Back

★ Hirup

                                               

Al muakhir

Al-Muend tina اَلْمُؤَخِّرُ Allah SWT anu Maotkeun sadaya makhlukna. Allah ngajadikeun sakabeh makhlukna nu asal teu bisa aya ku takdirna, sabab éta téh hiji Muslim sacara Al-Qodir. Salah sahiji takdir manusa nyaeta kacamatan kamampuh pikeun tetep atawa ka tetep hirup. Daék nyieun hiji tangkal jati anu bisa nangtung nepi ka hirup urang 100 tauneun, tapi salaku loba salaku nu ngan bisa hirup nepi ka dua atawa tilu bulaneun. Aya manusa anu bisa hirup nepi ka 100 taun heubeul, aya ogé hiji lalaki anu karek borojol boga di pundut Allah. Tapi anu nangtukeun pikeun ninggalkeun sakabeh makhlukna, ...

                                               

Protista

Protista nyaeta oraganisme eukariotik nu hirup di habitat nu kawilang baseh Jeung paling saluran nu mikroskopis.Prorista teu digolongkeun kana Jero tutuwuhan,hiji dokter hewan,atawa supa,loba dina tipe prorista nu dumasar Kana kamiripanna eukariot organisme nu Senen.Dumasar ieu,eta prorista dibagi dina tilu kelompok nu katutup pikeun umum,nyaéta hiji Prorista mangrupi tina jamur,prorista mangrupi tutuwuhan,jeung prorista mangrupi Sato.

                                               

Bingbin

Bingbin Nu) Family: Arecaceae Sebaran géograpis: Sumatra, Jawa, Sulawesi Kagunaan: dina ubar tradisional Nu bentuk kahirupan jeung asal tina data: papaleman, tutuwuhan pituin

                                               

Pinding ranjang

Dina hiji bed, pining, atawa pinding Valeton) Kulawarga: Zingeberaceae Kagunaan: dina ubar tradisional Nu bentuk kahirupan jeung asal tina data: hérba, tutuwuhan pituin

                                               

Plasmodium

Plasmodium nyaeta genus eukariot conto parasit obligat of vertebrata jeung gegeremet. Daur hirup tina spésiés Plasmodium ngawengku tumuwuh dina nu boga imah gegeremet panyeuseup getih jeung injects parasit ka vertebrata nu boga imah salila nyeuseup getih. Parasit nu tumuwuh dina jaringan awak vertebrata saméméh ngasupkeun aliran getih ka nginféksi sél getih beureum. Karuksakan sél ieu anu salajengna matak gering, anu katelah malaria. Salila inféksi, parasit tina jero awak mahluk gegeremet anu ngabandungan getih, terus daur hirup.

                                               

Cangkoréh

Cangkoréh, Dinochloa scandens O. Kuntze Sebaran géograpis tina Kapuloan Andaman jeung nikobar, Thailand kidul, Semenanjung Malaysia, Sumatra, nepi ka R Leutik. Mangpaat: a bongsang pikeun ngamimitian batu ti walungan, hastakarya. Hal ieu dipaké pikeun ubar tradisiona, cai ti buku keur ngubaran konjungtivitis jeung anti-inflammatori. Nu bentuk kahirupan jeung asal tina data: awi ngarambat, tutuwuhan pituin.

Hirup
                                     

★ Hirup

Hirup téh konsép ka multiharti tanpa katerangan basajan, saperti eta mindeng dilarapkeun ka rupa-rupa hal. WordNet méré opat jenis harti kecap "hirup", sedengkeun Kamus ieu Web Longman méré 35-harti.

Artikel ieu ngajelaskeun harti élmu hirup, nu kaluar lain harti bisa ditempo dina bagian nu patali jeung artikel di handap ieu.

                                     

1. Ngartikeun konsép hirup. (The definition of the concept of the life)

Kahirupan ngabogaan sababaraha harti tina segi biologi -

  • "hirup" nu nujul ka prosés tina kajadian kiwari anu patali jeung kahirupan.
  • "hirup" nu nujul ka periode antara wedal jeung paéhna hiji organisme.
  • "hirup" nu nujul ka kaayaan / bentuk lamun geus lahir saméméh paéh.

Nu sésana bagian ieu téh museur kana harti nu ahir - naon anu jadi dadasar pikeun nyebutkeun yén hiji éntitas anu hirup anjeun?

Eta bakal rélatif lugas pikeun nawarkeun susunan praktis tina tungtunan lamun leuwih ngan patalina jeung masalah anu hirup di Marcapada sakumaha nu ayeuna urang apal biosfir, tapi pas hiji ngemutan patarosan ngeunaan lifes asal dina éarth, atawa kamungkinan hirup extraterrestrial, atawa konsep jieunan hirup, janten cléar nu ditaroskeun téh fundamentally hese jeung comparable dina loba ngahormat ka masalah watesan kecerdasan.

                                     

1.1. Ngartikeun konsép hirup. Harti karya

Dina biologi, hiji lembaga anu dianggap jadi hirup pikeun mintonkeun sakabéh peta di handap ieu:

  • Tumuwuh. (Growth)
  • Dina gerak, boh dina dirina atawa di jero ragana.
  • Némbal stimulus - kamampuh pikeun ngukur sipat lingkungan sabundeureunana, jeung eta dina gerak atawa meta lamun nyanghareupan hiji kaayaan.
  • Métabolisme, nyaéta barang hakan, ngarobah, jeung neundeun énergi / massa, tumuwuhna nyerep jeung susunan tina beurat, pikeun nyabut nu.
  • Baranahan, sanggup nyiptakeun hiji éntitas anu sarua nya.
                                     

1.2. Ngartikeun konsép hirup. Definisi séjénna. (The definition of the other)

Lain harti, di antarana:

  • "a system inferior feedbacks négatif nu subordinated ka punjul eupan balik positif" J. theor Biol. 2001.
  • Stuart Kauffmans harti hirup salaku hiji otonom agén atawa otonom agén sanggup reproducing sorangan atawa diri, jeung completing di léast hiji termodinamika karya daur.
  • Tom Kinchs harti hirup salaku kacida diayakeun auto-cannibalizing system alami munculna ti kaayaan umum dina planet awak, jeung nu diwangun ku hiji populasi tina replicators sanggup mutasi, kira-kira éach tina susunan nu homéostatic metabolizing organisme, nu aktip mantuan baranahan jeung / atawa nangtayungan replicators, geus robah.
  • Francisco Varela jeung Humberto Maturanas harti hirup ogé loba dipaké ku Lynn Margulis salaku hiji autopoietic, timer ngahasilkeun, cai dumasar, lipid-protéin-kabeungkeut, karbon métabolik, asam nukléat jadi replicated, dina réadout system.
                                     

1.3. Ngartikeun konsép hirup. Turunan jeung modifikasi: a "dipake" ciri. (Descent with modification: a "useful" feature)

Dipake ciri kana nu ka base harti hirup nu of turunan jeung modifikasi: kamampuh tina bentuk kahirupan pikeun ngahasilkeun turunan nu, kawas anak indung atawa bapa, tapi jeung kamungkinan sababaraha variasi alatan kasempetan. Turunan jeung modifikasi téh cukup ku sorangan pikeun ngidinan évolusi, asumsina yén variasi di turunan ngidinan pikeun differential survival. Ulikan ieu bentuk nu heritability disebut genetik. Dina sagala dipikawanoh bentuk kahirupan asumsina prions teu diitung salaku saperti, genetik bahan utamana tina DNA atawa nu patali molekul, RNA. Lian iwal bisa jadi kode software nu tangtu bentuk virus jeung program créated ngaliwatan genetik programming, tapi naha komputer program bisa hirup komo ku harti ieu masih hiji perkara sababaraha contention.

                                     

1.4. Ngartikeun konsép hirup. Iwal ka nu ilahar harti. (An exception to the common meaning of the)

Catetan yen loba individu organisme anu henteu mampuh baranahan, jeung can aya kénéh umumna dianggap jadi "hirup", tapi mules jeung sireum keur conto. Tapi, ieu iwal bisa accounted for ku cara nerapkeun harti kahirupan di tingkat sakabéh spésiés, atawa individu gén. Contona, tempo kin pilihan pikeun anjeun informasi ngeunaan hiji jalan ku nu non-reproducing individu masih bisa ningkatkeun spréad tina gén maranéhanana jeung survival maranéhanana spésiés.

Virus baranahan, nu seuneu tumuwuh, sababaraha program software pikeun mutate jeung mekar, mangsa nu bakal datang tina program software anjeun bakal meureun evince komo luhur-order paripolah, mesin pindah, jeung proto-hirup, nu diwangun ku metabolizing sél tanpa baranahan aparat, bisa geus aya. Masih, sababaraha bakal teu nelepon ieu badan hirup. Dina umumna, sadaya lima ciri nu diperlukeun keur populasi dianggap hirup.

                                     

2. Asal hirup. (The origin of life)

Artikel utama: Asal hirup

taya nu model "baku" pikeun asal hirup, tapi nu kiwari ditampa umum anu diwangun dumasar kana papanggihan di handap ieu:

  • Fosfolipid di spontan ngawangun ganda lipid, struktur dasar mémbran sél.
  • Prosedur pikeun ngahasilkeun random RNA molekul bisa ngahasilkeun "ribozymes", nu bisa ngahasilkeun leuwih ti diri dina pisan kaayaan husus.
  • Kaayaan nu ngarojong prabiotik pikeun ngahasilkeun kaciptana molekul leutik pikeun dasar hirup. Ieu dipetakeun dina percobaan Urey-Gedang.

Aya loba beda hipotésis ngeunaan jalur nu bisa geus dicokot ti basajan molekul organik pikeun protocells jeung métabolisme. Loba kemungkinan geus biasana digolongkeun kana boh "gén-kahiji" atawa "métabolisme-heula", hiji trend anyar téh mecenghulna a modéls nu ngagabung aspék boh.

                                     

3. Kamungkinan hirup extraterrestrial. (The possibility of extraterrestrial life)

Dina taun 2004, Bumi téh hiji-hijina planét di alam semesta dipikawanoh ku manusa pikeun ngarojong kahirupan. Nu nanya naha hirup kumbuhna di tempat lain di alam semesta tetep muka, tapi nganalisa saperti Drake persamaan geus dipaké pikeun estimasi kamungkinan saperti hiji hirup anu geus aya. Aya geus sababaraha alarm palsu hirup di tempat lain di alam semesta, tapi euweuh ieu katempo pamanggihan geus jadi jauh cageur, dimimitian dina scrutiny.

Ayeuna, nu pangdeukeutna nu élmuwan geus datang ka nyungsi hirup extraterrestrial ieu fosil bukti mungkin baktéri kahirupan di Mars via ALH84001 metéorite. Séarches pikeun hirup extraterrestrial anu geuwat fokus dina planét jeung bulan dipercaya mibanda cai cair, geuwat atawa dina mangsa katukang. Bukti anyar ti NASA rovers Roh jeung Kasempetan ngarojong théory yen Mars sakali geus cai permukaan. Nempo Kahirupan di Mars-pikeun salawa salajengna.

Jupiters bulan ogé dianggap alus calon pikeun hirup extraterrestrial, utamana Europa, nu sigana mibanda océans cai cair.

                                     

4. Rujukan. (References)

  • Istilah kahirupan asuransi. (Term life insurance)
  • Stuart Kauffman. Meungkeut Mungkin: a ngobrol jeung Stuart Kauffman. Diakses Pada 30 Nov. 2003 ti budaya / kauffman03 / judul index.html.
                                     
  • Lingkungan hirup mindeng disebut salaku lingkungan, mangrupa istilah nu bisa ngawengku sagala komponén mahluk hirup biotik jeung teu hirup abiotik
  • Beurat teuing hirup kuring éjahan heubeul: Beurat teuing hirup kuring nyaéta buku nu ditulis ku basa Sunda karya S. Goenawan. Ieu buku munggaran medal
  • Dina biologi jeung ékologi, organisme hartina mahluk hirup Asal - usul hirup sarta hubungan antara turunan pentingna mangrupa kontroversi. Dua hambalan
  • HDI nyaéta indéks pikeun ngukur pabanding harepan hirup melek hurup, atikan, sarta standar hirup pikeun kabéh nagara sakumna dunya. IPM dipaké pikeun
  • Biologi mangrupa élmu ngeunaan mahluk hirup Ulikanana museur dina ciri jeung paripolah organisme, cara tumuwuhna spésiés jeung individu, sarta interaksi
  • Bumi ᮘ ᮙ Ing. earth, atawa Terra mangrupa planét tempat manusa hirup planét katilu luareun Panonpoé. Marcapada mangrupa hiji - hijina planét téréstrial
  • minangka tempat hirup sarta ngalikeun mahluk hirup Habitat atawa bioma mangrupa jenis lingkungan di mana tutuwuhan jeung sasatoan hirup Habitat ditangtukeun
  • Parasit nyaéta sasatoan atawa tutuwuhan anu hirup di jero atawa tina organisme séjén, tempat maranéhna meunang dahareun. Istilah parasit loba kapanggih
  • ogé mangrupa salah sahiji tina tujuh Ciranjiwin, lantaran dikutuk pikeun hirup salilana ngan teu bisa ngarasakeun cinta. Saprak perang di Kurushetra anggeus
                                     
  • Biografi bio: hirup grafi: tulisan nyaéta carita atawa katerangan anu sipatna non - fiksi ngeunaan kahirupan hiji jalma, boh anu hirup kénéh boh anu geus
  • kaayaan sajahtra tina awak, jiwa, jeung sosial anu ngamanwakeun sakabéh jalma hirup produktif sacara sosial jeung ékonomis. Miara kaséhatan nyaéta tarékah sasadiaan
  • téh robah jeung mekar salila evolusina. Fosil hirup mangrupa istilah nu dipaké pikeun spésiés - spésiés hirup nu raket pisan hubunganana jeung spésiés nu
  • Lingkungan hirup papatong biasana di sabudeureun situ, pasawahan, pokona mah deukeut ka cai, sabab larvana, nu katelah kini - kini téa, hirup na cai. Papatong
  • waé hiji sél atawa organ ngalaman paéh, sedengkeun organismena mah tetep hirup sél loba nu umurna pondok pisan, antukna sél - sél organisme terus - terusan
  • pikeun akar hirup sarta tumuwuh. Taneuh ogé jadi tempat hirup sagala rupa mikroorganisme. Pikeun lolobana sato darat, taneuh jadi lahan pikeun hirup sarta usikna
  • pituin tu Amérika, kiwari loba dipelak di India kulon. Tangkal garut bisa hirup kalawan subur di daérah anu haneut, sarta cukup usum hujanna 1500 - 2000 mm
  • tutuwuhan nempatan posisi kahiji dina rante aliran énérgi ngaliwatan organisme hirup rante kadaharan Siki Buah Kembang Daun Tangkal Akar Taksonomi tutuwuhan
  • Zinjanthropus boisei atawa Zinj kiwari nelah ku Paranthropus boisei nu hirup di Afrika dua juta taun katukang. 1976 - Timor Timur jadi provinsi ka - 27
  • Sawatara fitur pentingna nyaéta: 어 sarta 으 ditulis ngagunakeun dua hurup hirup unggal eo sarta eu. ㅝ ditulis minangka wo sarta ㅢ ditulis minangka ui.
  • logam nu jumlahna loba sarta mangrupa mineral penting keur sakabéh mahluk hirup Natrium ogé loba dipaké dina industri pikeun nyieun rupa - rupa barang konsumsi
  • panggolongan dumasar tingkat atawa hiérarki nu tangtu. Boh pangelompokkan mahluk hirup atawa panggolongan anu séjén. id Taksonomi diakses 24 November 2015
                                     
  • cabang élmu biologi nu patali kana fungsi jeung kagiatan kahirupan atawa zat hirup organ, jaringan, atawa sél élmu faal. Fisiologi mangrupa studi ngeunaan
  • βιος hirup hartina takson sato nu ngawengku sakabéh tétrapoda vertebrata suku opat nu teu boga endog amniotik éktotérm nu leuwih loba hirup di darat
  • daratan Indramayu Pulo dijadikeun hutan lindung sabab di sabudeureunana hirup rupa - rupa pepelakan jeung sato langka di antarana bayawak. Kabupatén Indramayu
  • kabawa palid tigirang tuluy namper dimuara jadi sedimen sasatoan anu hirup dimuara saperti rupa - rupa cacing, haremis, keuyeup, rupa - rupa lauk gedé
  • éndah éstétika hadé moral jeung étis jeung religius agama Sawangan Hirup padoman atawa tatapakan manusa dina ngajawab jeung ngungkulan rupa - rupa
  • hubunganna jeung zat anu asalna tina mahluk hirup sasatoan atawa pepelakan anu aya hubungaan ogé jeung organisme hirup Teu saeutik masarakat réa mibanda kayakinan
  • mertahankeun diri tina musuh. Ciliata hirup bébas di daérah lembab leuwih ka baseuh boh cai tawar atawa laut. Ciliata ogé hirup di jero sato séjén sacara simbiosis
  • mangrupa aturan tetep pamakéan ngaran pikeun sakabéh organisme mahluk hirup anu mangrupa dua kecap binomial hartina dua ngaran dumasar kana sistem
  • beungkeut péptida. Protéin ésénsil pikeun struktur jeung pungsi sadaya sél hirup ogé virus. Loba protéin nu mangrupa énzim atawa subunit énzim. Protéin séjén
                                               

Al-Hayyu

Al-Hayyu mangrupa salah sahiji kaligrafi Allah anu ngandung harti Paling Hirup. Allah ngabogaan kekal jeung model. Ciri mahluk hirup nyaéta hiji gerakan jeung dijurung tina kereteg jeung kahayang, kalaᴡan pamakéan kakukatan pikeun ngahontal udagan anu geus ditangtukeun ku dirina sorangan, Ayana Allah téh euᴡeuh nyaéta pikeun ngamimitian jiga mahluk nu diangkat ku Allah.

Hunyur
                                               

Hunyur

Hunyur, anthill nyaeta a sayang sireum dina taneuh nu taneuh nu nyurungkuy nepi ngagunduk leuwih luhur nu sagigireuna. Hunyur ieu dijieun ku grup sireum ka nyayang tur baranahan, sireum jeung alam eusosial, komunal, jeung terorganisir lamun anu efisién dina ngajaga kalumangsungan hirup. Dina sahunyur grup sireum téh diwangun tina hiji atawa leuwih tina sireum Ratu, nu di india nyaeta sireum tentara jeung pagawe anu ngawangun hunyuran ka sayang.

Lolo kebo
                                               

Lolo kebo

Lolo kebo, Epipremnum pinnatum, Sirih gading nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Araceae. Loba kapanggih hirup ti mimiti Australia kidul nepika Malaysia jeung Indochina nepi ka China kidul, Taiwan, Jepan, ogé Melanesia jauh. Ieu tutuwuhan mikaresep hirup di daérah landeuh kalawan taneuh beueus, dauna henteu ngarangrangan atawa héjo sapanjang taun. Lolo kebo kiwari loba ngahaja dipelak diburuan pikeun papaés, sarta mibanda niléy ékonomi anu lumayan.

Users also searched:

Hirup, hirup, hirup-hurip. hirup,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Hirup blackjack netent Taya Bonus deposit.

SHOWCASE LABEL TRANSLATION AND MANAGEMENT EN ES FR RU​… √ BANTUAN HIRUP & TELEFON √ BANTUAN Téknis 24 AND 7 7. Reader Comments. Sebagian besar orang yang berinvestasi dalam ventilator turbin melakukannya karena membuat bosan dan asap nang mereka lalu hirup pada rumah. Dengan. Naha anjeun tiasa ngajantenkeun taruhan hirup dina olahraga. Naha anjeun tiasa ngajantenkeun taruhan hirup dina olahraga. Toko Olahraga Taruhan Kasino Bonus. Sloto Cash Kasino Deposit $ 20, meunangkeun $ 100​.





Rumah Sakit Pangsaéna di dunya Peringkat Rumah Sakit Top.

Rengking. HOSPITAL. nagara. kota. Ranjang HOSPITAL. sokongan. 1. Mayo Clinic Rochester. AS. Rochester, Bungbulang. 1.265. hirup. 2. Cleveland klinik. SUXYS ® N1 Solusi pikeun Konstruksi SUXYS ® LABEL. Hirup blackjack netent. Tips Dealer Live Pikeun Pamaén Blackjack Bonus Kasino. Live blackjack online ngan ukur tiasa dilaksanakeun pikeun sababaraha​.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →