Back

★ Rékayasa sipil

Rékayasa sipil
                                     

★ Rékayasa sipil

Dina watesan modern, teknik sipil ngalegaan kana téknik, nu dibagi jadi sababaraha bagian tina "perencanaan" pangwangunan jeung perawatan tina struktur nu aya patalina jeung bumi, cai, atawa peradaban jeung prosés. Ayeuna rékayasa sipil ogé nyakup jalan, struktur, sumber cai kontaminasi, kontrol banjir atawa lalu lintas.

Rékayasa diwangun tina hasil panalungtikan association sistem alam jieunan manusa-jeung éta diwangun ogé tina persamaaan empiris pikeun kaperluan désain. Rékayasa sipil nyaéta téknik anu ilahar dipaké dina widang rékayasa. Dina kanyataan, aya ngan dua rékayasa utama nyaéta sipil jeung militer. Sagala direkayasa husus eta nyaéta turunan rékayasa sipil. Rékayasa sipil hiji payung keur direkayasa-direkayasa husus pikeun nu sejen.

                                     

1. Widang dina téhnik Sipil. (The field in Civil engineering)

Manajemen Konstruksi

Manajemen konstruksi nu kaasup rencana jeung mutuskeun pikeun désain ka ahli mode ieu transportasi, planologi, hidrolika, lingkungan, struktur jeung insinyur.

Élmu Bahan. (Materials Science)

Rékayasa sipil ngawengku ogé élmu bahan. Ahli bahan kasaaup beton, waja, jeung polimer keramik nu patali jeung pamakena dina widang rékayasa.

                                     

1.1. Widang dina téhnik Sipil. Rékayasa Struktur. (Engineering Structures)

Rékayasa struktur anu kabetot dina widang désain sasak, wangunan hiji lepas pantai waduk jsb. Desain struktur jeung analisis struktur bagian tina widang rékayasa struktur sarta mangrupa konci utama dina prosés désain tina struktur. Ogé ngawengku itungan tekenan jeung beban mangaruhan struktur. Sajaba ti éta para ahli tina struktur ogé patali jeung widang séjénna saperti désain pesawat ruang angkasa sarta parabot kaséhatan.

                                     

1.2. Widang dina téhnik Sipil. Rekayasa Geoteknik. (Engineering Geoteknik)

Widang pangrojong rékayasa struktur mangrupa hiji téknik sipil. Pentingna widang teknik sipil alatan wangunan geus pasti pakait raket ka taneuh. Rékayasa sipil museurkeun kana panalungtikan ti alam taneuh mékanika, yayasan, association of taneuh jeung struktur jeung dinamika taneuh.

                                     

1.3. Widang dina téhnik Sipil. Rékayasa Lalu Lintas. (Traffic Engineering)

Rékayasa lalu lintas nu dipikaresep dina theory of antrian jeung tata lalu lintas, désain geometry jalan jeung pola paripolah supir. Simulasi tina operasi lalu lintas dijieun ku pamakéan turunan "lalampahan", tapi rada lalu lintas anu bisa dipaké pikeun masalah of computing, nu cukup intricate.

                                     

1.4. Widang dina téhnik Sipil. Téhnik Lingkungan. (The Technique Of The Environment)

Téhnik lingkungan nu patali jeung manufaktur of kimia, biologi jeung runtah pasan, purifikasi hawa jeung cai jeung remediasi di hiji tempat anu mana eta bakal dipake salaku hiji tempat ka tempat pamiceunan. Hiji widang nu patali jeung téhnik lingkungan, di antarana purifikasi cai, treatment kokotor, jeung manajemén runtah picilakaeun. téhnik lingkungan ogé patali jeung hidrologi, geohydrology jeung meteorologi utamana pangaweruh cai sarta ngalirna perlu pikeun hiji pamahaman "pollutant angkutan". Ahli téhnik lingkungan ogé diajar ngeunaan "pengurangan polusi", nu héjo rékayasa jeung ékologi industri.

Téhnik lingkungan ogé watersan pikeun Saniter rékayasa. Sababaraha istilah anu ogé dipaké saperti kaséhatan masarakat rékayasa jeung kaséhatan lingkungan rékayasa.

                                     

1.5. Widang dina téhnik Sipil. Rekayasa Hidrolika. (Engineering Hidrolika)

Rekayasa hidrolika museurkeun kana aliran sarta ngalirna aliran, utamana aliran cai. Widang rekayasa ieu pakait raket keur jembatan, waduk, cai, kanal, sarta levees aya oge pakait jeung rekayasa lingkungan jeung saniter.

                                     

1.6. Widang dina téhnik Sipil. Manajemen Konstruksi

Manajemen konstruksi nu kaasup rencana jeung mutuskeun pikeun désain ka ahli mode ieu transportasi, planologi, hidrolika, lingkungan, struktur jeung insinyur.

                                     

1.7. Widang dina téhnik Sipil. Élmu Bahan. (Materials Science)

Rékayasa sipil ngawengku ogé élmu bahan. Ahli bahan kasaaup beton, waja, jeung polimer keramik nu patali jeung pamakena dina widang rékayasa.

                                     

2. Karir. (Career)

Kasalahan hiji konsép nu umum nyaeta teknik sipil teu merlukeun kamampuhan nu cukup dina widang matematika, jeung élmu komputer. Dina kanyataanna, ayeuna loba dipaké dina komputer migawe téknik sipil, struktur, jeung analisis tina masalah merlukeun ngitung jeung ngawangun algortima tingkat nu leuwih luhur.

Hiji ahli sipil karya dina widang rékayasa kaamanan, pamakéan metoda probalilitas pikeun désain struktur, analisis kaamanan jeung ngitung karugian akibat bencana alam jeung manusa-dijieun.

                                     
  • Rékayasa géotéhnik nyaéta cabang rékayasa sipil nu museurkeun kana rékayasa paripolah material taneuh. Rékayasa géotéknik kaasup panalungtikan kaayaan
  • Fisika Kimia Rékayasa aerospace Rékayasa agrikultural Rékayasa biomedis Rékayasa genetik Rékayasa komputer Rékayasa sipil Rékayasa kimiawi Rékayasa listrik
  • sahiji disiplin penting tina sababaraha cabang rekayasa, saperti Rékayasa sipil Rékayasa géotéhnik sarta Geologi rekayasa. Mekanika taneuh dipaké dina desain
  • nalungtik kayaan dina waktu perencanaan analisa dampak lingkungan, rékayasa sipil desain, value engineering sarta salila konstruksi boh proyek pamaréntah
  • Eurocode nyaéta runtuyan umum kode rarancang struktur keur pagawéan rékayasa sipil di Eropa. Kode ieu dipaké keur ngagantikeun kode standar nu dipaké di
  • Wiktionary, kamus bébas. Insinyur nyaéta saurang nu kalatih atawa gawé dina rékayasa Insinyur maké téknologi, matématika, sarta pangaweruh saintifik pikeun
                                     
  • téhnik sipil Austria, kawentar minangka Bapak Mékanika taneuh. Terzaghi salah saurang ahli sipil nu gedé pangaruhna dina widang téhnik sipil dina abad
  • Holdaway, 17, diwartakeun jadi pasén munggaran nu nu kungsi nampa terapi rékayasa génetik bacteriophage pikeun narékahan inféksi nu teu mempan ku ubar. 1737
  • disain jaringan mangrupa widang dina téhnik sipil jeung tata kota, disain tutumpakan di widang rékayasa mékanis jeung bagian husus saperti nautical engineering
  • nyaéta 536 ditandatanganan Nopémber 2006 pikeun layanan rékayasa Mijeuman jasa rékayasa nyaéta minjeuman tos konstruksi pikeun nyiapkeun fase pangwangunan
  • jumlah korban sipil anu sakitu lobana jeung eureunna perang. Jejer ieu ngahaneutan deui ku ningkatna kasus térorisme nu nelasan rahayat sipil boh ku pihak

Users also searched:

rékayasa sipil, rékayasa struktur. rékayasa sipil,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →