Back

★ Kabupatén Kuningan

                                               

Cilosari

Cilosari éta téh hiji wahangan nu ngamuara kalaut wétan jeung cilosari stream nu jadi bari di Kulon jeung Tengah di kalér, ku alatan éta,a t epi kulon ayana di Kabupatén Cirebon, jeung tepi ka wetan wewengkon Kabupaten Brebes.Bagean hulu walungan anu aya di wewengkon kabupaten Kuningan nu masarakat, nu disebut aliran Cisanggarung.Stream ngaliwatan wewengkon Kacamatan asalna ti bagian wétan. Di wewengkon sabudeureun walungan leutik loba masarakat anu jadi pamayang pikeun neangan lauk di walungan. Dina loba wewengkon ieu ogé loba carita rahayat anu ngalagena hiji atawa lain mangrupa carita Dina.

                                               

ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪

ᮕᮤᮊᮩᮔ᮪ ᮃᮁᮒᮤᮊᮨᮜ᮪ ᮊᮧᮒ ᮔᮥ ᮍᮛᮔ᮪ᮔ ᮞᮛᮥᮃ, ᮒᮨᮙ᮪ᮕᮧ ᮊᮧᮒ ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪. ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪ ᮙᮍᮢᮥᮕ ᮠᮤᮏᮤ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮃᮚ ᮔᮥ ᮓᮤ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮏᮝ ᮘᮛᮒ᮪, ᮄᮔ᮪ᮓᮧᮔᮦᮞᮤᮃ. ᮄᮘᮥᮊᮧᮒᮔ ᮑᮆᮒ ᮞᮥᮙ᮪ᮘᮨᮁ. ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮄᮉ ᮝᮝᮒᮨᮞᮔ᮪ ᮏᮩᮀ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮘᮢᮨᮘᮨᮞ᮪ ᮓᮤ ᮘᮩᮜᮂ ᮝᮦᮒᮔ᮪, ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮊᮥᮔᮤᮍᮔ᮪ ᮓᮤ ᮘᮩᮜᮂ ᮊᮤᮓᮥᮜ᮪, ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮙᮏᮜᮨᮀᮊ ᮏᮩᮀ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮄᮔ᮪ᮓᮢᮙᮚᮥ ᮓᮤ ᮘᮩᮜᮂ ᮊᮥᮜᮧᮔ᮪ ᮞᮁᮒ ᮊᮧᮒ ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪ ᮏᮩᮀ ᮜᮅᮒ᮪ ᮏᮝ ᮓᮤ ᮘᮩᮜᮂ ᮊᮜᮦᮛᮩᮔ᮪ᮔᮔ. Kurang ᮔᮥ ᮓᮤᮕᮊᮦ ᮓᮤᮔ ᮕᮌᮥᮔᮨᮙᮔ᮪ ᮞᮕᮧᮕᮧᮆ ᮑᮆᮒ kurang ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮏᮩᮀ kurang ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪

Kabupatén Kuningan
                                     

★ Kabupatén Kuningan

Kabupatén Kuningan mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonesia. Capital nyaéta Kacamatan Kuningan. Kabupatén Kuningan aya di antara 108°23 - 108° 47 Bujur Wétan jeung 6°45 - 7°13 Lintang Kidul. Kabupatén Kuningan aya di tungtung wétan jawa Barat, wawatesan jeung Kabupatén Cirebon di kalér, Kabupatén Brebes, Jawa Tengah di wewengkon wétan, Kulon Jeung kidul, sarta Kabupatén Majalengka di kuloneunana.

                                     

1. Topografi

Wewengkon wétan kacamatan tanah landeuh, jeung di kulonna gunung, jeung poncrotna Gunung Ciremay 3.076 m dina wates jeung Kacamatan Majaléngka. Gunung Ciremay nyaéta gunung pangluhurna di Jawa Barat.

                                     

2.1. Sajarah Kuningan. Pra-Sajarah. (The Pre-History Of The)

Hal ieu ceuk nu kira-kira taun 3500 SM, di wewengkon anu ayeuna ngaranna Kuningan, aya hiji tanda yén hiji jalma geus aya pakampungan masarakat manusa. Paninggalan-paninggalan bisa kapanggih dina suku jeung sholawat ka wétan Gunung Ciremai jeung geus ampir dina unggal kacamatan. Paninggalan eta teh tanda tina kabudayaan nu ngagambarkeun kahirupan masarakat manusa dina jaman purbakala nu geus nepi ka tingkat budaya relatif luhur. conto tina urut padumukan masarakat manusa dina jaman purbakala hal ieu aya di Désa Taman Purbakala, kandaraan kabersihan Cigugur diwangun Taman Purbakala minangka salah sahiji bentuk rékonstruksi rasa padumukan masarakat manusa nu boga budaya dina jaman purbakala.

                                     

2.2. Sajarah Kuningan. Hasil

Budaya masarakat manusa téh Kuningan yén manéhna meunang pangaruh jeung nyerep kabudayaaan asing ti Indian ditinggalkeun di Bukit of Sangiang, Désa Sagarahérang District Tour. Dina waktu éta, di jerona geus gaya pulitik dina bentuk hiji nagara nu mangrupa simbol tina Kuningan nu lahir di kira-kira awal abad ka 8 Tepatna dina tanggal April 11, 732 Maséhi. Nagara / karajaan Kuningan nangtung dina pamingpin Seuweukarma, anu boga Rahiang Tangkuku, disebut ogé Sangkuku jeung cicing di Arile jeung Saunggalah. Saméméhna Seuweukarma raja terus Dangiang Guru dinobatkeun jadi raja Kuningan. Seuweukarma asal katurunan Raja. Keur leutik kénéh dina ngaran mah Demuwarman. Manéhna ngagem Sangiang agama Hindu jeung boga koleksi Dangiang Kuning, jeung pikeun bisa ngamalkeun jeung anu pangalusna. Ku ayana pangaruh hindu yén pamaréntah Kuningan kana ngawengku wilayah Malayu. Kumpulan Dangiang Kuning eta teh eusi tina ajaran Kaparamartaan nyaéta kabeneran nu pangluhurna nepi ka nu dihontal dina widang karohanian / kabatinan ngeunaan silih asih jeung papada manusa. Seuweukarma dipikawanoh salaku raja anu jadi sumber informasi pikeun loba jelema. Di jero taneuh na pamaréntah urang ngarasa tengtrem jeung bagja. Salian koleksi Dangiang Kuning, manéhna ogé nyekel pageuh ajaran Sanghiang Siksa jeung Sanghiang Leuwih Ajaran kitab Suci-kitab suci. Sanghiang Siksa méré 10 sapuluh papagon hirup:

  • Ulah sare di tempat nu empuk.
  • Teu barat dina papakéan.
  • Teu hiji jam, jogéd, nyanyi, jeung maen musik.
  • Ulah dahar nu sejenna di waktu.
  • Teu narima emas jeung pérak.
  • Teu maling. (Not a thief)
  • Teu zinah. (Do not adultery)
  • Ulah dusta. (Dont dusta)
  • Teu maehan mahluk hirup.
  • Teu mabok. (Not drunk)

Seuweukarma jadi raja umur, nu pangluhurna. Mangka timbul nu Seuweukarma jeung Nanyakeun nu nyekel kakawasaan di wewengkon karajaan Jeung sawatara lianna. Dina Miwarang jeung nyandak Kuningan salila 9 taun, manéhna diganti ku putrana nu ngaran Rahiang Tamperan. Rahiang Tamperan boga anak dua, nyaéta Manarah jeung Rahiang Banga. Dua barudak of the king sanggeus sawawa jeung merebutkeun pamaréntahan kolotna. Ahirna karajaan di bagi dua, jeung Sang Manarah jadi raja wétan, sedengkeun Rahiang Banga nyandak kadali Kuningan di mangsa katukang anu dina kakawasaan k Rahiang Tangkuku. Maranéhanana Rahiang Banga, Kuningan dina tanggal 22 juli 175 Katuhu kana puseur pamaréntahan karajaan Sunda anu di handapeun pamaréntahan Rakean Leuwih Siksa, anak kaduawelas tina Rahiang Banga. Maranéhanana bertahta pikeun 12 taun dina Sanggalah Kuningan, karaton dipindahkeun ku Rakéan Leuwih Siksa ka hiji Costume Kajadian. Manéhna nyekel tahta keur 110 taun. Mangka Kuningan téh kaasup bagian ti Karajaan Pajajaran nu ngaran robah Kajéné nu aya di jero taneuh daya Ieu Kamuning. Kajéné harti nu konéng atawa emas. Ngaran Kuningan dicokot ti ngaran kumpulan Dangiang Kuning. Ditilik tina harti salaku lambang, ngaran hiji Kuningan nyaeta, group nu pasamoan nu pikaresepeun jeung dimulyakeun. Ngaran Kuningan geus dipaké saprak tanggal April 11, 732 M pamaréntah Kuningan di jero taneuh Ieu Kamuning nu performers Gusti Ieu Kamuning. Ngaran Kuningan salaku ngaran wewengkon nu geus dipaké di awal sumebarna Islam di Kuningan.

                                     

3. Daya Tarik Wisata. (Tourist Attraction)

  • Aya Leuwih. (There Are Over A)
  • Balong Karamat Darmaloka. (Of The Pond To Marry Darmaloka)
  • Taman Purbakala Cipari. (Garden Purbakala Cipari)
  • Pikeun Nyieun Lampu. (To Create A)
  • Désa Sitonjul. (The Village Of Sitonjul)
  • Cibulan.
  • Wisata Leuweung. (The Sights Of The Forest)
  • Gedong Perundingan Linggarjati. (Mens Perundingan Is Destined To)
  • Cigugur.
  • Talaga Remis. (Waves Mussels)
  • Linggarjati Indah. (Destined Beautiful)
                                     
  • Kramatmulya nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kuningan nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • SMK Korpri Kuningan nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kabupatén Kuningan Alamat lengkepna di Jl. Re Martadinata Blk. No. 68, Kalurahan Désa
  • Winduhaji nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Kuningan Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Palih Kaler desa Windusengkahan sareng desa
  • Ancaran nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Kuningan Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ancaran tatanggian sareng désa anu kalebet
  • désa di kacamatan Kuningan Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Lokasina nyaéta di watés antara kacamatan Kuningan jeung kacamatan Garawangi
  • Cilebak nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. belah kulon désa Jalatrang belah kaler désa Patala belah kidul désa
  • Kuningan nyaéta salah sahiji kalurahan di kacamatan Kuningan Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Majalengka. Ieu kabupatén diwatesan ku Kabupatén Indramayu di beulah kalér, Kabupatén Cirebon jeung Kabupatén Kuningan di beulah wétan, Kabupatén Ciamis jeung
  • Ciawigebang nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
                                     
  • Cilimus nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Darma nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Waduk Darma Situs Resmi Kabupatén kuningan
  • Cimahi nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Cidahu nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Cigugur nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Garawangi nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Ciniru nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Jalaksana nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Cibeureum nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Lebakwangi nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Lebakwangi nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
                                     
  • Pancalang nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Cipicung nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Mandirancan diliwatan ku jalur Majalengka - Rajagaluh - Sumber - Cirebon - Mandirancan - Kuningan
  • Kadugedé nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Japara nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Pasawahan nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Hantara nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Béh kulon Cidogdog Béh wétan Balékambang Béh kalér Cibaréngkok
  • Subang nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kuningan bisa ngarujuk kana sawatara hal: Kabupatén Kuningan Kuningan Kuningan kacamatan di Kuningan Kuningan Kuningan Kuningan kalurahan di Kuningan

Users also searched:

Kuningan, Kabupatn, Kabupatn Kuningan, kabupatén kuningan, hirup-hurip. kabupatén kuningan,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

حجز فندق As Sakinah كونينجان أسعار الغرف وتقييمات النزلاء.

Akademi farmasi muhammadiyah kabupaten kuningan akademi kebidanan bakti indonesia kuningan akademi keperawatan kabupaten wajo sulsel. MG R01 スリー130 日本シャフト社製 ミウラクラフトマン. Best hotel room rates for As Sakinah, Kuningan Compare over 700 booking sites Jalaksana Kabupaten Kuningan Jawa Barat, Kuningan 45554, Indonesia.





Capjigia mahkota boyolali.

03 Rw 14, Cepogo, Boyolali daftar paket perjalanan wisata dari kabupaten boyolali Kami merupakan home Mahkota, Jogja dari tembaga kuningan dll Pintu. As Sakinah, Kuningan: Deals & Booking.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →