 2.958 rupang Buddha, a 30-rupang Arahat jeung 108 relik, nu suci jeung nu gegedéna dicokot langsung ti Myanmar, kaasup pucak Pagonana, nu jangkungna 46, 8 méter di luhur stupa. Total wewengkon Taman Alam Lubini kira tilu hektar, kalawan disuguhan ku rupa-rupa kaéndahan alam jeung ornamén-ornamén tina Buddha, jeung tuang leuwih ngirutna nu réplika tina pagoda nyaéta ceplés jeung pagoda di Myanmar jeung ieu jadi hiji répliika ka dua panggedena di dunya populasi Asia Tenggara.

                                     

1. Ngaréndéng. (Taboo)

Kebon Alam Lubini, teu sagawayah tempat peleseiran, tapi éta a tempat wisata rohani, tah eta anu teu héran saupama aya sababaraha pantangan anu kudu diperhatikeun ku tamu anu datang, sakumaha nu di antarana,

  • Teu make sapatu atawa sapatu.
  • Nu wajib maké pakéan anu goréng jeung ngan.
  • Ulah mawa dahareun jeung inuman.
  • Teu meunang haliwu, jeung ieu téh wajib pikeun ngajaga katartiban.
  • Wajib ngajaga kabersihan di sabudeureu Taman Alam Lubini.
  • Teu meunang nyokot poto make HP.
                                     

2. Location

Nepi ka Taman Alam Lubini, eta bisa ditempuh dina waktu kurang ti dua jam ti kota Médan. Pernahna Taman Lubini nyaéta di Désa Tongkoh, Kacamatan Dolan Di Karo, Sumatra Kalér. Jam oprasioanalna ti pukul salapan isuk-isuk nepi ka jam genep isuk-burit. Husus dina poé saptu jeung minggu, atawa poé libur séjénna ngawitan muka ti jam sapuluh isuk-isuk nepi ka pukul dalapan peuting. Saupama bisa dipaké pikeun layanan, ieu tempat kudu ditutup leuwih gancang, kira-kira jam satengah genep di burit nu. Saupama anjeun hoyong meunangkeun hasil dokuméntasi anu alus, eta disarankeun pikeun datang isuk-isuk ka mikir ngeunaan jam 07.00 sabab langit keur meumeujeuhna, biru jeung panon poé nu alus teuing jeung sia manusa.

                                     

3. Dijieun Réplika Shwedagon Pagoda. (Made Replicas Shwedagon Pagoda)

Réplika tina Shwedagon Pagoda diwangun kira-kira taun dina taun 2007, jeung eta bisa direngsekeun dina taun 2010. Peresmianna ieu dihadiran ku 1.250 anggota Sangha nu diwangun ku 100 Bhiksu ieu jeung 650 anggota anu asalna ti Burma ka Myanmar jeung 40 anggota, sagala langsung ti Thailand, tapi aya ogé nu datang ti nagara-nagara séjén, kurang-ti aya 20 urang, jeung geus kacatet dina sajarah yen lamun peresmianna pikeun meunangkeun rekor muri ya Panja Jadi goréng pemberkahan paling, nu didatangan ku rébuan anggota Sangha. sedengkeun sajarah ngaran Taman Alam Lubini dicokot ti ngaran hiji tempat, nu mana ngaran tempat dingaranan Lubini, pernahna di suku gunung Himalaya, Nepal. Lubini mangrupa tempat di mana SIddharta Gautama lahir jeung saterusna Siddharta Gautama bakal jadi Buddha.

Users also searched:

taman alam lumbini,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →