Back

★ Agus Salim

Agus Salim
                                     

★ Agus Salim

Agus Salim, lahir di Agam, Kulon Kalér, 8 oktober 1884 – maot di Jakarta, Indonesia, 4 November 1954 dina umur 70 taun heubeul) pajoang pikeun kamerdikaan Indonésia. Paéh Agus Salim ieu dihartikeun salaku Pahlawan Nasional Indonésia ku SK Présidén 657 Taun 1961 di tabel 27 désémber taun 1961.

                                     

1. Hirup hurip jeung Kulawarga. (Life is the lights with the Family)

Agus Salim nyaéta putra cikal ti pasangan Sutan Salim Darajat Sutan Muhammad Salim jeung Kapala Zaénab. Ari bapana téh Sutan Salim dina salah sahiji jaksa sirah hoofd ka jaksa ogé jadi anggahota Mahkamah Agung tina resensi. sabab status bapana nu luhur, Agus Salim bisa sakola di HBS Hogere Burger School. Agus Salim dipikanyaho calakan jeung documented jadi lulusan pangalusna di sakola. Kawantéranna kaasup luar biasa dina kadali basa. Teu ngan basa wewengkon, hiji Jalan di Indonésia jeung basa Walanda, Agus Salim ogé master tina basa asing ka nu séjén: basa perancis, basa inggris, jerman, Jepang, turki jeung Arab, jeung faséh. Kahébatanna dina widang basa ieu jadi dina keur icikibungna dina dunya pulitik mangrupa Taratas, perlu disampurnakeun.

Awalna, kuring Agus Salim nyaeta tujuan-tujuan anjeun hayang jadi dokter. Hanjakalna, kulawargana teu boga biaya pikeun marengkeun cita-citana téh. Sabenerna, kuring anjeunnana meunang limpahan béasiswa Arkeologi Ajeng Kartini nu béasiswa geus ka anjeun nu keur ditampik ku R. A. Kartini sabab rék jadi kawin. R. A. Kartini nganjurkeun ka pamaréntah Hindia walanda méré béasiswa ka bisa ditarima ku manéhna téh nyieun dilimpahkeun ka Agus Salim. Tapi teuing eta jeung Agus Salim teu nyokot kauntungan tina kasempetan pikeun marengkeun cita-citana. Manéhna kalahkah milih pikeun langsung gawé ka pamaréntah Hindia walanda. Margalantaran pangabisana hébring dina widang basa, pamaréntah Hindia walanda nugaskeun manéhna Jiddah jadi pangalihbasa di kantor tina konsulat Walanda. Dina waktu nu Arab, Agus Salim guguru ka Imam Masjidil Haram, syékh Ahmad Khatib téh sihoréng téh uwana dina sorangan. Geus kacatet salila 5 taun kamari 1906-1911 Agus Salim cicing di Jiddah.

Sabalikna tina Jiddah taun 1911, Manéhna nikah sistem Zainatun Chahar Almatsier. Pertikahanna lumangsung tabel 12 agustus taun 1912. Tina pertikahanna ieu Agus Salim ngaliwatan 10 putra 2 diantawisna maot di dunya.

                                     

2. Atikan. (Education)

Atikan dasar nu dirandapan ku Agus Salim di Europeesche Lagere School ELS sakola husus Musik barudak, teras dilajengkeun ka Hoogere Burger School HBS di Sarta. Manéhna hahasil minangka lulusan pangalusna di Walanda salila taun. Kapedulianna dina widang atikan, manéhna ngadegkeun hiji sakola NA Hollandsche Inlandsche Scholl.

                                     

3.1. Karir. Widang Alesan. (The Field Is The Reason)

Dina taun 1915, Agus Salim saméméh Sarékat Islam NU dina kapamingpinan H. O. S. Cokroaminoto. Dina sajorélat, maranéhanana nyobat babaturan jeung gawé babarengan pikeun ngurus Indonesia sacara giliran. Agus Salim dipercaya diganti Cokroaminoto di Volksraad. di dieu, manéhna mindeng ceuk nu bubukaan, gelut, jeung nagara. Runtuyan kawas perjuangan Sarékat Islam leuwih jeung parobahan, Agus Salim udzur nu Volksraad. Manéhna saterusna aktif di JIB Jong Islamieten Bond, kitu ogé digawé minangka jurnalis.

                                     

3.2. Karir. Ukuran Pre-Kamerdikaan. (The Size Of The Pre-Independence)

  • Anggahota panitia 9 BPUPKI téh persiapan UUD 1945.
  • Anggahota Volksraad 1921-1924.
                                     

3.3. Karir. Widang Jurnalistik. (The Field Of Journalism)

Jeung Agus Salim geus ngaleukeunan dunya jurnalistik taun 1915 di Poean Neratja miangka Editor KADUA. Sanggeus éta diangkat jadi Pupuhu Redaksi. Ku dina widang jurnalistik tumerus lumangsung nika antukna jadi Pamingpin Poean India Baroe Jakarta. Tuluy ngadegkeun kadua Fadjar Asia. Saterusna manéhna ngajabar salaku Rédaktur Daily Moestika dina peran pivotal jeung kabuka ka kantor Advies en Informatie Buréau Informasi Oemoem AIPO.

                                     

3.4. Karir. Karya Tulis Nu. (The Work Of The Clerk Of The)

  • Muhammad voor en na de Hijrah.
  • Dewa Laatste Boodschap. (God Laatste Boodschap)
  • Dari Hal Élmu Quran.
  • Sajarah Kedatangan Islam di Indonesia.
  • Lagu Lengkah Haji Agus Salim Kukumpulan karya Agus Salim ceuk nu dikompilasi ti kolegana, oktober 1954.
                                     

3.5. Karir. Karya Panarjamahan. (The Work Of Translation)

  • Sajarah Dunya karya E. Molt.
  • Cerita Mowgli Anak Didikan Leuweung Buku, karya Rudyard Kipling.
  • Menjinakkan Jeung Galak of The Taming of the Shrew karya Shakespeare.
                                     

4. Pungkasan Hirup. (Pungkasan Life)

Dina 1953, Agus Salim indit ka Amerika Serikat pikeun marengan ondangan Cornel University di Ithaca di mana manéhna geus hiji peran salaku guru agung nu luar biasa dina mata kuliah" Gerakan jeung Cita nagara Islam Indonesia". Dina taun 1953 hiji Agus Salim balik deui ka Indonesia. Rencana baris jadi pupuhu satemenna dina widang pendidikan, minangka guru agung widang da wah dina PTAIN Dina. Dina taun nu bakal datang 1954 manéhna milangkala 70 dina tabel 8 oktober, tuluy Agus Salim tas mimiti nu mana wae nu karasa, nu panyakit ieu teu luhur jeung perlu loba beristirahat. Salila ieu waktu selang sabulan, nyatana nu tabel 4 November 1954 Agus Salim tilar dunya.

                                     
  • Atas Negeri anu aya di Kabupatén Cirebon. Alamat lengkepna di Jl. Kh. Agus Salim No. 128 Palimanan, Kalurahan Désa Pegagan Kacamatan Palimanan, Kabupatén
  • Menengah Atas Swasta anu aya di Jakarta Pusat. Alamat lengkepna di Jl. Haji Agus Salim 75 Jakarta, Kalurahan Désa Gondangdia Kec. Ménténg Kota Jakarta Pusat
  • Mesir ditandatangan di Kairo. Indonésia diwakilan Mentri Luar Negri Agus Salim Mesir diwakilan Pardana Mentri Mentri Luar Negri Nokrashi Pasha. 1967
  • 69.000 - 75.266 tatu, sarta 2, 8 juta leungiteun padumukan. 1884 - K.H. Agus Salim Pahlawan Nasional td. 1954 1895 - Juan Peron, présiden ka - 29 jeung
  • bola Jérman 1921 - Hara Takashi, Perdana Mentri Jepang ka - 19. 1954 - H. Agus Salim Pahlawan Nasional l. 1884 1988 - Takeo Miki, Perdana Mentri Jepang
  • Rahmi Rachim Hatta - pamajikan Wawakil Présidén Mohammad Hatta, Haji Agus Salim sarta Sultan Hamengkubuwono IX ngaresmikeun bioskop anu mahi 1.500 tempat
  • loba gaul jeung pamikir - pamikir Islam, modél Agus Salim salila patengahan 1930 - an, Natsir jeung Salim terus tukeur pikiran ngeunaan hubungan Islam jeung
  • patepung jeung loba pamingpin gerakan sapertos HOS Tjokroaminoto sarta H. Agus Salim Dina otobiografina, Tan nganggap yen SI handapeun Tjokroaminoto nyaeta
  • asuhan K.H. Ahmad Shobari.. Jeung terakhir K.H. Abdul Halim guguru ka K.H. Agus Kedungwangi, Kenayangan, Pekalongan, nu akhirna balik deui neuleuman élmu
                                     
  • politisi asal Minang nu pangpentingna. Maranéhna antarana Jahja Datoek Kajo, Agus Salim jeung Abdul Muis. Tokoh Minang séjénna Mohammad Hatta, jadi ko - proklamator
  • Wage Rudolf Soepratman  Wahidin Soedirohoesodo Sastra Abdoel Moeis  Agus Salim Amir Hamzah  Mohammad Yamin  Ali Haji bin Raja Haji Ahmad Seni Ismail
  • Wage Rudolf Soepratman  Wahidin Soedirohoesodo Sastra Abdoel Moeis  Agus Salim Amir Hamzah  Mohammad Yamin  Ali Haji bin Raja Haji Ahmad Seni Ismail
  • Kwitang, Jalan Moh. I. Ridwan Rais, Jalan Medan Merdeka Wétan, Jalan Agus Salim Sabang Jalan Gereja Theresia, Jalan Yusuf Adiwinata, Jalan Pamékasan
  • Wage Rudolf Soepratman  Wahidin Soedirohoesodo Sastra Abdoel Moeis  Agus Salim Amir Hamzah  Mohammad Yamin  Ali Haji bin Raja Haji Ahmad Seni Ismail
  • Wage Rudolf Soepratman  Wahidin Soedirohoesodo Sastra Abdoel Moeis  Agus Salim Amir Hamzah  Mohammad Yamin  Ali Haji bin Raja Haji Ahmad Seni Ismail
  • Pante Kulu STI Syari ah YPI Samarinda STI Syari ah YUNISMA STI Tarbiyah Agus salim STI Tarbiyah Ahlussunah STI Tarbiyah Al Azhar STI Tarbiyah Al Falah STI

Users also searched:

Salim, Agus, Agus Salim, agus salim, hirup-hurip. agus salim,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

NIDA Rooms Agus Salim 40 Kraton, Yogyakarta: Deals & Booking.

Best hotel room rates for Airy Keraton Yogyakarta Agus Salim, Yogyakarta Compare over 700 booking sites Real customer reviews & ratings Fast. Browsing Electronic Thesis and Dissertation by Title. Bilal Salim Fadlelseed Musallum, Musallum, 2015 06 15. This study was carried Henry ALphonse Lemuny, Agus UOFK, 2015 06 15. A computer model. Browsing by Title University of Khartoum Dspace. Best hotel room rates for NIDA Rooms Agus Salim 40 Kraton, Yogyakarta Compare over 700 booking sites Real customer reviews & ratings Fast & easy.





Airy Keraton Yogyakarta Agus Salim, Yogyakarta: Deals & Booking.

Bilal Salim Fadlelseed Musallum, Musallum, 2015 06 15. This study was Henry ALphonse Lemuny, Agus UOFK, 2015 06 15.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →