Back

★ Téhnologi

                                               

Sony

Sony ngadeg taun 1946, sabada perang dunya kadua. Inohong anu ngadegkeunana Masaru Ibuka jeung Akio Morita. Saméméh jadi perusahaan Sony, ieu perusahaan téh dingaranan Tokyo Tsushin Kogyo atawa mindeng disebut Tokyo Telecommunications Engineering Corp. Nalika ngadeg Sony ngan miboga dalapan pagawé. Produk mimitina nyaéta power megaphone. Di taun 1950, Sony suksés ku produk pakakas paranti ngarékam sora di Jepang, anu dingaranan Type-G. Di taun 1950, Tokyo Tsushin Kogyo rék mulai mekarkeun perusahaanana ka pasar global. Tapi lantaran aya nu geus maké éta ngaran. Ku kituna, wayahna kudu ngél ...

                                               

Kartu Mémori

Kartu mémori mangrupa pakakas keur neundeun rupa-rupa data dina handphone atawa komputer. Data anu dimaksud bisa foto, video, musik, atawa dokumén lianna. Kartu mémori digunakeun keur nyumponan pangabutuh digital, sangkan miboga kapasitas anu lob waktu neundeun data anu dianggap penting.

Téhnologi
                                     

★ Téhnologi

Téknologi geus leuwih ti hiji harti. Hiji nyaéta pikeun tumuwuh jeung alat ieu, mesin, bahan, jeung prosés nu mantuan manusa méréskeun masalah jeung minuhan kaperluan maranéhanana. Salaku kagiatan manusa, téhnologi, ngamangsa dina boh élmu pikeun boh rékayasa. Istilah téknologi, pikeun alesan ieu mindeng dicirikeun ku papanggihan-papanggihan jeung gadget anu ngagunakeun prinsip jeung ilmiah prosés ka nu anyar-kapanggih. Tapi, papanggihan nu geus kolot pisan salaku kabayang ngaraos conto téknologi ieu.

Harti séjén - nepi ka bisa dipaké pikeun widang ékonomi nilik téknologi salaku wangun advanced pangaweruh urang dina cara ngagabungkeun rupa-rupa sumber daya pikeun ngahasilkeun produk nu dipikahayang jeung pangaweruh urang naon kaayaan anu bisa dijieun. Ku kituna, urang bisa nempo parobahan téhnologis salila pangaweruh téhnis urang ningkat / diperpanjang.

                                     

1. Téknologi jeung ideologi. (The technology and ideology of the)

Mindeng pisan, "anyar" téh dianggap boga harti "leuwih hade" dina puseuran téhnologi jeung rékayasa. Anggapan hade téknologi maju dina abad ka-20 pikeun ngagambarkeun hiji kaayaan di mana ieu téh teu pati harepan pikeun ayana téhnologi mutahir atawa téknologi nu merlukeun ayana infrastruktur atawa suku cadang atawa kaahlian diimpor. Sedengkeun eco-désa ogé ketak milu dina urusan. Téknologi anu panengah, nu loba patalina jeung masalah ékonomi, nu ieu dimaksudkeun salaku jalan tengah antara téknologi, puseur nu mahal di nagara maju jeung nagara maju nu ngarasakeun cukup éféktif pikeun nyerep pagawé nu mangrupa jumlah nu di-state monétér nu seuseut seuat. Sacara umum, téhnologi nu "hade" sakaligus bakal jadi "panengah".

Dina ékonomi, nu hartina atawa anggapan ngeunaan kamajuan atawa tumuwuh nu mindeng dipatalikeun jeung hiji atawa leuwih tina anggapan di luhur. Nangtang prevailing asumsi ngeunaan téknologi jeung usefulness anak has nu ngarah ka idéas kawas uneconomic tumuwuhna atawa ukur well-mahluk. Ieu, jeung ékonomi sorangan, mindeng bisa digambarkeun salaku téknologi, husus, salaku cipanas téknologi perhatian katutupan di sorangan misah artikel.

                                     

2. Konsép-konsép téknologi anak. (Concept-the concept of the technology is its)

  • Prinsip pencegahan. (The principle of the prevention of)
  • Hade téknologi. (Appropriate technology)
  • Poshumanisme.
  • Internet.
  • Téknologi ditampa model. (The technology acceptance model)
  • Transfer téknologi. (The Transfer of technology)
  • Téhnokapitalisme.
  • Téknologi pakait. (The technology corresponding to the)
  • Singularity téhnologis. (Technological Singularity)
  • Strategi ngagunakeun téknologi pikeun ngamangpaatkeun kamajuan dina puseuran téhnologi dina strategis.
  • Transhumanisme.
  • Daur hirup téknologi. (The life cycle of the technology)
  • Emergent filsafat. (The Emergent philosophy)
                                     

3. Tempo ogé. (See also)

  • Kala tina papanggihan. (The timeline of the inventions of the)
  • Daptar téknologi. (The list of technologies)
  • Assessment téknologi. (Technology Assessment)
  • Golden hammer. (The Golden hammer)
  • Téhnologis konvergénsi. (Technological convergence)
  • Téhnik. (Technique)
  • Sajarah élmu jeung téhnologi.
  • Daptar -ologi. (List -ologi)
                                     
  • Ieu daptar istilah téhnologi informasi téh mangrupa hasil narjamahkeun sarta nyurupkeun ma na tina istilah basa Inggrisna
  • pakarang. Kuna Panengah Téhnologi militér perang Napoléon Téhnologi militér Perang Dunya I Téhnologi militér Perang Dunya II Téhnologi militér ahir abad ka - 20
  • pamahaman ilmiah ngeunaan bumi jeung alam dunya Nyiptakeun inovasi rohang téhnologi anyar Panalungtikan aeronautika nu pangonjoyna Ngaktifkeun program jeung
  • minangka hiji alternatif keur téhnologi nu dipimilik. Produk jeung layanan nu maké standar HbbTV bisa jalan dina téhnologi siaran nu béda - béda, kayaning
  • atawa sapersajuta miliméter Istilah ieu kadang diterapkeun ka sakur téhnologi mikroskopik. Ku sabab nanotéhnologi téh lumaku dina ukuran nu leutik
  • produkna dina sirkuit kaintegrasi. Intel mibanda proyék panalungtikan téhnologi anu maju dina sakabéh aspék produksi semikonduktor. Ngaran Intel mimitina
  • Universitas Meiji Universitas Meiji Gakuin Universitas Musashi Institut Téhnologi Nagoya Universitas Nagoya Universitas Niigata Universitas Osaka Universitas
  • Al - Saudiah nyaéta domain wawakil Arab Saudi minangka Komisi Informasi jeung Téhnologi anu ngagunakeun basa Arab. Ngaran Arab - na السعودية, diromanisasi jadi
  • pianis - pianis nu kasohor. Lantaran kitu, dina cara nyieunna ogé maké téhnologi canggih. Dina sawatara waktu, gaya sora piano nambahan tina 5 oktaf jadi
  • modél istilah nu biasa dipaké dina sababaraha widang: Dina élmu jeung téhnologi modél hartina abstrak atawa téori nu ngagambarkeun hiji fénoména atawa
  • Dina 2004, Taman Sains jeung Téhnologi Qatar dibuka pikeun menarik jeung ngalayanan rupa - rupa usaha nu basisna téhnologi boh ti jero atawa luar Qatar
                                     
  • siaranana kalawan asional ti Jakarta. Sawatara éta, ngantisipasi kamekaran téhnologi informasi anu beuki ngarah kana konvergénsi média SCTV ngamekarkeun poténsi
  • digital munggaran di Éropa Paris dipidangkeun ku Philippe Binant make téhnologi DLP CINEMA nu dimekarkeun ku Texas Instruments. 2012 Kapal féry MV Rabaul
  • hélium II cair jeung diagram faseu tiis Leuwih teleb Helium ti Universitas Téhnologi Helsinki Lancaster University, Ultra Low Temperature Physics Unak - anik
  • film ngagunakeun pita seluloid atawa séjénisnya, luyu jeung kamekaran téhnologi Butiran silver halida anu adek dina pita ieu pohara sénsitip ka cahya
  • kamekaran masarakat dunya ku sabab kamajuan dina sagala bidang, upamana téhnologi komunikasi jeung informasi, hususna internét, ku sabab éta Abercrombie
  • mangwelas - welas téhnologi motor panggerak listrik nu geus dipaténkeun ku pamaréntah Jepang. Kataji ku kamampuh Ricky Elson pikeun ngamekarkeun téhnologi mobil listrik
  • kawas kiwari utamana dina beuki ngaronjatna téhnologi dina sagala widang, salahsahiji anu pang onjoyna téhnologi perhubungan jeung télékomunikasi. Tangtuna
  • nu patali jeung informasi. Studi parangkat sémikonduktor anyar jeung téhnologi sabudeureunnana kadang - kadang dianggap minangka bagian tina fisika. Artikel
  • Koréa Kidul ogé salah sahiji nagara di dunya ieu nu pangmajuna sacara téhnologi sarta kahubungkeun sacara digital. Koréa Kidul mangrupa nagara unggal
  • pameulahan nuklir tina unsur beurat uranium, minangka dasar kailmuwan jeung téhnologi tanaga nuklir. 1939 Perang Dunia II: Patempuran River Plate: Kapal The
                                     
  • dina taun 2012 sanggeus Tokyo, Kota New York katut Los Angeles. Puseur téhnologi dunya nu pinunjul di Gangnam katut Kota Média Digital, Wewengkon Ibu kota
  • ngareureuhkeun dukunganna kana sistém Android Huawei alatan ningkatna perang téhnologi antara AS jeung Tionghoa. 1946 Cher, tukang ngawih Amérika 1952 Roger
  • mangrupakeun jambatan pangpanjangna di Éropa. 2019 Lima pausahaan téhnologi panggedéna janji bakal méréskeun matéri - matéri ékstrimis alatan Kajadian
  • ngaku kana sapuluh anggota anyar Uni Éropa. 2007 Panémbakan di Gedong Téhnologi Virginia: Seung - Hui Cho némbakan 32 jalma sarta nyideraan 17 lianna méméh
  • maké téhnologi Macrovision nalika dikaluarkeun dina taun 1985. Nepi ka ahir 1980 - an, kalolobaan studio gedé di Hollywood ngagunakeun téhnologi Macrovision
  • mekar jadi kadaharan anu lain dipigandrung ku pribumi wungkul. Ngaliwatan téhnologi moring geus dipikawanoh nepi ka luarnagara. Cara Membuat Cimol Kering
  • Rékayasa listrik Élmu taneuh Daptar disiplin akademis Sajarah Élmu jeung Téhnologi Mutahir Ulasan Buku - buku Ngeunaan Élmu Alam Situs ieu ngandung leuwih
  • Biotéhnologi nyaéta téhnologi nu dumasar kana biologi, utamana nalika dilarapkeun dina agrikultur, élmu pangan, jeung tatamba. Ti antara dadaran nu béda - béda
  • sanggeus paéh, sedengkeun nu séjén malah miharep bisa dikembangkeunana téhnologi krionik atawa nu séjénna nu bisa malikkeun paéh. Aborsi Apoptosis Ars

Users also searched:

Thnologi, téhnologi, pangaweruh. téhnologi,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Pilihan Kelamin Pangobatan réproduktif Pesen Pasini Mozocare.

Naon téhnologi VAR? Video Assistant Refereeing, ayeuna dipikawanoh sacara universal salaku VAR, nyaéta sistem review teknologi anyar bal nu bakal dipaké​. Poténsi Futures pikeun Mobile Téhnologi Taya Bonus deposit. Online Kasino & Gambling Pilihan Pamilih Kami Part 2. Poténsi Futures pikeun Mobile Téhnologi diropéa: Juni 18, 2019 Author: Damon. Daptar eusi. Kumaha Téhnologi VAR parantos dipangaruhan Betting Football. Pangénggalna prosedur médis, Industri Kaséhatan & Perusahaan, Teknologi Téhnologi Kasihatan & Pembaruan, Genomik, Kawijakan Podomoro. Jelajah deui.





Inovasi Perawatan Berita Kaséhatan Inpormasi Kaséhatan.

Jinis Bedah dilakukeun Pangalaman ahli bedah Pilihan rumah sakit & Téhnologi Biaya réhabilitasi saatos dioperasi Jaminan Asuransi tiasa mangaruhan.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →