Back

★ Sénégal

Sénégal
                                     

★ Sénégal

Sénégal, resmina Républik Senegal, nyaéta hiji nagara di Afrika kulon. Ngaran nagara dumasar kana Walungan Sénégal nu aya di wétan jeung kalér. Ieu aya di Samudra Atlantik ka kulon, Mauritania ka kalér, Mali ka wétan, jeung Guinea jeung Bagian Nagara di kidul, di jero éta téh nagara Gambia, nu ngan wates jeung Senegal jeung Samudra Atlantik. Sénégal geus hiji wewengkon ampir 197.000 kilométer pasagi, sarta ngabogaan populasi kira-kira jeung kira 14 juta. Wewengkon ieu geus tropis, jeung 2 usum: usum halodo jeung usum panghujan.

Dakar, ibu kota Senegal, nu perenahna di bagian kulon tina nagara, dina Samenanjung nu Cap-Line. Di kira-kira 500 km 300 mil ti hiji, aya Pulo Cape Verde. Dina abad ka-17 jeung ka-18, di pos dagang, piboga rupa-rupa pihak, diwangun sapanjang basisir. Kota St. Louis jadi ibukota jeung kota panggedéna di Afrika Kulon Perancis Afrique occidentale perancis, atawa AOF saméméh ieu pindah ka Dakar dina taun 1902. Dakar mangka bakal jadi ibu kota nagara ieu dina taun 1960-an nalika waktu kamerdikaan ti perancis.

                                     

1. Rujukan. (References)

Ieu téh dingaranan dumasar kana Walungan Senegal, nu asal tina ngaran diputer. Hiji téori populér diusulkeun ku David Boilat dina 1853 diturunkeun ti prase Wolof, suñu gaal, hartina "kano urang", atawa pirogue, nu balukarna ti miskomunikasi antara palaut portugis abad ka-15 jeung nalayan Wolof. Sajarah album percaya yén ngaran bisa datang ti Jalma Zenaga Berber nu ngadumukan sisi kalér walungan. Teori séjén nyaéa ngaran ieu diturunkeun ti kota ka jaman uni, "Sanghana", dicaritakeun ku para ahli tina géografi Arab, jeung al-Bakri di 1068, nu aya di muara walungan. Tapi, téori "kano urang" geus jadi popular bakal dina Ieu modern Senegal.

Sababaraha urang Sérér tina pakidulan dipercaya yén ngaran walungan nu éta asalna diturunkeun tina runtuyan kecap Sérér, "Sene" tina Roge Sene, Allah nu Ageung dina garis Sérér jeung "O Gal" hartina "wewengkon cai."

                                     

2. Basa inggris. (English)

Sénégal anu aya di kulon bagian ti buana Afrika. Nagara ieu aya di antara 12° jeung 17° lintang kalér jeung 11° jeung 18° ka nu imbit jawa barat.

Bentang Ieu diwangun utama dataran sagara ti Sahel kulon nepi pasir ka kidul-wétan. Titik pangluhurna di Senegal, nu bakal Nepen Diakha di 584 m 1.916 ft. Wates eta kabentuk ku Walungan Sénégal, nu séjén kaasup Walungan Gambia jeung Casamance. Nagara urang ibukota, Dakar aya di samenanjung nu Cap-Line, titik nu pangkulonna dina buana Afrika.

                                     

3. Babagian administratif. (Administrative divisions)

Sénégal dibagi kana 14 wewengkon, nu masing-eta nu dikaluarkeun ku Conseil Regional Déwan Regional kapilih ku urang di tingkat nu Arrondissement. Nagara anu salajengna dibagi kana jumlahna aya 45 Départements, 103 Arrondissements boh ti antarana anu teu boga fungsi administrasi jeung ku Collectivités Daérah, nu milih pajabat kota.

Ibu kota ti wewengkon ngabogaan ngaran sarua jeung régionna:

Kota utama. (The city is the main)

Ibu kota Senegal, Dakar nyaéta kota panggedéna di Senegal, kalawan populasi leuwih ti 2 juta. Hiji kota nu teu dianggap bagian kadua pangbadagna nyaéta Touba, a communaute rurale de jure masarakat désa, jeung hiji satengah juta urang.

                                     

4. Tempo ogé. (See also)

  • Transport in Senegal.
  • Atikan di Senegal. (Education in Senegal)
  • Telekomunikasi di Senegal. (Telecommunications in Senegal)
  • Tatanén di Senegal. (Agriculture in Senegal)
  • Musik Ieu. (Music)
  • Universitas Cheikh Anta Diop University Of Dakar.
  • Hubungan luar nagri Senegal.
  • Mililtér Ieu. (Mililtér This)
  • Nu tim nasional maén bal Senegal.
  • Confédération Sénégalaise du Scoutisme.
                                     

5. Bacaan salajengna. (Further reading)

  • Bugul, Ken, Nu Ditinggalkeun Baobab: Otobiografi Nu hiji Senegalese Awewe, hiji Universitas Virginia Press, 2008.
  • Foley, Ellen E, Anjeun Jajan Naon Cures Anjeun: Pulitik Kaséhatan di Senegal, Rutgers University Press, 2010.
  • Behrman, Lucy C, Muslim Brotherhood jeung Pulitik di Senegal, iUniverse.com, 1999.
  • Ross, Eric sacara, Budaya jeung Adat istiadat Senegal, Greenwood, 2008.
  • Rupa-rupa, Jalan Barudak di Senegal, GYAN Perancis, 2006.
  • Buggenhage, Bet A, Kulawarga Muslim di Global Senegal: Duit Nyokot Care Éra, Indiana University Press, 2012.
  • Babou, Cheikh Anta, Pajoang nu leuwih Gede Jihad: Amadu Bamba jeung the Founding nu Muridiyya tina Senegal, 1853-1913, Ohio University Press, 2007.
  • Rupa-rupa, Perspéktif Anyar dina Islam di Senegal: Artos, Hijrah, Kabeungharan, Kakawasaan, jeung Feminitas, Palgrave Macmillan, 2009.
  • Kane, Katharina, Ngalamun Planet Guide: The Gambia jeung Senegal, Ngalamun Planet Publications, 2009.
  • Rupa-rupa, Senegal: Karangan dina Statecraft, Codesria, 2003.
  • Glover, John, Manéhna jeung Jihad di Modern Senegal: Murid Order, Universitas Rochester Press, 2007.
  • Kueniza, Michelle, Atikan jeung Demokrasi di Senegal, Palgrave Macmillan, 2011.
  • Rupa-rupa, Wawasan Guide: Gambia jeung Senegal, APA Publikasi Pte Ltd., 2009.
  • Mbacké, Khadim, Manéhna jeung Agama Brotherhoods di Senegal, Markus Wiener Publishing Inc., 2005.
  • Gellar, Sheldon, Démokrasi di Senegal: Tocquevillian Analytics di Afrika, Palgrave Macmillan, 2005.
  • Streissguth, Thomas, Senegal dina Gambar, Twentyfirst Abad Buku, 2009.
                                     

6. Tumbu luar. (External links)

Pamaréntah
  • Gouvernement du Sénégal on (Gouvernement du Senegal on the) - Loka pamaréntah resmi Basa perancis.
  • Observatoire sur les systèmes dinformation, réseaux et inforoutes perancis.
Informasi umum
  • Inpo Ieu. (This Information Is)
  • Sénégal ti UCB Pustaka pébruari, lolobana.
  • Propil nagara ti BBC News.
  • Éntri Senegal di CIA World Factbook.
  • Atlas of Senegal di Wewengkon ieu, eta ngandung peta ngeunaan Senegal.
  • Ieu di university of hawaii.
Warta
  • Ieu eta ti AllAfrica.com.
  • SenRegal Warta, Musik Senegal.
  • Seneweb warta tina Basa perancis.
Pelesir Nu lian
  • Direktori bisnis Ieu ti Afrika Phonebooks.
  • LAfrique – Ieu Ratusan poto jeung artikel perancis.
  • Grup étnis di Senegal perancis.
  • Syklon Téknologi: Société de Jasa en Ingenierie Informatique au Sénégal jeung perancis lepas pantai.

Citakan:Senegal jejer

                                     
  • .sn téh mangrupa kode nagara domain undak luhur internét pikeun Sénégal
  • pernah aya di Afrika Kulon. Féderasi Mali diwangun ku pangahijian antara Sénégal jeung Républik Sudan baheulana Sudan Perancis Koordinat: 14 41 34 N
  • panyiaran publik Jepang, Nippon Hōsō Kyōkai NHK diadegkeun. 1960 - Sénégal misahkeun manéh ti Féderasi Mali sarta ngébréhkeun kamerdékaanna. 1991
  • diayakeun Konferénsi Tingkat Luhur CPLP VII di Lisbon dina 2008, nyaéta: Citakan: Country data Equatorial Guinea Guinéa Khatulistiwa Mauritius Sénégal
  • Rumania - 1993 Rwanda - 1970 pawangun Saint Lucia - 1981 Sao Tome jeung Principe - 1980 Sénégal - 1970 pawangun Seychelles - 1976 Siprus - 2006 Slowakia - 2002 Slovenia - 1999
  • Kongo Tengah 28 Nopémber 1958 Républik Niger 19 Désémber 1958 Républik Sénégal 25 Nopémber 1958 Républik Sudan 24 Nopémber 1958 Républik Togo 22
  • Rwanda Citakan: Country data Sao Tome and Principe São Tomé jeung Príncipe Sénégal Citakan: Country data Seychelles Seychéll Sierra Leone Somalia Spanyol Kapuloan
  • Grénadines - San Marino - Samoa - Sao Tome jeung Principe - Selandia Anyar - Sénégal - Sérbia - Seychelles - Siérra Léoné - Singapura Siprus - Républik Turki
  • laut liwat basisir leutikna. Contona: Républik Gambia, dikurilingan ku Sénégal miboga jalur basisir sapanjang 50 km ka Samudra Atlantik. Kasultanan Brunéi
  • Namibia Citakan: Country data Sao Tome and Principe São Tomé jeung Príncipe Sénégal Citakan: Country data Cape Verde Tanjung Verdé Traktat Organisasi Atlantik
  • Indonésia  Iran  Jamaika  Kénya  Malaysia  Méksiko  Mesir  Nigeria  Sénégal Sri Lanka  Vénézuéla  Zimbabwé Patepungan 2012  2010  2006  2004 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
                                     
  • Indonésia  Iran  Jamaika  Kénya  Malaysia  Méksiko  Mesir  Nigeria  Sénégal Sri Lanka  Vénézuéla  Zimbabwé Patepungan 2012  2010  2006  2004 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
  • Indonésia  Iran  Jamaika  Kénya  Malaysia  Méksiko  Mesir  Nigeria  Sénégal Sri Lanka  Vénézuéla  Zimbabwé Patepungan 2012  2010  2006  2004 
  • Indonésia  Iran  Jamaika  Kénya  Malaysia  Méksiko  Mesir  Nigeria  Sénégal Sri Lanka  Vénézuéla  Zimbabwé Patepungan 2012  2010  2006  2004 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
                                     
  • Guatemala 12, 599, 000 71 Citakan: Country data Zambia Zambia 11, 668, 000 72 Sénégal 11, 658, 000 73 Kuba 11, 269, 000 74 Yunani 11, 120, 000 75 Portugis 10, 495, 000
  • Indonésia  Iran  Jamaika  Kénya  Malaysia  Méksiko  Mesir  Nigeria  Sénégal Sri Lanka  Vénézuéla  Zimbabwé Patepungan 2012  2010  2006  2004 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 
  • Mayotte  Réunion Portugal Madeira Rwanda  São Tomé jeung Príncipe  Sénégal Seychéll  Sierra Leone  Somalia  Spanyol Kapuloan Kanaria  Céuta 

Users also searched:

Sngal, sénégal, téori informasi . sénégal,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

ホッカオネオネ シューズ Mens メンズ ハイキング Sky Kaha.

Book Air Senegal flights:airplane: Compare over 1000 booking sites Find the lowest price Fast & easy booking Visit now. Senegal Hotels: Cheap Hotels, Best Deals. Réunion Rwanda Sainte Hélène Sao Tomé et Principe Sénégal Seychelles Sierra Leone Somalie Soudan du Sud Swaziland Tanzanie. ما هي سلطة لابوان للخدمات المالية؟ Offshore Company Corp. Sipress V Cap des Biches N°1075 – Dakar – Sénégal is to facilitate the development of a sustainable and profitable cashew processing industry in Senegal. Www nexna com petit mbao. Les meilleures offres de vol Khartoum Dakar KRT DSS. Accueil keyboard arrow right Vols keyboard arrow right vers le Sénégal keyboard arrow right.





Eco Friendly Fair Trade Elephant Dung Photo Album Scrapbook.

French Country Style Handmade Petite Point Needlepoint Pillow WM 56, Assortiment lot de 25 autocollants Vinyle stickers drapeau Sénégal. A propos dAFRIREGISTER Notre histoire et Afriregister Sudan. Mutualized bank led. Multi MNO. Service Provider. Multi financial institutions. No. Ex Project by the. Government of Sénégal. Mutualized bank led with e money. ALLONS Y!. Dans dautres pays africains tels que le Rwanda, le Kenya, le Tchad, le Soudan​, RDC, la Tanzanie, le Burkina Faso, la Côte dIvoire, le Bénin et le Sénégal.


CHAPTER ONE.

Best price for hotels in Senegal Compare over 1000 booking sites Real customer reviews & ratings Fast & easy booking Visit now!. Members The Council of African Political Parties. Envie de voyage? Trouvez un vol pas cher du Soudan vers le Sénégal sur Ethiopian Airlines™, élue meilleure compagnie dAfrique par Skytrax. Koha online catalog. Nationale de football lors de son match demain contre le Sénégal contre le Sénégal dans le cadre du quatrième tour des éliminatoires de.





Dr. Udaya Chand Das ENT Specialist in UAE Mozocare.

The event will be held on the 9th and 10th of May 2018 in Dakar, Senegal. If you are interested in participating AND can commit to being. Vols Kenya Airways pas chers Khartoum Dakar. Envoyer des messages et rencontrer des Notre projet immobilier au senegal offre Des dizaines de petites annonces sur le Sénégal,renouvelées chaque jour. Signalisation pour Power bank belkin Al Amarat, Khartoum. Algérie Angola Bénin Burkina Faso Burundi Cameroun Kongo Basisir Gading Egypte Maroc Sénégal Seychelles Soudan Somalie Tunisia.


Sudan News Agency Single.

Al Burhan envoie un message au président de Sénégal Vice ministre des AE d​Italie arrive à Khartoum Le Cabinet entend un rapport sur la. Application for the Hackathon at AIS is now open. 1 Surveying civil society associations in Senegal, and their attitudes regarding the Western Liberal notion of civil society, and. 2 Using the surveys outcomes to​.





Kibir confirme le soutien de lÉtat à léquipe nationale de football lors.

The binomial Adansonia digitata was given by Linnaeus, the generic name honouring Michel Adanson who had been to Senegal in the eighteenth century and. Vols pas chers du Soudan vers le Sénégal Ethiopian Airlines™. LIslam et la langue arabe de la sphére de lactivité au sénégal de maniere aé ffacer lidentité islamique de cette société sénégalaise. Quant la politique.


リリカラ FD カーテン&シェード ブラインド Shade 約1.5倍ヒダ.

Paysanneries aux abois Ceylan, Tunisie, Sénégal. paysans - Tunisia paysans - SenegalDDC classification: 305.5633092 LOC classification: HD156. Pro Poor Banking Initiative in Sudan Study. 1. Introduction. Chapitre 1. Lhistoire du Sénégal et le thème du mariage mixte. 1 ​1. Histoire et la littérature du. Sénégal. 6. 1 2. La littérature Sénégalaise. 8. 1 3. KYC – SUXYS ® N1 de la Création de Label Privée Bancaire et. San Marino 378. São Tomé and Príncipe São Tomé e Príncipe 239. Saudi Arabia ‫المملكة العربية السعودية‬‎ 966. Senegal Sénégal 221. Serbia Србија ​. Dr. med. Ralf Rothorl Neurosurgeon in Germany Mozocare. Solidarite. Villa n°18, Zone B Dakar, Sénégal. Dakar, Sénégal. Telephone: 221 33 824 10 24. contact@solidarite. Gardons le contact.





Conceptualizing 38.pdf.

3 Peoples Democratic Party – Nigeria. 4 Alliance des Force de progress – Sénégal. 5 Party ADMA – Mali. 6 Union for the Republic. Saint Vincent sareng Grenadines 1784, Samoa 685, San Marino 378, Sao Tome sareng Principe 239, Arab Saudi 966, Sénégal 221, Sérbia 381.


...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →