Back

★ NASA

NASA
                                     

★ NASA

National Aeronautics jeung Space Administration téh lembaga pamaréntah Amérika Sarikat nu ngabogaan tanggung jawab sakabéh program ka luar rohangan jeung panalungtikan umum dina waktu manjang. Organisasi ieu mangrupa tanggung jawab nu program panalungtikan tina masarakat sipil, aeronautika, sareng kadirgantaraan.

                                     

1. Tujuan Universitas Nasa. (The Goal Of The University To Nasa)

NASA miboga tujuan strategi, kaasup:

  • Eta ngaktifkeun program jeung kamampuhan instansi pikeun ngalakonan kagiatan ngeunaan luar angkasa jeung aeronautika.
  • Pikeun ngamekarkeun jeung ngajaga aktivitas manusa di sakuliah dunya.
  • Kreasi rohangan inovasi téknologi anyar.
  • Pikeun ngamekarkeun ilmiah pamahaman ngeunaan bumi jeung alam dunya.
  • Ngabagi élmu pangaweruh jeung tanaga pangajar jeung siswa pikeun nyadiakeun kasempetan pikeun ilubiung.
  • Panalungtikan aeronautika nu pangonjoyna.
                                     

2. Sajarah

présidén Eisenhower ngadegkeun NASA 1958 jnu kudu mentingkeun kabutuh masarakat sipil bisa dibandingkeun jeung militer, hal ieu dipaké pikeun program nu karukunan dina élmu luar angkasa. Konstitusi Uud Aeronautika jeung Keluarangkasaan Nasional disahkeun kaping 29 juli 1958,ngaganti organisasi saacaanna, Nu Penasehat Aeronautika Nasional. Awak ieu resmi dimimitian dina tanggal 1 oktober, taun 1958.

NASA geus suksés dicatet sajarah ngirimkeun ka astronoutna ka bulan kahiji dina tanggal 20 juli 1969. Tim astronot nu kagabung dina Misi Apollo 11 nu jumlahna 12 urang, kaasup astronot Neil Armstrong jeung Buzz Aldrin.

NASA ogé ieu kreasi pesawat shuttle pikeun penerbangan ka luar angkasa, nu ieu nu mimiti diterbitkeun dina taun 1981. Pesawat shuttle ieu geus hasil peluncuran 130 misi saméméh pangsiun dina 2011.

NASA jogé hasil nu anyar nu diterbitkeun robot kaluar ti rohangan Mars Pathfinder, nu ieu ditugaskeun ka ngajalajah planet Mars, aksés ka leuwih tanda kahirupan di Mars.

Sajaba éksplorasi luar angkasa, NASA ayeuna ngabogaan tim aeronautik nu neraskeun pikeun nyieun hiji range of technology, aviasi. Rentang hasil panalungtikanna ragam ku nu pikeun nyadiakeun ladenan pikeun jalma di sakabéh dunya.

                                     

3. Organisasi NASA. (The organization of NASA)

Kantor tengah tina NASA nu aya di Washington, Amérika Serikat. Sajaba ti éta ka kantor tengah, NASA ogé ngabogaan kitu ogé kantor 9, the Laboratory of Jet Propulsi, jeung 7 fasilitas pikeun tujuan tés jeung panalungtikan anu sumebar di sagala rupa wewengkon di Amérika serikat jeung di sakuliah dunya. Nepi ka data téh ditulis dina 2017, leuwih ti 18.000 urang digawe pikeun NASA. Sajaba ti éta ka astronot, élmuwan, jeung insinyur, aya sababaraha profesi ka nu sejen nu karya of NASA, saperti tanaga pangajar, pangacara, jeung sajabana.

                                     

3.1. Organisasi NASA. Aeronautik

Ngalakukeun rupa-rupa panalungtikan nyaéta pikeun minuhan paménta pikeun penerbangan, nu diharepkeun pikeun ngahasilkeun téknologi anu bisa dipake for lila jeung ieu téh alus pikeun lingkungan. Lian ti éta, ogé ngembangkeun hiji teknologi revolusioner anu miboga mangpaat dina luar widang aviasi.

                                     

3.2. Organisasi NASA. Éksplorasi jeung Operasi of Manusa. (The exploration and Operation of the Human)

Fokus pikeun kagiatan di Luar Rohangan Internasional, perkembangan éksplorasi kamungkinan manusa mahluk luar orbit Bumi, jeung komérsial penerbangan ka rohangan.

                                     

3.3. Organisasi NASA. Téknologi Luar Anngkasa. (The Technology Outside Of The Anngkasa)

Dimekarkeun, pikeun nyieun inovasi, démonstarsi, jeung desain revolusioner téknologi nu gancang keur dipake dina sababaraha misi NASA jeung mangsa nu bakal datang.

                                     

4. Jejer nu patali jeung NASA. (The topic is associated with NASA)

  • Pesawat ka luar rohangan.
  • KC-135 Ngurangan Gravitasi Pesawat.
  • Penjelajahan rohangan. (Penjelajahan space)
  • Rohangan. (Space)
  • Robert Gilruth, Chris Kraft, Gene Kranz hiber direksi.
  • Wernher von Braun.
  • Nu.
                                     

4.1. Jejer nu patali jeung NASA. Agensi rohangan lainnna. (Agensi space lainnna)

  • CIRA, italia. (CIRA, the Italian)
  • FOI, swédia. (FOI, Swedish)
  • National Aerospace Laboratorium, India.
  • Nasional Agénsi Rohangan Ukraina.
  • Rusia Aviation jeung Agénsi Space.
  • Agénsi Space Éropa. (The European Space Agency)
  • VZLU, Czech republic.
  • Japan Aerospace Agénsi Éksplorasi.
  • F-16,france. (The F-16,france)
  • Rohangan Soviet program sajarah.
  • Indian Space Research Organisation.
  • NLR, Walanda. (NLR, the Netherlands)
  • Italia Agénsi Space. (The Italian Space Agency)
  • Deutsches-Hawa - und Raumfahrtzentrum, Jérman.
  • QinetiQ, Uk.
  • VKI, Bélgia. (VKI, Belgium)
  • LAPAN, Indonesia.
  • ONERA, perancis. (ONERA, the French)
  • Canadian Agénsi Space. (The Canadian Space Agency)
  • ANGKASAWAN,Malaysia.
  • CNES, France.
  • China National Administrasi Space.
  • INTA, Spanyol. (INTA, Spain)
                                     

5. Tumbu ka luar. (Tumbu ka pakasaban)

  • Cassini Imaging Laboratory – Stunning images of the planets taken by the Cassini éksplorasi pesawat ruang angkasa.
  • NASA Runtuyan Sajarah Publikasi.
  • NASA Imah Kaca. (NASA Home Page)
                                     

6. Panalungtikann next

  • Panalungtikan di NASA Sajarah: Pituduh ka NASA Sajarah Program nyaéta badag PDF sacara poé-1.012 kb.
  • NASA Sajarah Data tina Buku SP-4012.
  • NTRS: NASA Laporan Téhnis Server.
  • NASA Runtuyan Sajarah Publikasi.
                                     
  • Apollo 17 ti kaanggangan 29000 km. Salajengna, ieu ngaran dilarapkeun ku NASA pikeun kumpulan data gambar nu ngawengku sakujur jagat dina résolusi anu
  • ka - 223o Celsius, ku kituna wujudna lolobana és. Numutkeun para ilmuwan NASA planét Pluto anu leutik sarta perenahna di panungtung sistem surya mandala
  • Turki beulah kalér - wétan, 16 km kuloneun Iran sarta 32 km kiduleun Arménia. NASA Earth Observatory page Space shuttle image and basic details. Global Volcanism
  • Cahaya Infrared Physics and Technology Elsevier last access June 2005 Infrared Spectroscopy NASA Open Spectrum wiki site. Gelombang éléktromagnétik
  • ratusan sistem komputer rahasia kaasup pusat data di Graffits Air Force, NASA jeung Korean Autonomic Research Institute atawa badan panalutngikan atom
  • Years of Satellite Communication NASA SP - 4217, 1997 an entire book online - scroll down for contents link. NASA experimental communications satellites
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
                                     
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
                                     
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2017. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 
  • planét. What Are Asteroids And Comets? Near Earth Object Program FAQ. NASA Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 9 2010. Diakses tanggal 5 19 2010. 

Users also searched:

nasa, masarakat . nasa,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →