Back

★ Munding

                                               

Pakakas Tatanén Tradisional

Pakakas Tatanén Tradisional mangrupa alat anu dipaké dina ngalaksanakeun kagiatan tatanén. Dina prakték, baranggawé, patani tangtu merlukeun alat-alat anu dipaké pikeun ngaringankeun rupa-rupa pagawéanana. Alat-alat anu paling ilahar disebut alat keur tani. Diatur nurutkeun Danadibrata hartina alat keur barangjieun naon maksud.

                                               

Adipati Panaékan

Arkéologis Bet Ngoko sarta Adipati Panaékan mangrupi Bupati Karajaan / Jeung nu kahiji dina périodeu 1618 - 1625 Ad

Munding
                                     

★ Munding

Kebo mangrupa hiji sato tandukan badag. Di India, Bangladés, Népal, Butan, Vietnam jeung Muangtai jeung kuring anu hirup di alam liar, sedengkeun nu, salaku sato ingon anu sumebar di Asia, Amérika Kidul, jeung Kalér Afrika jeung Éropa. Nu geus déwasa beuratna antara 300-1200 kg, nu bikang rata-rata 750 kg, sedengkeun nu jalu leuwih ti 1000 kg. Alatan isolasi tina génétik, beuratna ieu jadi beda-beda, biasana teu jadi loba sigana mah munding téh asalna ti Asia Kidul, antara Pakistan jeung India ka Indocina.

                                     

1. Klasifikasi. (Classification)

Can aya kajinekan ngeunaan klasifikasi munding. Aya nu nyebut hiji spésiés tunggal, Bubalus arnee nu diwangun ku dua subspésiés, Munding Walungan Munding Walungan, B. arnee bubalis, jeung Munding Ranca Rawa Munding, B. arnee carabanesis, lian ti nu geus dianggap dulur nu béda spésiés. Munding Ranca nu boga 48 kromosom nu utamana aya di Asia bagian wétan, sedengkeun Munding Walungan nu boga 50 kromosom lolobana aya di Asia bagian kulon bank. Nu dua ieu bisa kawin ngahasilkeun turunan nu subur.

                                     

2. Susu. (Milk)

Susu munding bisa jeung geus cukup mabok ku hiji lalaki, dina kanyataan, nu kuring sacara tradisional geus dipaké bahan baku tina keju mozzarella jeung curd ieu sabab ngandung loba lemak. Daging munding di jawa Barat disebut "Carabeef", téh keur India ka boga populasi munding panggedena di dunya nyaéta hiji komoditi ékspor. Defects genetik siki dipaké pikeun nyieun sapatu atawa ngalapis hélem motor.

                                     

3. Asian

Asia mangrupa "lemah cai" pikeun munding mah, kira kana 95% ti populasi sadunya. Lian ti diala pikeun vitamin d, tanagana ogé sok dipaké pikeun tatanén. Dina taun 1992, populasi munding di Asia kira 141 juta. Lemak nu dikandung dina susu munding téh panglobana ti rupa-rupa sato ingon. Lemak ieu di sababaraha wewengkon di Asia mah sok dipaké bahan baku ghee. Loba mangpaat nu sok diala ti munding di Asia nunjukkeun yén munding téh sumebar sarta geus dalit jeung masarakat Asia. Munding Walungan bisa hirup di pagunungan nu luhurna 2.800 m lbl di Népal, sedengkeun Munding Ranca ilahar aya di palandeuhan / dataran handap tropis. Hasil ieu teu leupas ti watek munding nu teu "ogo", teu hésé marabanana, bisa diala tanagana pikeun tatanén ngagaru sawah, bari ajén ékonomisna luhur.

Di alam liar, populasi munding mah teu loba. Munding liar atawa Bison India ukur aya di India, Népal, jeung Muangtai. Nu tanduk of munding ieu kaasup nu pangbadagna ti sato mana baé nu hirup. Lébarna bisa nepi ka saméter, malah nu ditémbak taun 1955 mah tandukna téh nepi ka 4.24 m ti tungtung nepi ka tungtung.

Munding atawa Carabao maca: karabaw, munding -Ind. eta sato nasional Indonesia.

                                     

4. Australia

Munding mimiti di Australia lamun ieu diasupkeun ka wewengkon Téritori Northern ka awal abad ka-19. Saprak harita, munding ieu status diantepkeun salaku sato liar. Alatan statusna ieu, munding anu sok diboro, contona, di Pulo Melville, populasi nepi ka opat rebu.

Munding Australia, ilaharna liar di sabudeureun walungan jeung billabong ranca / rawa sorangan, jeung eta bisa sumebar ka wewengkon nu lega dina usum hujan. sabab isolasi lingkungan yén éta téh cukup lila, munding Australia anu kadua beda jeung munding karuhunna basa.

                                     

5. Éropa jeung ngahijikeun Tatar Arab. (Europe and the Unification of the Arabian)

Munding mimiti dibawa ka Afrika Kalér jeung Asia ka Wétan nu ka-6. Ti Imah Arab téh, tina munding dibawa ka Éropa ku poé Perang Salib nu mulang ayeuna bisa kapanggih di Bulgaria jeung Italia.

                                     
  • Panon munding Fimbristylis dichotoma nyaéta jukut liar anu asalna tina kulawarga Cyperaceae. Hirupna naun biasana kapanggih di tegalan, kebon, galengan
  • Surung munding mangrupa kaulinan barudak lalaki. Dina surung munding anu diutamakeun téh tanaga kakuatan Cara maénna, duaan pahareup - hareup, terus
  • Karét munding Kikarét Ficus elastica nyaéta tangkal karét nu asalna tina kulawarga moraceae. Ieu tangkal asalna ti nagara Sri Lanka, kiwari Loba kapanggih
  • Raden Munding Laya Di Kusuma éjahan heubeul: Raden Moending Laja Di Koesoema nyaéta buku Sunda nu ditulis ku basa Sunda karya C.M. Pleyte. Ieu buku
  • beuheung munding atawa sapi wanguna kawas kohkol leutik dijieun tina kai atawa awi, kolotok utamana dipaké mangsa keur ngangon maksudna sangkan munding anu
  • ngahijikeun munding nu rék digawékeun, dijieun tina kai, dipasangna dina punduk munding Sambilan nyaéta kai nu ngahapit kana beuheung munding Sawed tali
  • Pasangan nyaéta parabot paranti ngahijikeun munding anu rék digawékeun, dijieun tina kai, dipasangan dina punduk munding Babagian pasangan: Sambilan nyaéta
  • bérés aya ojeg, angkutan pasar kolbak, aya ogé trevel angkutan gelap biasa nangaunkutan jalma nu ka jakarta jeung sabalikna aya ogé munding hahahaha
  • Dorokdok nyaéta kurupuk anu bahan dasrna tina kulit sapi jeung munding Rasana anu gurih jeung rangu. Pusat produksi kurupuk kulit perenahna di TarogongGarut
  • dimekarkeun pikeun dicokot dagingna, boh ingon - ingon badag kawas sapi boh munding atawa ingon - ingon leutik kawas domba, Embé, sarta babi Sajaba jenis
  • dimimitian ku meuncit munding Tradisi sarupa ieu saenyana geus dimulai dina taun 1938. Ti baheula, sato nu dikorbankeun téh munding masarakat satempat
                                     
  • atawa iteuk nu disambung ku lantenan tali anu gunana pikeun ngagitik ingon - ingon sarupaning munding atawa sapi sangkan manut sakahayang anu ngurus.
  • wuluku maké papan malang nu di handapna dihuntuan ku kai, ditarikna ku munding Garu gunana pikeun ngaratakeun leutak bari sakalian ngumpulkeun jukut
  • awi anu dipaké panyéréd singkal garu anu ngahubungkeun wuluku jeung munding Paseuk téh aya dua rupa, nu mimiti nyaéta paranti muntangna cacadan kana
  • jeung jaroh Madinah, meuncit kurban mangrupa embé, domba atawa sapi atawa munding Urang Sunda atawa Jawa Bulan Rayagung kumargi dina bulan ieu kumpulna
  • dipikawanoh di pasarannyaéta cai susu sapi. Sabenerna cai susu embé sarta munding henteu éléh ajén gizina dibandingkeun jeung cai susu sapi. Ngan alatan
  • peuntas. Rakit ogé bisa nunjul kana pasangan, conto munding dua anu digedengkeun disebut munding sarakit. Rakit geus ti baheula dimangpaatkeun pikeun
  • deukeut, misalna jeung yak, banténg, gaur, jeung bison. Teu bisa sotéh jeung munding Albaqoroh Sapi Bikang judul ngaran surat kadua dina Qur an Ngadu banténg
  • biasana dijieun tina kulit munding Aya nu léngkét jang neken sora, jeung camara paranti ngagésékna dijieun tina buntut munding atawa sabut kalapa. Rebab
  • nyingsat ka cawéné, néang nu ngajuru, rungkad sajajagat, gatrik naék munding dingklak ka landeuhkeun, keuna kana burang, rangkék naék jambé, béo wliyulah
  • Manuk saéran sok euntrup dina tonggong munding ngadon ngala kutu atawa piteuk nu nyongcongan ka munding Ku munding ogé tara ieuh dipaliré manuk nu anjeucleu
  • ngasakan baligo Nyerieun sukuna kacugak ku kaliagé - Aya ubarna urat munding campur ragé tiguling nyocolan dagé. Kawih lianna : - Ambil - ambilan turuktuk
                                     
  • Kusuma Matang Jaya Munding Jalingan Munding Kawangi Munding Kawati Munding Liman Munding Mintra Munding Sari Jaya Mantri Munding Wangi Nyi Sumur Bandung
  • ka tukangna maké bubuntut minangka panyepenganana, biasana ditarik ku munding atawa sapi boh sarakit boh hiji. Aya dua jenis wuluku, masing - masing miboga
  • bias dibagi jadi dua kategori, paternakan pikeun sato badag kawas sapi, munding jeung kuda, sedengkeun kelompok kadua mangrupa paternakan leutik kawas
  • di Jawa Barat. Naon baé satona mah, rék hayam jago, domba jalu, atawa munding jalu. Tapi, biasana mah mun lain hayam, paling domba atawa embé. Sato nu
  • tuna, jeung belut. Aya ogé abon tina daging munding tapi kiwari mah geus jarang, ku sabab daging munding téh kiwari mah langka dipasaran. Abon biasana
  • ngaran umumna: anjing - bagong - beruk - hayam - kuda - lutung - manuk - munding - simeut - sireum - turaés - ucing Amfibi Biologi Biota Hak sato Istilah
  • bararingung Sok inggis mah aduh henteu ngajadi Itu saha dunungan nu nungtun munding Digantélan geuning ku saputangan Itu saha ku ginding teuing Singhoréng
  • dodol Brodol brownis dodol gantungan konci jaket kulit dorokdok sapi munding gamelan sunda pakaian tradisional sunda karajinan kerang laut Béas Garut

Users also searched:

Munding, munding, alam liar. munding,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Krumbach Hotels Starting From SDG∞ Compare 10 Hotels In.

Katerangan ti Munding Bodas mangrupakeun reels 5 sareng cara 576 meunang slot Powered by Games ilmiah. Slot ngajak anjeun dina perjalanan ka Kalér. Bodas munding Taya Bonus deposit. Imah BonusExpress Kaulinan roh munding. Panyadia Game Kasino: Betsoft Elk Endorphina Isofbet Microgaming Netent Nextgen Novomatic Nyx Playn GO. Roh munding Taya Bonus deposit. 1. Hotel Gasthof Traubenbräu. 8.8 208 reviews. Get rates. 2. Hotel Munding. 8.8 421 reviews. Get rates. 3 Ferienwohnung Zur Idylle. 10 17 reviews.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →