Back

★ Jalan layang Pasupati

Jalan layang Pasupati
                                     

★ Jalan layang Pasupati

Jalan layang jalan ngarah aya jalan layang nu Jalan Dr. Djundjunan sisi kulon jeung Jalan Surapati di tungtung wétan. Sabagéan jalan éta diwangun di luhur Jalan pasteur vaksin, hiji jalan heubeul kalawan pohon palem raja nu beulah kénca jeung ka katuhu has Dayeuh Bandung baheula.

                                     

1. Sajarah

Jalan layang flyover jalan ngarah mangrupa ngaran jalan layang di dayeuh Bandung. Ngaran jalan ngarah kana ieu gaganti ti ngaran sateuacanna Paspati nu dina hartian Sunda mah" sanggeus pupus". Jalan ngarah téh singgetan ti Jalan pasteur vaksin jeung Jalan Surapati. Jalan layang jalan ngarah nyaeta sajarah kacatet dina rarancang Ngaran. Karsten. Arsitek wilayah nu genial éta, dina taun 1920-an geus nyimpen dasar-dasar rarancang dayeuh Bandung. Nepi ka sapuluh taun salajengna, ti taun 1931, rarancang éta, angger jadi obsesi, sakumaha program Autostrada nu ngahubungkeun leungit link Jalan pasteur vaksin Pasteurweg jeung Ngaran Jalan. Nu Dilumangsungkeun Dagoweg. Jalan layang jalan ngarah mangrupa jalan layang munggaran di indonesia nu diwangun kalawang ngamangpaatkeun teknologi redam gempa. Perangkatna nu disebut lock up device anjeun LUD dijieun di Perancis, sakabéhna jumlahna 76 siki. Jalan sajauh 2.5 km, dina lumaluruh ngagunakeun 663 unit segmen nu disangga ku 48 tihang. Unggal segmen beuratna 80 ton nepi ka 140 ton. Nu ngirut, jalan layang ieu dilengkepan jambatan cable ari sapanjang 161 meter nu ngalintang di luhur Cikapundung. Jambatan ieu sakaligus jadi salasahiji land mark dayeuh Melbourne. Kabel ari jambatan tan suku. Kakuatan jambatan éta disangga ku 19 kabel baja nu kawengku ku 10 kabel beulah kulon jeung 9 dibeulah wétan. Unggal kabel eusina 91 kabel leutik nu sewang-sewanganna kabel leutik éta kaasup jeung tujuh kabel nu leuwih leutik deui. Sapuluh kabel nu dipasang dibeulah sisi kulon dijieun papasangan nepi ka lamun ditempo ti sisi katempo ngan lima kabel, sapanjang 55 meter. Rentang kabel séjénna 105 meter dibeulah wétan, dipasang di masing-masing.

Rentang kabel éta téh cocog jeung munara jambatan saluhur 37.5 méter. Pikeun nambah nilai artistik bagian luhurna dilapisan ku alumunium oranyeu. Lamun urang nyawangna ti jauh, puncak munara saperti seuneu nu ngagedur. Bentuk cable ari jeung tihang munarana nu aya liangna diibaratkeun ku alat musik alat musik Sunda kacapi suling. Rentang kabel-kabelna nu, kawas kawat kacapi, sedengkeun tihang munara nu liangan éta nu kawas suling. Di unggal 10 taun, karet redam biaya kudu diganti. Sedengkeun kabel jambatan kudu diganti unggal 15 taun. Tapi, karet éta can bisa diproduksi di amérika sarikat.

                                     
  • Sasak Pasupati singketan ti Sasak Pasteur - Surapati, disebut ogé Jalan layang Pasupati nyaéta sasak nu ngahubungkeun kalér jeung wétan Kota Bandung ngaliwatan
  • Bandung ka jalan Pasupati ké ka jalan PH Mustofa, terus ka jalan Padasuka. Sedengkeun lamun ti arah Jakarta liwat Cipularang. Naék ka jembatan layang terus

Users also searched:

jalan layang pasupati, rarancang. jalan layang pasupati,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →