Back

★ Cagar Budaya Ciung Wanara

                                     

★ Cagar Budaya Ciung Wanara

Cagar Budaya Ciung Wanara anu di puseur dayeuh Karajaan Raja Pusaka anu dikukuhkeun ku Permanadikusumah. Di tempat ieu aya salah sahiji nu legenda Ciung Wanara téh salah sahiji putra Permanadikusumah. Di dieu ogé diwangun Gong Perdamaian Dunya minangka simbol tina tali silaturahim, karapihan jeung alam.

                                     

1. Legenda situs Karangkamulyan. (The legend of the sites Karangkamulyan)

Legenda situs Karangkamulyan ka nyaritakeun ngeunaan Ciung Wanara anu aya hubungan jeung Tapi Sababaraha. Carita ieu ngeusi a kepahlawanan luar biasa saperti hiji kasaktian jeung gaya nu teu kalangan jalma biasa tapi di antara Ciung Wanara. Carita Ciung Wanara téh carita ngeunaan Tapi Sababaraha ngadegna Tapi jeung Kajadian. Aya hiji raja Jeung nu harita aya Di Adimulya Salaku Sipat Anu Dina Kusumah jeung dua permaisuri nyaeta Dewi Naganingrum jeung Déwi Pangrenyep. Singkat tapi ku Patih Bondan Sarati sabab geus teu acan dikarunia putra ratu Déwi Naganingrum.Raja Bondan ngan mentingkeun sorangan, kurnia kakawasaan Allah téh Déwi Naganingrum dianugerahi putra, nyaéta Ciung Wanara" nu jadi Karajaan Raja anu adil tur wijaksana.

                                     

2. Di Karajaan Raja. (In The Kingdom Of The King Of The)

Aya sababaraha tina dipan nu aya dina Warisan Budaya Ciung Wanara anu aBatu pangcalikan téh batu tahta jeung tempat musawarah raja bPanyambungan hayam nu paling Ciung Wanara ngadu hayam jeung nu Bonan Sarati cSanghyang Stock dLambang peribadatan eSumber cai Citeguh jeung Cirahayu fMakam Adipati Panaekan gPamangkonan hBatu Panyandaan kuring ieu Walungan Patimuan j Leuwi Sipataunan tempat Ciung Wanara téh keur orok anu keur dihapus sorangan.

                                     

3. Location

Cagar Budaya Ciung Wanara pernahna di desa Karangkamulyan Kacamatan cijeungjing kurangleuwih 16 km ka beulah wétan ti puseur dayeuh Ciamis anu gampang dijugjugna sabab sisi jalan gedé.

                                     

4. Fasilitas. (Facilities)

Cagar Budaya Ciung Wanara geus sababaraha fasilitas nu ditawarkeun nu parkir, nu tempat leleson, tempat dahar, tempat nginum, hiji masjid jeung hiji toilet.

                                     
  • Lumut Banyuwangi Bawang Bodas Bawang Beureum Calon Arang Cenderawasih Ciung Wanara Damarwulan Dewi Sri Jaka Tarub Kén Arok jeung Kén Dédés Keong Emas Kuntilanak

Users also searched:

cagar budaya ciung wanara,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →