Back

★ Énsiklopédi

Énsiklopédi
                                     

★ Énsiklopédi

Wikipédia nyaéta kompendium ditulis pangaweruh manusa. Éta istilah asalna tina basa yunani, kecap εγκύκλιος παιδεία, enkyklios paideia. Tina εγκύκλιος, kawas sirkuit nu κύκλος circuit jeung παιδεία, nu ngandung harti pangajaran.

Encyclopedia maranéhanana bisa umum, ngandung artikel dina jejer ti rupa-rupa widang salah sahiji contona, Encyclopædia Britannica, atawa ogé bisa jadi hiji widang husus saperti Wikipédia Sunda jeung nu encyclopedia of filsafat. Aya ogé énsiklopédi nu ngawengku jejer nu lega ti point of view tina budaya atawa hiji bangsa, saperti Great Soviet Encyclopedia, jeung Énsiklopédi basa.

Catetan-catetan nu sarupa énsiklopédi geus dijieun sajarah manusa masih, ngan watesan énsiklopédi ngan dipaké dina abad ka-16.

                                     

1. Karya énsiklopédis awal

Loba élmuwan katukang (contona, Aristotle geus diusahakeun nuliskeun dina sakali sakabeh pangaweruh manusa. Komo lamun John Harris nyaéta di na Léksikon technicum yén ieu mindeng disebut minangka / s layanan maneuhkeun format énsiklopédi nu ayeuna dina taun 1704, dokter ti Inggris Thomas Browne dina taun 1646 geus husus nganggo kecap tina wikipédia nyaéta pikeun ngagambarkeun kompendiumna. Artikel ieu mangrupa bagian ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa sunda, nu mangrupa hiji énsiklopédi.

                                     

2. Tumbu luar. (External links)

  • Daptar tumbu ka kamus jeung énsiklopédi panungtungan diropéa Nov. 1999.
  • CNETs encyclopedia meta-search kaasup di Wikipédia, énsiklopédia bébas.
  • Encyclopedia Meta Search néang ampir di 20 énsiklopédi online sakaligus, kaasup Wikipédia, énsiklopédia bébas.
                                     
  • Énsiklopédi Sunda nyaéta pedaran anu ditulis dina basa Sunda ku Ajip Rosidi Spk Ieu buku pedaran téh dipedalkeun munggaran taun 2000 ku penerbit Pustaka
  • Énsiklopédi Britannica nyaéta énsiklopedi umum maké basa Inggris nu diterbitkeun ku Encyclopedia Britannica, Inc. Énsiklopedi ieu mangrupa énsiklopedi
  • Wikipédia nyaéta énsiklopédi nu dijieun ngagunakeun software wiki. Hartina, singsaha waé dihaturan ilubiung, kalayan bisa ngarobah atawa ngeusian artikel
  • urang Pérsia dina widang matematika, astrologi, astronomi, kronologi, énsiklopédi géografi, filsafat, jsb. Anjeunna ogé ngadamel jam. t s é Dékade jeung
  • urang Pérsia dina widang matematika, astrologi, astronomi, kronologi, énsiklopédi géografi, filsafat, jsb. Anjeunna ogé ngadamel jam. t s é Dékade jeung
  • al - Bīrūnī, ahli Muslim urang Pérsia dina widang matematika, astrologi, astronomi, kronologi, énsiklopédi géografi, filsafat, jsb. Anjeunna ogé ngadamel jam.
  • al - Bīrūnī, ahli Muslim urang Pérsia dina widang matematika, astrologi, astronomi, kronologi, énsiklopédi géografi, filsafat, jsb. Anjeunna ogé ngadamel jam.
  • Wikipedia basa Sunda nyaéta énsiklopédi online dina basa Sunda ti Wikipedia. Kawas Wikipedia dina basa lianna di dunya, Wikipedia basa Sunda aya dina
  • Dharma Indonesia PHDI id Agnihoma.org Media Hindu Online, Hindu Nusantara Pangpepekna en Ngahormatan ka ageman Hindu en Énsiklopédi Hindu pituin
  • 49 UTC ᮃᮊ ᮞᮛ 3 04 2021 10.49 UTC Wilujeng Sumping di Wikipédia Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 60
  • sok disingget WBI nyaéta vérsi bahasa Indonesia ti énsiklopédi Wikipédia minangka énsiklopédi anu bisa diédit bébas ku saha baé liwat jaringan Internét
                                     
  • nyosok jero ka na pangaweruh jeung sawangan dunya.Dibandingkeun jeung énsiklopédi sarta pabukon tradisional, Internét mintonkeun hiji desentralisasi informasi
  • Tandang, taun 1975 Istilah Seni Tari dan Karawitan Sunda, taun 1975 Énsiklopédi Sastra Sunda, taun 1986 Bagbagan Makéna Basa Sunda taun 1989 Kanyaah
  • Diakses tanggal disungsi 30 Méi 2020 Ajip Rosidi spk.. 2000. Énsiklopédi Budaya Sunda. Bandung: PT Dunia Pustaka Jaya, The Toyota Foundation Tokyo
  • ISBN 9786239129255. Diakses tanggal 23 Nopember 2019. Rosidi, Ajip, Spk.2000. Énsiklopédi Sunda: Alam, manusia, dan budaya termasuk Budaya Cirebon dan Betawi.Jakarta: Pustaka
  • Skattkarrs IK Artikel ieu ngandung eusi ti Édisi Owl tina Nordisk familjebok, énsiklopédi basa Swédia nu diterbitkeun antara 1904 1926, kiwari dina Domain Umum
  • kesenian daerah Jawa Barat.Bandung: Beringin Sakti Rosidi, Ajip, Spk.2000. Énsiklopédi Sunda: Alam, manusia, dan budaya termasuk Budaya Cirebon dan Betawi.Jakarta: Pustaka
  • nyampur. Paguneman Kusnét di milis urangsunda yahoogroups.com Komunitas Srimanganti. 2004. Énsiklopédi Alit Garut. Dinas Pendidikan Kab. Garut, Garut.
  • Encyclopaedia of Mathematics. Kluwer Academic Publishers 2000. Vérsi tarjamah énsiklopédi Matematik Soviet nu dilegaan dina sapuluh jilid, karya nu panglengkepna
  • Jenderal Kebudayaan, Departemen Pedidikan dan Kebudayaan, Jakarta. Suhamir. 1961. Catetan sajarah Sunda II: hiji énsiklopédi Sunda. Kalawarta Kujang: 290.
  • dan kajian lainnya mengenai budaya Sunda, kaca 9 - 65. Pusat Studi Sunda, Bandung. Ajip Rosidi, spk. 2000 Énsiklopédi Sunda. Pustaka Jaya, Jakarta.
  • wa al - Uyun fi Tafsir al - Qur an al - Karim tapsir Al - Hawi al - Kabir énsiklopédi fiqih Syafi i, 20 jilid Al - Iqna ringkasan ti Al - Hawi Adab al - Qadhi
                                     
  • K - L - M - N - P Sena Wangi: Jakarta ISBN 979 - 9240 - 03 - 4 Rosidi, Ajip, Spk.2000. Énsiklopédi Sunda: Alam, manusia, dan budaya termasuk Budaya Cirebon dan Betawi.Jakarta: Pustaka
  • Abū Rayhān Muhammad ibn Ahmad al - Bīrūnī babar 15 September 973 di Kath, Khwarezm pupus 13 Desember 1048 di Ghazni salah saurang Persian Tajik Muslim
  • Perhatosan: Wikipédia lain dokter, sagala informasi anu aya dina ieu énsiklopédi dumasar rujukan anu aya. Saupama anjeun aya keluhan, konsultasikeun jeung
  • Perhatosan: Wikipédia lain dokter, sagala informasi anu aya dina ieu énsiklopédi dumasar rujukan anu aya. Saupama anjeun aya keluhan, konsultasikeun jeung
  • Perhatosan: Wikipédia lain dokter, sagala informasi anu aya dina ieu énsiklopédi dumasar rujukan anu aya. Saupama anjeun aya keluhan, konsultasikeun jeung
  • Perhatosan: Wikipédia lain dokter, sagala informasi anu aya dina ieu énsiklopédi dumasar rujukan anu aya. Saupama anjeun aya keluhan, konsultasikeun jeung
  • nagri Ku Myron Fagan Citakan: Kategori Commons Citakan: Disebatkeun énsiklopédi Citakan: Disebatkeun web - Illuminati Illuminatus nyaéta hiji
  • Perhatosan: Wikipédia lain dokter, sagala informasi anu aya dina ieu énsiklopédi dumasar rujukan anu aya. Saupama anjeun aya keluhan, konsultasikeun jeung

Users also searched:

énsiklopédi, pangaweruh. énsiklopédi,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →