Back

★ Chariang

Chariang
                                     

★ Chariang

Chariang, anu bisa ditempo nuasalna kulawarga Araceae. Genus Aglaonema ku ngabogaan 30-spesies. Chariang hirup, jeung saeutik di tempat nu kaayaana 700 méter di luhur permukaan laut jeung teu kahieuman, dina taneuh jemlék jeung ngeprul. Chariang loba kapanggih dipake keur papaés game, nunda eta dina pot atawa kana pager hirup. Kiwari chariang loba salaku kembang anu loba wandana hasil kawin silang ti dijual beulikeun kalawan harga nu cukup mahal, gumantung kana kaayaan jeung kaséhatan kalapa.

                                     

1. Ciri diri

Daun chariang rupa-rupa sistem, aya nu lonjong, lanset, kawas daun écéng, aya ogé jangka panjang. Panjang kurang leuwih 10-45 cm, warna dauna héjo paselang jeung totol-totol bodas. Tangkal na ditutup-palapah daun, kaciri mana nu umurna geus manjing kolot atawa jangkungna jeung daun kolot lalésotan. Bonggol atawa beutina ka karimunan tina akarna, panjang kurang leuwih 1-5 cm. Beuki panjang beuti chariang, beki loba barudak tangkal cariang nu bisa anjeun direkahkeun. Kembang chariang oval penampilan méncos, panjang 8-10 cm. Ieu téh bodas, jeung nu bijil tina sela-sela palapah daun.

                                     

2. Spesies alam

Aya sababaraha rupa spésiés chariang aglonema aya di alam liar:

  • Aglonema commutatum.
  • Aglonema modestum.
  • Aglonema ovatum.
  • Aglonema pictum.

Ieu mangrupa spesies alam bibit buit ti Aglonema hiji hibrid, nu ayeuna loba dijual beulikeun.

Users also searched:

chariang, alam liar. chariang,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →