Back

★ Protéin

                                               

Nukléoprotéin

Nukléoprotéin nyaéta protéin anu strukturna patali jeung asam nukléat kalawan ngandungDNA sareng RNA di jerona. Wanda nukléoprotéin nyaéta ribosom, nukleosom, jeung protéin nukleokapsid anu asalna tina virus.

                                               

Katabolismeu

Katabolismeu nyaéta jalur métabolik nu ngarecah hiji substrat kompléks molekul organik jadi komponén-komponén panyusunna bari ngaleupaskeun énérgi, umumna dina wangun ATP. Dina jalur katabolisme, molekul gedé saperti polisakarida, lipid, asam nukleik jeunh protéin bakal dibagi jadi sababaraha molekul anu leuwih leutik saperti monosakarida, asam lemak, nukléotida, jeung asam amino. Katabolismeu nyaéta prosés waktu awak nyerep dahareun kana molekul leutik dina awak sangkan jai tanaga atawa rencahan karbohidrat. Molekul gedé jeung kompleks dina awak bakal dibagi jadi leuwih leutik jeung basaj ...

Protéin
                                     

★ Protéin

Protéin nyaéta hiji sanyawa organik téh kompléks nu beurat molekulna gedé anu diwangun ku asam amino nu disambungkeun ku beungkeut péptida. Protéin penting pisan pikeun struktur jeung fungsi sadaya sél hirup ogé salaku virus. Loba protéin nyaéta énzim atawa subunit énzim. Protéin ka nu séjén ulin fungsi struktural atawa mékanis, saperti bentuk urat jeung password "sitoskeleton". Protéin ogé mangrupa sumber asupan pikeun organisme nu teu ngahasilkeun énergina sorangan ti cahya panonpoé.

Protéin nu béda jeung nu alus utamana ti kandunganana nu loba nitrogén jeung saeutik walirang sagigireun karbon, oksigén, jeung hidrogén. Protéin ngarupakeun unsur utama dina kahirupan anjeun jeung ieu téh salah sahiji grup molekul utama nu diajarkeun di biokimia, ieu munggaran kapanggih ku Jons Jacob Berzelius taun 1838.

                                     

1. Struktur

Protéin ranté asam amino nu nilep kana struktur 3-dimensi has. Bentuk ieu ngawujud tina tilepan alam protéin nu dipikawanoh dina bentuk asli, nu ditangtukeun ku urutan asam dina aminona. Biokimiawan ngabedakeun nu struktur protéin anu jadi opat:

  • Struktur dasar: runtuyan asam amino.
  • Struktur sekundér: substruktur nu kapola--alpha-héliks jeung beta-lambaran a - bagéan ranté anu dianggap teu boga bentuk stabil. Struktur sekundér, maranehna lokal, hartina aya bisa jadi loba motif sekundér dina hiji molekul protéin.
  • Struktur kuarternérna: bentuk atawa struktur yén hasil ti uni sababaraha molekul protéin, eta biasana disebut subunit protéin subunit, nu boga fungsi salaku bagian tina association nu leuwih gede atawa kompléks protéin.
  • Struktur tersiér: sakabéh bentuk tunggal molekul protéin, spatial hubungan sekundér struktural motif pikeun hiji jeung nu séjénna.

Salian ieu sasmita tina struktur, protéin bisa jadi géséh antaran sababaraha struktur nu sarupa dina ngajalankeun pungsi biologisna. Dina konteks set ulang ieu, struktur tersiér atawa kuarternérna biasa disebut salaku "konformasi", sedengkeun transisi ka eta anu disebut parobahan konformasi.

Struktur dasar kabentuk ku beungkeut péptida ngan, nu dijieun nalika panarjamahan. Struktur tersiér kabentuk dina ayana beungkeut hidrogén, interaksi hidrofobik, interaksi ionik, jeung / atawa beungkeut disulfida.

Prosés, lamun struktur bentuk nu leuwih luhur conto tina tilepan protéin dina protéin tilepan kosékuénsi struktur utama. Najan ngiuhan jeung bisa ngabogaan leuwih ti hiji konformasi nilep tina stabil, jeung unggal konformasi boga aktivitas biologis, masing-masing jeung ngan hiji konformasi nu dianggap konformasi aktip atawa imah.

Dua tungtung ranté asam amino anu disebut terminal karboksi terminal C-terminal amino terminal N-dumasar kana ayana grup luncat ka anak ahir.

                                     

2. Bang Data Protéin dina Protein Data Bank, PDB. (Bang the Data of the Proteins in the Protein Data Bank, PDB)

Struktur protéin bisa ditangtukeun ku raja X-ray, résonansi magnetik inti nucléar résonansi magnetik, NMR, jeung neutron difraksi. Struktur protéin nu diungkab ku métode ieu biasana disimpen dina Protein Data Bank nu bisa diakses kalawan bébas. Nepi ka juni 2004, ampir 25.000 struktur protéin nu geus disimpen di dinya. Ieu téh pangkalan data ogé pikeun nyimpen struktur asam nukléat kayaning DNA jeung RNA, jeung sababaraha data nu hade.

                                     

3. Fungsi

Protéin milu dina praktis na unggal fungsi nu dipigawé ku sél, kaasup pangaturan fungsi sélular saperti transduksi sinyal jeung métabolisme. Contona, katabolisme protéin merlukeun ukur sababaraha énzim nu diistilahan protéase.

                                     

3.1. Fungsi Mékanisme pangaturan protéin. (The mechanism of the regulation of the protein)

Rupa-rupa molekul jeung ion bisa napel ka sisi husus ka protein. Sisi ieu disebut ngariung mintonkeun spésifisitas of kimia. Partikel anu kabeungkeut babarengan anu disebut ligan. Kakuatan ngariung protéin-ligan nu milik ngariung diakuan salaku hiji afinitas.

sabab protéin pikeun ilubiung dina praktis na unggal fungsi nu dipigawé ku sél, hiji mékanisme pikeun ngatur fungsi ieu gumantung kana kumaha anjeun ngatur aktivitas protéin. Angger bisa ngatur bentuk atawa konsentrasi protein. Sababaraha bentuk pangaturan, kaasup:

  • Tapi, allostérik: lamun bengkeutan hiji ligan jeung hiji situs dina protéin mangaruhan ngariung ligan na situs séjénna.
  • Tapi, ieu téh ngan: lamun hiji modifikasi ngan salah sahiji protéin mangaruhan beungkeutan hiji ligan atawa sababaraha aspék séjén fungsi protéin.
                                     

4. Kabinékaan. (Diversity)

Protéin umumna mangrupa molekul badag, aya nu beurat molekularna nepi ka 3.000.000 protéin otot titin geus subunit ranté tunggal 27000 asam amino. Rantay panjang asam amino nu disebut ku masarakat salaku protein, nu pondok disebut "polipéptida," "péptida", atawa "oligopéptida" eta jarang téh. Istilah pangbédana teu tangtu, sanajan ngiuhan leutik kamungkinanana boga struktur video jeung loba karya saperti hormon saperti insulin tinimbang salaku hiji énzim atawa unsur struktural.

Sacara umum protéin anu dikelompokkeun kana serat filaméntos leyur atawa nu patali jeung mémbran asak protéin membran integrasi. Dina ampir kabéh biologis katalis dipikawanoh salaku énzim nu protéin aya sababaraha untuyan IEU di ahir abad ka-20 geus ditembongkeun jeung sipat katalitik ogé. Mémbran exchanger jeung nu lain dua puluh patali membran pindah substratna ti hiji tempat ka tempat sejen tapi teu bisa dirobah, nu reséptor, nu teu ngarobah substratna tapi ieu téh ngan hiji ngagiserkeun bentuk, lamun napel, jeung antibodi, nu nembongan dina taya pagawéan lian ti nu meungkeut, sakabeh protéin ogé. Bahan tina serat nu ngajadikeun nepi sitoskeleton sél jeung lolobana struktur sato ogé protéin: mikrotubul, aktin, nu panengah filamén, kolagén, jeung keratin mangrupa bagian tina kulit, buuk, jeung kartilage. Nu lain golongan nu protéin motor, saperti myosin, kinesin, jeung dynein. Otot anu pang badagna diwangun ku protéin myosin jeung actin.

                                     

5. Dina protéin. (In the protein)

Protéin mah pilihan pikeun nangtukeun ayana mana kitu, eta ngan bisa kapanggih dina kaayaan aktif atawa tina bentuk aslina di range of pH di nu heureut jeung eta dina kaayaan solusi nu konsentrasi éléktrolitna bit a, kitu ogé moal kapanggih di cai sulingan. Protéin leungiteun asli state disebut denatured. Protéin, tapi eta umumna teu boga struktur sekundér iwal koil jalan. Protéin téh anak pituin nagara ieu mindeng disebut minangka nu nilep, narilep.

salah sahiji papanggihan abad ka-20 anu luar biasa, nu bentuk aslina jeung denatured protéin bisa dibulak-turn cara pikeun ngatur jeung gera yén kaayaan leyuran misal jeung dialisis tina bahan kimia nu ngakibatkeun denaturasi, protéin anu denatured bisa balik deui kana bentuk aslina. Sawala ngeunaan kumaha protéin bisa jadi dina bentuk asalna nyaéta salah sahiji widang anu penting dina pangajaran biokimia, contona ulikan tina tilepan of protein.

Ngaliwatan rékayasa genetik, panalungtik bisa ngarobah tatanan ku kituna struktur ogé, "lamun", karentanan régulasi jeung sipat-sipat protéin ka nu séjén. Order of The génétik protéin nu béda bisa digabungkeun pikeun nyieun hiji protéin "chimeric" nu ngabogaan sipat hiji joint. Cara "matri" ieu ngagambarkeun salah sahiji anu pang penting hartina pikeun ahli jeung kasampak maju ka sél jeung molekul pikeun ngarobah jeung diajar usik kerja sél. Wewengkon sejen di panalungtikan tina protéin ieu ngusahakeun pikeun insinyur protéin nu ngabogaan sipat atawa fungsi nu sagemblengna widang anyar nu katelah rékayasa protéin-protéin rékayasa.

                                     

6. Protéin jeung zat gizi. (The protein and other nutrients)

Pikeun karnivora, nu protéin ngarupakeun bagian panglobana di diet. Métabolisme protéin dina awak ngaleupaskeun amonia, zat éta téh pisan pikeun pisan. Saterusna dina ati ieu amonia dirobah ka uréa, bahan kimia nu leuwih toksik, nu dikaluarkeun dina cikiih. Sababaraha sato nu dina kanyataan, konversi amonia jadi asam urat.

                                     

6.1. Protéin jeung zat gizi. Gizi protéin pikeun manusa. (Nutrition-protein for humans)

Dina jihat pangabutuh nutrisi manusa, protéin kabagi dina dua bentuk: hiji protéin lengkep nu ngandung sakabéh dalapan asam amino nu manusa teu bisa nyieunna, sedengkeun protéin teu lengkep kakurangan atawa ngan ngandung hiji / jadi. Awak manusa bisa ngamangpaatkeun sakabéh asam amino nu diékstraks tina dahareun pikeun sintésis protéin anyar, tapi nu teu ésénsil teu kudu diasupan tina dahareun, sabab sél urang bisa nyieun sorangan. Dahareun turunan-sato ngandung sadaya asam amino, sedengkeun tatangkalan biasana ngandung sababaraha asam amino nu leuwih loba.

                                     

7. Tempo ogé. (See also)

  • Péptida. (Peptides)
  • Protéomik.
  • Protéom.
  • Protéin targeting. (Protein targeting)
  • Struktur protéin prediksi. (Protein structure prediction)
  • Dénaturasi protéin. (Dénaturasi protein)
  • Intéin.
  • Raja. (The king of the)
  • Biokimia. (Biochemistry)
  • Protéinoid.
  • Prion.
  • Struktur Génomik. (The Structure Of The Genomic)
                                     
  • Albumin mangrupa protéin getih nu diproduksi ku ati anu boga fungsi dina miara volume getih normal. Albumin mangrupa larutan, protéin monomer nu diwangun
  • dua puluh nu sok dibeungkeutkeun kana protéin nalika translasi: Sélénosistéin ku kabeungkeut kana protéin - protéin dina kodon UGA, nu normalna mah mangrupa
  • minangka tempat sintésis protéin Ribosom berdiaméter kira - kira 20 nm sarta diwangun luhur 65 RNA ribosom rRNA sarta 35 protéin ribosom disebut Ribonukléoprotein
  • Kupffer dina ati. Ati ogé boga tugas méré sihan protéin jeung asam amino ginjal ngasékrésikeun protéin - protéin leutik kana urin Umur hirup éritrosit umumna
  • sahiji sumber protéin nabati anu populér. Saban 100 gram kacang polong beunang ngulub ngandung 8 gram protéin ku kituna mangrupa asal protéin nabati anu
  • utama awak Golgi nyaéta pikeun ngolah protéin nu rék dipaké dina mémbran plasma, lisosom, atawa éndosom, sarta protéin lianna nu bakal dihasilkeun ku sélna
  • Biokimia museur kana struktur jeung pungsi komponén sélular kayaning protéin lipid, karbohidrat, asam nukléat, jeung biomolekul séjénna. Kaayeunakeun
  • sél ilaharna ngandung protéin reséptor jeung protéin adhési sél. Aya ogé protéin - protéin lianna, nu pancénna rupa - rupa. Protéin mémbran ieu penting pisan
  • C Substansi dasar nukléus kasusun ku nukléoprotéin anu dijieun ku protéin jeung asam nukléat. Dina kasus ieu, asam nukléat ngawengku dua rupa anu
                                     
  • ti Times of India, kadelé miboga kandungan 13 nutrisi penting, nyaéta protéin anu kualitasna alus, asam lemak omega 3, asam lemak omega 6, kalsium, magnésium
  • ékspor. Belut ngandung protéin anu lumayan luhung. Jumlah protéin anu aya dina daging belut kurang leuwih sarua jeung jumlah protéin anu aya dina daging
  • paréntah ngeunaan cara ngawangun hiji protéin Modél dina gén nu nyandikeun protéinna. Konsép hiji gén, hiji protéin kiwari mah dianggap simplistik, ku
  • manusa boga kulit jeung rambut. Komponén utama rambut nyaéta keratin, protéin nu diwangun tina asam amino Asam amino mangrupa salah sahiji komponén
  • nu saméméh dibuahan mah mangrupa sél tunggal. Kandunganana mah lolobana protéin kira 10 nu leyur na cai. Fungsi utamana mah pikeun ngabungkus konéngna
  • Énzim mangrupa protéin atawa kompléks protéin nu ngatalisan réaksi kimiawi dina awak organisme. Na jero sél biologis téh lumangsung loba pisan réaksi
  • opat sub - unit protéin globular. Unggal sub - unit diwangun ku ranté protéin nu ngabeungkeut gugus hém non - protéin Masing - masing ranté protéin ieu disusun
  • urang bakal aya 32 protéin tina kabutuhan sapopoé. Konsumsi protéin hewani dina dahareun sapopoé dibutuhkeun ku awak salain protéin nabati. Lemak dina
  • aktivitas otot. Kalium dipikabutuh ogé pikeun métabolisme karbohidrat jeung protéin jeung ngabantuan ngajaga pH nu bener dina awak. en Medilexicon diakses
  • kompléx protéin nu disebut porin tempat molekul jeung ion bisa asup jeung kaluar mitokondria. Mémbran luar diwangun ku 50 - an lipid jeung 50 - an protéin Molekul
  • Conto nu panglobana kapanggih tina biologi, hususon biokimia, nyaéta protéin aci, jeung asam nukléat kawas DNA nu kadang disebut biomakromolekul
                                     
  • dasarna, pirus téh diwangun ku matéri genetik nu dikandung dina cangkang protéin nu disebut kapsid, nu jadi pangbéda jeung partikel kawas pirus samodél
  • pikeun neundeun atawa maké énergi bentuk séjénna ngaliwatan gajih jeung protéin Karbohidrat nu kaitung kompléks disebut polisakarida. Karbohidrat murni
  • nyaéta istilah generik pikeun protéin anu ngandung kofaktor ion logam, nu gunana dina sél rupa - rupa, kayaning énzim, protéin angkutan transport jeung simpenan
  • jeung protéin Kapri kaasup salah sahiji sumber protéin nu alus. Eusi protéina saloba 11, 7g 100g polong kapri. Beuki kolot, protéina beuki loba. Protéin ayana
  • Kromosom nyaéta wangun beundeulan DNA jeung protéin nu aya di inti sél. Hiji kromosom téh hiji molekul DNA nu ngandung gén, unsur pangatur, jeung sékuéns
  • kandungan asam amino esensial anu pepek sarta saimbang. Kapinunjulan séjénna, protéin daging leuwih gampang dicerna ti batan anu asalna ti nabati. Bahan pangan
  • dina getih téh 55 tina volumena, nu diwangun ku cai 90 volume jeung protéin glukosa, faktor koagulasi, ion mineral, hormon, jeung karbon dioksida
  • 85 kadar protéin 48, 21 jeung karbohidrat 29, 26 Kandungan protéin leyur uyah dina kijing leuwih luhur tibatan protéin leyur cai. Protéin daging kijing
  • pangan utama sanggeus paré sarta jagong. Kedelé mangrupa bahan pangan asal protéin nabati utama pikeun masarakat. Kedelai mangrupa pepelakan pangan anu mangrupa
                                     
  • jalur métabolik. Biosintésis protéin mesin sél kayaning énzim. Sawatara sél mamalia ngandung nepi ka 10.000 rupa protéin Némbal kana stimuli internal
Kod atlantik
                                               

Kod atlantik

Kod Atlantik mangrupa salah sahiji jenis lauk anu aya dina genus Gadus anu hirupna di laut sagara. Kod Atlantik bisa ngahasilkeun rébuan endog. Kod Atlantik geus 189 kalori anu dibérékeun ka asup ka 8% tina lemak, karbohidrat jeung 92% tina protéin. Ku kituna, lauk ieu boga minyak ati anu loba, sabab geus protéin anu loba ogé.

Users also searched:

Protin, protéin, rékayasa struktur. protéin,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Construction of a Pair Position Specific Scoring Matrix for Inferring.

Catalysis: Almost all chemical reactions in a living cell are catalyzed by protein enzymes. Transport: Some proteins transports various substances, such as oxygen,. Aquatic Turtle Food Growth 38% Protein FLOATING 18 Pound Bulk. Sareng protéin senjata diganti ku koin anu dikumpulkeun sapanjang jalan.​Play Store. Locust SchistocercaGregaria as an Alternative SUST Repository. Effect of fermentation on protein fractions and in vitro protein digestibility of maize​. Food Chemistry.70:181 184. Yousif, N. E. and El Tinay, A. H. 2001. Effect of.





Browsing Department of Soil and Environment Sciences by Subject.

Abstract, Background:The human Calreticulin CRT is a multifunctional protein encoded by CALR gene CALR located on chromosome 19. Calreticulin plays. Lecture 3: Global Alignment of Protein Sequences NW, SW, PAM. Of a Pair Position Specific Scoring Matrix for Inferring Homologous of Proteins to determine the various positions for contact residues in a protein sequence,.


Supplementation of pearl millet with soybean: Changes in protein.

Why align protein sequences? Functional predictions based on identifying homologous proteins or protein domains. Assumes. Sequence. Q Roc Lite Kaulinan Online Gratis Taya Bonus deposit. The seed has a relatively high protein content 24 33%,in common with many of The protein content of Broad bean seeds is very high, it constitutes to about. Creating a Better Future Through Research & Education Excellence. ABSTRACT Background: Protein S, a vitamin K dependent plasma protein, increases the rate of inactivation of factor Va by activated protein C APC by. Protein synthesis summary. Lecture3.Protein synthesis inhibitors. 3.1.Aminoglycosides inhibiting the function of the 30S. Inhibit protein synthesis. Karary University Dr. Eithar Karrar ​.





Browsing Scientific Journals by Subject protein digestibility.

Statistical Concepts And Definitions: National average protein supply expressed in grams per caput per day. It includes the following groups: meat offals. The Effects of Milk Protein Concentrate MPC on Physiochemical. For protein synthesis to occur, several essential materials must be present, such as a supply of the 20 amino acids, which comprise most proteins. mRNA is a short,. Publications nabila elamir UofK. Title: Supplementation of pearl millet with soybean: Changes in protein digestibility, amino acid composition and sensory quality during processing. Author.


Effect of cooking on protein solubility profiles of faba beans Vicia.

Decreased the insoluble protein. Key words: Cooking, Faba bean, Fertilizers, Protein fractions, Water regime. Introduction. Faba beans are the most popular food. Protein Structure. Cancer Detection Using Protein Sequence Analysis Dania Abd Allah Salheein,​Reem Hassan Hussain,Wafa Mohammed Elmodther Alkhatim Mohammed. Cancer Detection Using Protein Sequence Analysis SUST Repository. AQueous Protein and Gossypol Extraction From Defatted Karkade Seed Flour . Elnour, Nourelgalil Ali University of Khartoum. Now showing items 1 of 1.


Postgraduate Program Ahfad University.

PHRM 720 Formulation of Therapeutic Proteins 1 cr. The course describes the current peptide protein drug which are physiological peptides i.e. insulin, clotting​. Order Protein A Agarose now Order agarose protein a now. 8.0% FIBER,7.5% MOISTURE max,10% PHOSPHORUS MIN,1% Vitamin A B C D E,This is my best bulk size, Buy and Save $$, High quality made in the. جامعة كرري الصيدلة كلية Pharmaceutical Microbiology III 2021. Cry concerts forty charming opposed substrate cup altogether. Unable jet cavalry peaceful suggestions settlement sequence contain he cottage. Anti semitism. Evaluation of Protein S Level in Ladies with Placental Complicated. Amino Acids and Protein Chemistry. By Dr. Rehab Omer, جامعة دنقلا كلية التمريض. URI. Date: 2017 05 09. Show full.





DSpace at RSU: Browsing DSpace.

Browsing Scientific Journals by Subject protein digestibility This study aimed to evaluate the effect of soaking on nutritional value ofMukheit. High Sensitive C reactive protein as Prognostic Marker for. Background: Highly sensitive C reactive protein, hs CRP, is an acute phase protein which represents a sensitive systemic marker of inflammation and tissue.


Browsing Issue No. 3 العدد الثالث by Subject crude protein.

Nucleotide Polymorphism in Multiple Drug Resistance Protein 1 ABCB1 and to variabil ity in protein functions, and therefore in drug resistance, prognosis,. Bioinformatics Analysis of Single Nucleotide Polymorphism in. Role of Activated Protein C Resistance in Complicated Pregnancy . Yosif, Sahar Aldaleal Alnagar Hamza Ahmed Hassan Mohammed, 2018. Background:. Availability Indicators Average supply of protein of animal origin. The production of ethanol from sorghum grains Feterita and evaluation of its quality. Proximate chemical composition in terms of protein, crude fiber, moisture,​.





Sho Sudan Health Observatory.

Stock your lab with quality products from Sigma Aldrich. Shop now. Amino Acids and Protein Chemistry UofD Repository.


...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →