Back

★ Élmu komputer

Élmu komputer
                                     

★ Élmu komputer

Pikeun kaperluan praktis, élmu komputer téh kaasup ogé topik-topik anu patali pikeun komputer anjeun, ti hal saperti analisis algoritma dina abstrak, formal grammars, jeung sajaba ti éta, geus nepi ka subjek beton salaku basa programming, nu software jeung hardware komputer. Minangka hiji disiplin élmu, loba bédana jeung matematika, programming, rékayasa software, jeung rékayasa komputer, sanajan kadang-kadang ngabingungkeun. Edsger dijkstra nyebutkeun yén:

"Computer science is no more about computers than astronomy is about telescopes."

Dilengkepan fisikawan Richard Feynman ngomong:

"Computer science is not as old as physics, it lags by a couple of hundred years. However, this does not mean that there is significantly less on the computer scientists plate than on the physicists: younger it may be, but it has had a far more intense upbringing!"

Tesis Garéja-Turing thesis nandeskeun yén sadaya nu sahiji tipe tina paradigma pangaweruh nu wajar tina ngitung hal anu sarua pentingnya pikeun bisa digawé sanajan aya variasi tina hiji efisien dina waktu jeung ruang. Hiji tesis teu téorema matematika anu bisa dibuktikeun, tapi éta téh hiji pernyataan dumasar kana observasi empiris nu dua béda komputer schemes ngalakukeun dina kanyataan sarua daya komputasi. Ieu skripsi nyaéta prinsip dasar élmu komputer.

Paling reséarch dina élmu komputer, geus patali ka von Neumann komputer atawa mesin Turing komputer nu ngalakonan hiji leutik, deterministik tugas dina hiji waktu. Ieu modéls nyarupaan lolobana réal komputer dina pamakéan kiwari. Komputer élmuwan ogé diajar rupa séjén mesin, sababaraha praktis, kawas sajajar mesin, jeung sababaraha théoretical.

Komputer élmuwan diajar naon program bisa jeung teu bisa ngalakukeun, tapi computability jeung kecerdasan jieunan, kumaha program kudu éfisién ngalakukeun tugas husus, tapi algorithm, kumaha program kudu nyimpen jeung meunangkeun husus rupa informasi, tapi struktur data jeung data basa, jeung kumaha program jeung péople kudu komunikasi sareng éach séjén, tapi interaksi manusa-komputer, jeung interfaces pamaké.

Élmu komputer anu has akar di téknik listrik, matematika, jeung linguistik. Dina katilu ahir abad ka-20 élmu komputer anu has jadi diakuan salaku hiji béda disiplin jeung geus dimekarkeun sorangan métode jeung terminologi.

Kahiji department science komputer di Amérika Sarikat diadegkeun di Purdue University dina taun 1962. The University of Cambridge di Inggris, antara séjén, diajar CS saméméh ieu, tapi dina waktu, VENTURE ieu ditempo salaku cabang matematik, jeung teu misah department. Cambridge ngaklaim boga alam pangkolotna diajarkeun kualifikasi dina komputer. Kalolobaan paguron luhur ayeuna geus husus departemén devoted ka élmu komputer.

Nu ngahargaan pangluhurna dina élmu komputer, nyaeta Turing Award.

                                     

1. Widang nu patali jeung. (The field which is concerned with the)

Komputer élmu hubungan deukeut jeung sababaraha nomer dina widang ka nu séjén. Widang-widang anu kacida pentingna, sanajan aya sababaraha kapentingan nu beda.

  • Leksikografi jeung leksikografi nu dikhusukeun nu dipikaresep di regepan ka diajar tina karya-karya nu rujukan leksikografik jeung eta ogé ngawengku ulikan éléktronika jeung kamus nu didasarkeun-Internet.
  • Pemprograman komputer atawa pengembangan piranti-software pikeun nyusun / nulis kodeu program.
  • Élmu informasi ngarupakeun ulikan ngeunaan data jeung informasi, kaasup kumaha nganafsirkeun, analisis, gudang, jeung meunangkeun. Élmu Informasi dimimitian ku yayasan analisis ilmiah ngeunaan komunikasi jeung nu dasar tina data.
  • Sistem informasi pangalolaan T nyaéta widang bagian tina sistem informasi, nu nekenkeun dina pangalolaan pagawe jeung sajarah.
  • Sistem informasi aplikasi computing pikeun ngarojong kalangsungan organisasi: pangoperasian, instalasi, jeung pangropéa komputer, piranti software, jeung data.
  • Linguistika nyaéta ulikan ngeunaan basa sunda, konvergén sarua museurna jeung élmu komputer dina wewengkon-wewengkon parancangan bahasa pemprograman jeung prosésing di alam.
  • Rékayasa piranti software nganekenkeun analisis, parancangan, konstruksi, sarta pangujian nu piranti-piranti software nu bisa dipake. Rékayasa piranti kursus di antarana kumaha-kumaha pangwangunnan ngawengku model-hawa deui jeung pemprograman ékstrém jeung pangalolaan projék.
  • Rékayasa komputer nyaéta analisis, parancangan, jeung pangwangunan piranti heuras ka komputer.
  • Matematika méré ka sawah sejen téhnik pikeun topik-topik ngeunaan élmu komputer, tapi leuwih umum. Dina sababaraha citarasa, ÉS jeung conto pamakéan anak.
  • Kaamanan informasi nu analisis jeung dilarapkeun kaamanan sistem informasi, kaasup kriptografi.
  • Logika mangrupa sistem nalar resmi nu, jeung prinsip-prinsip diajar dasar-dasar mesin penalaran / computing, boh nu piranti heuras logika digital atawa hiji sadaya-tingkat piranti software pamariksaan, AI, jeung leuwih. A cabang tina widang logika disebut logika komputabilitas pikeun nyadiakeun hiji jawaban anu sistematik tina patarosan-patarosan nu dasar sadaya ngeunaan naon anjeun bisa dikomputasi jeung kumaha.
                                     

2.1. Wewengkon utama nu penting dina élmu komputer. Yayasan matematik. (The foundations of mathematics)

  • Matematikan diskret.
  • Aljabar Boolean. (Boolean Algebra)
  • Kamungkinan jeung statistik. (Probability and statistics)
  • Theory of grafik. (The Theory of graphs)
  • Logika simbolis. (The logic of the symbolic)
  • Tiori informasi. (Information theory)
                                     

2.2. Wewengkon utama nu penting dina élmu komputer. Téori élmu komputer. (Theory of computer science)

  • Analisis algorithm jeung kompléksitas masalah.
  • Theory of computing atawa élmu komputer téoritis.
  • Logika jeung harti nu program.
  • Semantika ieu. (Semantika is)
  • Téori informasi algoritma. (The theory of the algorithm information)
  • Kriptografi. (Cryptography)
  • Téori komputabilitas. (The theory of the komputabilitas)
  • Logika matematik jeung basa formal.
  • Téori tipe. (The theory of types)
                                     

2.3. Wewengkon utama nu penting dina élmu komputer. Hardware

tempo ogé rékayasa, listrik

  • Struktur memori. (The structure of the memory)
  • Logika Design. (The Logic Of The Design)
  • Struktur kontrol jeung programming mikro.
  • Aritmatika jeung Struktur logis.
  • VLSI design.
  • Sirkuit terpadu. (Integrated circuits)
  • Input / output jeung komunikasi Data.
  • Kinerja jeung reliabilitas. (The performance and reliability of the)
                                     

2.4. Wewengkon utama nu penting dina élmu komputer. Sistem komputer organisasi. (Computer system organization)

tempo ogé téknik listrik

  • Komputer arsitéktur. (Computer architecture)
  • Jaringan komputer. (The network is the computer)
  • Sebaran computing. (Distributed computing)
  • Kinerja sistem. (The performance of the system)
  • Komputer palaksanaan sistem. (A computer implementation of the system)
                                     

2.5. Wewengkon utama nu penting dina élmu komputer. Software

  • Program Komputer jeung programming Komputer.
  • Program spésifikasi. (Program specifications)
  • Program verifikasi. (Program verification)
  • Sajajar Programming. (Parallel Programming)
  • Obyék oriéntasi. (Object orientation)
  • Optimasi. (Optimization)
  • Konfigurasi manajemén jeung Software Manajemén Konfigurasi SCM.
  • Dokuméntasi. (Documentation)
  • Software metrics.
  • Téhnik Programming. (Programming Techniques)
  • Terstruktur programming. (Structured programming)
  • Rékayasa Software. (Software Engineering)
  • Pola desain. (Design patterns)
  • Léksikal analisis. (Lexical analysis)
  • Fitml. (Parsing)
  • Compilers.
  • Basa Programming. (Programming Language)
  • Sistem Operasi. (Operating System)
                                     

2.6. Wewengkon utama nu penting dina élmu komputer. Data jeung sistem informasi. (The Data and information systems)

  • Data recovery.
  • Payil. (Files)
  • Enkripsi Data. (Data Encryption)
  • Komprési Data. (Data Compression)
  • File format.
  • Struktur Data. (The Structure Of The Data)
  • Neundeun Data representations. (The Data storage representations)
  • Coding jeung tiori Informasi.
  • Informasi Interfaces jeung Presentasi.
  • Informasi Neundeun jeung dimeunangkeun.
  • Basis data. (The Basis of the data)
  • Sistem informasi. (System information)
                                     

2.7. Wewengkon utama nu penting dina élmu komputer. Computing methodologies

  • Simbolis jeung Aljabar manipulasi.
  • Kecerdasan jieunan. (Artificial intelligence)
  • Komputer grafik. (Computer graphics)
  • Pola pangakuan. (Pattern recognition)
  • Processing Image jeung visi komputer.
  • Pangakuan ucapan. (Speech recognition)
  • Digital signal processing. (A discrete-time signal processing)
  • Simulasi jeung Modeling. (Simulation and Modeling)
  • Dokumén jeung ngolah téks.
                                     

2.8. Wewengkon utama nu penting dina élmu komputer. Aplikasi komputer. (Computer applications)

  • Manajemén hubungan Customer. (Customer relationship management)
  • Sumberdaya perusahaan tata. (Enterprise resource planning)
  • Administrasi processing data. (The administration of the processing of the data)
  • Analisis numeris. (Numerical analysis)
  • Komputer aljabar sistem. (A computer algebra system)
  • Matematik software. (Mathematical software)
  • Otomatis theorem ngabuktikeun. (Automated theorem proving)
  • Fisik élmu jeung Rékayasa.
  • Komputer kimia. (Computer chemistry)
  • Komputer fisika. (Computers in physics)
  • Médis informatika. (Medical informatics)
  • Bioinformatics.
  • Komputer Biologi. (The Computer To Look Forward To)
  • Nu Hirup jeung élmu médis.
  • Robotics.
  • Komputer-dibantuan rékayasa. (The computer-aided engineering)
  • Usability rékayasa. (Usability engineering)
  • Interaksi manusa-komputer. (Human-computer interaction)
  • Ucapan sintésis. (Speech synthesis)
  • Sosial sarta élmu behavioral.
  • Seni jeung Humaniora. (Arts and Humanities)
                                     

2.9. Wewengkon utama nu penting dina élmu komputer. Computing milieux

  • Komputer jeung atikan. (Computers and education)
  • Komputer jeung masarakat. (Computers and society)
  • Sajarah komputasi hardware. (The history of computing hardware)
  • Komputer dirojong koperasi karya.
  • Industri Komputer. (Industrial Computers)
  • Aspék Legal computing. (Legal aspects of computing)
  • Software Bébas jeung Open Source.
  • Computing pribadi. (Personal Computing)
  • Komputer jeung kaamanan informasi.
  • Management of computing jeung sistem Informasi.
                                     

3. Tokoh panaratas dina élmu komputer. (The leaders of the pioneers in computer science)

  • C. A. R Hoare pikeun perkembangan basa formal Berkomunikasi Sequential Prosés CSP, jeung Quicksort.
  • James W. Cooley jeung John W. Tukey, Gancang Fourier Transform jeung dampak anak dina dimimitian reséarch.
  • William Kahan pikeun IEEE ngambang-titik standar. Sugan ieu téh rujukan nu kudu forum rékayasa hardware.
  • John Backus Penemuan FORTRAN Pikeun mula Tran slation kahiji praktis-tingkat luhur basa programming, jeung Backus-Naur bentuk pikeun ngajéntrékeun hiji formal basa sintaksis.
  • Claude E. Shannon pikeun tiori informasi.
  • Ole-Johan Dahl jeung Kristen Nygaard, inventors of proto-obyek berorientasi basa DIMIMITIAN.
  • Alan Turing pikeun computability teori, hiji karya pioneering dina widang Kecerdasan Jieunan, jeung pikeun desain Pilot NGAJEMPOLAN.
  • Kenneth Iverson Manggihan APL, pikeun kontribusi pikeun interaktif computing.
  • Laksamana Grace Murray Hopper, pikeun ngalakonan karya panaratas dina 1940s, salah sahiji nu mimiti pikeun mikawanoh kabutuhan pikeun tingkat luhur basa programming, atawa naon baé disebut otomatis programming. Manéhna nulis dina A-O tina compiler nu. Nya idéas héavily dipangaruhan COBOL basa sunda.
  • John von Neumann pikeun devising tina arsitektur von Neumann kana nu paling modern komputer dumasar.
  • Ada Lovelace, kontemporer of Charles Babbage, kasohor nya Sketsa Engine Analitis, hiji analisis nu Babbages karya, nyaéta namesake pikeun komputer modern basa sunda, Ada.
  • Konrad Zuse Pembina of data binér, dina taun 1930-an, nu manéhna disangka devised théoretical tingkat luhur basa programming, Plankalkül.
  • Charles Babbage, Dirarancang sarta diwangun a prototipe pikeun mékanis kalkulator, dirarancang, tapi kungsi diwangun, jeung leuwih kuat Engine Analitis.
  • Maurice Wilkes pikeun ngawangun kahiji praktis disimpen program komputer réngsé, sarta credited jeung idéas sababaraha-tingkat luhur basa programming constructs.
  • Edsger dijkstra pikeun algoritma, Goto dianggap ngabahayakeun, rigor, jeung pedagogy.
  • Donald Knuth pikeun Seni Programming Komputer runtuyan.
  • James H. Wilkinson-téhnik nu "mundur analisis kasalahan", jeung kamajuan dina widang matrix computations. Wilkinson ieu ogé poko mover dina perkembangan Pilot nu NGAJEMPOLAN, anu kahiji Britania komputer, dina 1940s ahir. Nempo leuwih dina Wilkinson dina Biografi MacTutor.

Tempo daptar élmuwan komputer pikeun loba leuwih inohong.

                                     

4. Tempo ogé. (See also)

  • Multimedia.
  • Make analogies. (Use analogies)
  • Jejer tina komputer élmu, hiji daptar leuwih lengkep.
  • Sajarah komputasi hardware. (The history of computing hardware)
  • Daftar publikasi penting dina élmu komputer.
  • Komputer panomeran format. (Computer numbering formats)
  • Jaringan Sensor. (A Network Of Sensors)
  • Daptar computing jejer. (List of computing topics)
  • Ahir. (The end of the)
  • Komputer slang. (Computer slang)
  • Turing Award, the ACM.
  • Jejer dasar élmu komputer.
  • Internet.
  • IEEE John von Neumann Medal.
  • Komputer jargon. (Computer jargon)
  • Online computations jeung algoritma.
  • Patokan. (Criteria)
  • Acquisition Data. (Data Acquisition)
  • Sajarah computing. (The history of computing)
                                     
  • maké komputer disebut élmu komputer téori komputabilitas lambardata komputer Ing. computer datasheet paméran komputer élmu komputer tipe komputer desktop
  • sensasi sarta persepsi Psikologi sosial Sosiologi Ilmu komputer sarta informatika Élmu komputer Élmu kognitif Informatika Cybernetics Systemics Rekayasa
  • Dina élmu komputer agén Fuzzy nyaéta hiji agén software nu nerapkeun logika fuzzy. Entitas software ieu interaksi jeung lingkungannana ngaliwatan basis
  • Dina élmu komputer sindangan Ing. cache, dibaca kés hartina kumpulan data salinan ti nu aslina nu disimpen di tempat séjén. Hal ieu ditujukeun pikeun
  • Sistim Operasi Ing. Operating System, OS hartina sistim paréntah - paréntah nu dipaké pikeun ngajalankeun komputer
  • nandaan élmu - élmu nu maké métode ilmiah, béda jeung, misalna, matematik jeung élmu komputer Istilah filosofi alami asalna dipaké pikeun widang élmu nu ayeuna
  • Élmu lingkungan environmental science nyaéta ulikan ngeunaan interaksi antara komponén - komponén fisik, kimia, jeung biologi nu aya di lingkungan. Élmu
  • Dina object - oriented programming OOP classes digunakeun keur ngelompokkeun variabel jeung fungsi nu patali. Class ngébréhkeun kumpulan variabel instance
  • 48 1912 Alan Turing, matématikawan Inggris sarta élmuwan panaratas komputer d. 1954 1955 Jean Tigana, pamaén bola Perancis 1956 Randy Jackson
                                     
  • antarana: Laboratorium Fisika Kimia Biologi, Laboratorium basa, Laboratorium komputer Rohang kamaheran, dll Ruang kantor nyaéta hiji tempat di mana Tanaga kaatikan
  • jadi minat Anjeun can aya, Anjeun dihaturanan keur nambahkeun éta widang élmu pangaweruh kana daptar ieu di handap. Artikel - artikel nu sakirana perlu di - review
  • widang bidang matematika, statistika, élmu komputer fisika, neurobiologi, sarta téknik listrik sarta komputer Implementasi ti téori ieu berdampak langsung
  • Matématika dina basa Inggris disebut, mathematics atawa math nyaéta élmu pangaweruh anu museurkeun dirina dina konsép - konsép sarupaning kuantitas, struktur
  • tiori ékonomi. Ékonométri nyaéta élmu anu ngabahas masalah ukar - ukur kaitan ékonomi. Ku kituna, ékonométri nyaéta élmu anu ngawengku téori ékonomi, matematika
  • Ilmu Kehutanan STIK Kuningan Sekolah Tinggi Manajemen Informatika dan Komputer STMIK Kuningan. Visi Ngawujudkeun Universitas Kuningan minangka paguron
  • Qur an Marching band Vokal grup Marawis Seni Sastra Bahasa Indonesia Élmu komputer sareng patimbangan ngaran awal SLTP jadi SMP id budaya sekolah kita
  • musisi Amérika Avenged Sevenfold b. 1981 2012 Mark Crispin, ahli komputer Amérika IMAP b. 1956 2015 Lemmy, musisi Inggris Motorhead b. 1945
  • sanggeus observasi ngagabung dipigawé lintas nagara. Sanggeus pamekaran tina komputer dina pertengahan abad ka - 20, ramalan cuaca bisa dipigawé. Météorologi fenomena
  • MIPA, Téknik, Psikologi, Hukum, Ékonomi, Élmu Sosial sarta Élmu Pulitik, Élmu Komputer Kaséhatan Masarakat, Élmu Kaperawatan aya di dieu. Kampus Dépok
                                     
  • kantos nyukrih élmu di SD, SMP, SMA, ogé kantos ngiringan kursus Manajemén di Bandung. Taun 1959, anjeuna angkat ka Walanda kanggé nyukrih élmu pendidikan
  • Block Eric Baum 2004 Naon Mikir, Bab Dua: Pikiran téh hiji Program Komputer MIT Press. ISBN 0 - 262 - 02548 - 5 Corballis, Michael C. The Uniqueness of
  • artikel ngabahas ngeunaan partikel biologis pikeun istilah komputer tingal virus komputer Pikeun nu séjénna, baca virus disambiguasi Virus Lat.
  • Rékayasa mangrupa aplikasi élmu pikeun nedunan pangabutuh manusa. Ieu kacumponan ku ayana pangaweruh, matematik, jeung pangalaman praktis nu diterapkeun
  • geus umum diulik na matematik, jeung, nu leuwih mutahir, dina élmu komputer Minangka élmu logika nalungtik jeung ngagolongkeun struktur pernyataan jeung
  • Program komputer SPSS Ing. Statistical Package for the Social Sciences munggaran vérsi kahiji diwanohkeun dina taun 1960 - an sarta ngarupakeun program
  • mibanda tingkat akademis atawa pangalaman gawé dina salah sahiji widang élmu rékayasa. Insinyur jeung élmuwan sakapeung matak bingung jalma awam. ku kituna
  • jeung ti Pangéran Bernhard, Walanda. Kabudayaan: Budaya Bhakti Upapradana Komputer Best in Personal Computing Award 1995 ti Apple Macintosh Inc. The Best
  • Arsitéktur mangrupa seni jeung élmu ngarancang wangunan. Harti nu leuwih lega bisa ngawengku rarancang wangun lingkungan sagemblengna, tina tingkat makro
                                     
  • Sarana Olah Raga Sasana Budaya Ganesha, Pusat Bahasa, puseur layanan komputer Comlabs sarta Observatorium Bosscha salah sahiji fasilitas ti Paguyuban
  • perbandingan kakuatan jeung jarak, atawa cara gawena. Elektronik nyaéta bagéan tina élmu fisika, téknik jeung téknologi anu aya hubunganna jeung sirkuit listrik anu

Users also searched:

islamic university in sudan, university of the holy quran and islamic sciences, university of west kordofan, islamic, university, lmu, kordofan, west, sudan, sciences, quran, holy, university of west kordofan, islamic university in sudan, komputer, lmu komputer, university of the holy quran and islamic sciences, élmu komputer, téori informasi . élmu komputer,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

University of Khartoum uofk.

Tulang rawan lutut, Pangobatan Péker Dengkul Bedah Ligament Knee PC. Orthopedics, Cardiac Élmu sarta Obstetrics & Gynecology. nyerang kampus. The Official Site University of the Holy Quran and Islamic Sciences. School of Languages Graduate Studies Community Computer Sciences Quran and Sunnah Research Center Computer & Information Technology. Ya khodam hadir hadir. Panggihan leuwih seueur kasempetan unggul unggal buruan, naha hadé maén dina PC atanapi mobile na sabaraha bets sabenerna disimpen dina unggal.





Komunikasi pdf.

He graduated with Bachelor degree in Sharia faculty in LIPIA Lembaga Ilmu Pengetahuan Islam dan Arab Islamic and Arabic Knowledge. Chapter One. Computer & Information Technology Center Welcome. And Say: Work so Allah will see your work and so will His Apostle and the believers and you shall be. Élmu pikeun meunang Taya Bonus deposit. Martínez, P.C. 1997:156. La traducción European. Association for Computer Assisted Language Learning, 21 2 241 258. 114 Yogyakarta: Graha Ilmu.


33luhe88 的博客 33luhe88 - 频道 - 文章.

Dekan Fakultas Gaya dan Ilmu Komputer FTIK Yeni Agus Nurhuda, S.Si., M.Cs. mengaku gembira dengan banyaknya alat atau aplikasi yang diciptakan oleh. Best hospitals for Knee Cartilage Surgery in India. Course of supervised leaders development – Sudan Academy for Banking Sciences 2003. Computer Diploma 2002, Advanced Internet Course – Electronic. 3, Wacana: Jurnal Ilmu Pengetahuan Budaya 23, Jurnal Ilmu Komputer dan Informasi 35, Jurnal Ilmu Informasi, Perpustakaan, dan Kearsipan JIPK.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →