Back

★ Mesir

Mesir
                                     

★ Mesir

Républik arab Mesir, leuwih dikenal salaku Mesir, nyaeta hiji nagara nu kalolobaan wewengkon anu aya di Afrika bagian kalér-wétan.

Lega wewengkon kira-kira 997.739 km2 Mesir nyapluk Samananjung Krisis bisa jadi dianggap salaku bagian ti Asia Kidul-Kulon, jeung kalobaannnana eta aya di Afrika Kalér. Mesir wates jeung Libya ka kulon, Sudan kidul, jalur Gaza jeung Israél ka kidul-wétan. Wates jeung cai téh leuwih ti Tengah Laut kalér jeung Laut Beureum ka wétan.

Mayoritas populasi Mesir anu nyicingan di sisi Walungan Nil kira-kira 40.000 km2. Lolobana daratan mangrupa bagian ti sagara, gurun Sahara nu jarang asezare populata.

Mesir katelah eujeung hiji peradaban kuna jeung sababaraha monumen kuna pangmegahna di dunya, saperti Piramida Giza, Karnak Candi jeung Lebak nu Raja jeung Bait allah Ramsés. Di Luxor, hiji kota di wewengkon kidul, anu perenahna kira-kira artifak kuna nu nyapluk kira-kira 65% tina artafak tina dunya kuna. Ayeuna, Mesir loba diakuan salaku hiji puseur budaya jeung pulitik utama di wewengkon Arab jeung Timur Tengah.

                                     

1. Pulitik. (Politics)

Mesir nyokot bentuk hiji républik, ti 18 juni 1953. Mohamed Hosni Mubarak geus dilayanan salaku Présidén Mesir dina lima periode, ti oktober 14, taun 1981 sanggeus rajapati of Présidén Mohammed Anwar el-Sadat. Salian éta, manéhna mingpin kitu ogé Pihak Demokratis Nasional. Perdana Menteri Mesir, Dr. Ahmed Nazif diistrénan dina tanggal 9, 2004 pikeun ngagentosan Dr. Atef Ebeid.

Kakawasaan di Mesir diatur make sistem semiprésidénsial multipartai. Téoritisna, daya eksekutif dibagi antara presiden jeung perdana menteri, tapi dina praktikna kakawasaan musat dina présidén, nu di hadir dipilih dina pilkada nu kandidatna tunggal. Tapi ngayaan ogé pamilu parlemén multipartéy.

Dina ahir pébruari 2005, Présidén Mubarak ieu ngabéwarakeun pikeun ngarobah aturan pemilu présidén téh ngakibatkeun multikandidat. Pikeun kahiji kalina, ti taun 1952, nu urang Mesir boga kasempetan pikeun milih hiji pamingpin ti daptar sababaraha calon. Tapi, aturan nu anyar ogé panawaran pikeun sababaraha batesan pikeun nyieun rupa-rupa inohong, kawas Ayman Nour, kurangna bisa jadi kalapa dina seleksi jeung Mubarak pikeun meunangkeun deui dina.

Dina ahir januari 2011, urang Mesir nanya Présidén waktu nu ieu, Hosni Mubarak, pikeun mundur ti jabatanna. Nepi ka 18 poé aksi démo gedé méntaan Presiden Hosni Mubarak mundur, ahirnya dina tanggal 11 pébruari 2011, Hosni Mubarak resmi ulang deui ka awak.

                                     

2. Élmu jeung téknologi. (Science and technology)

Mesir nyaéta hiji nagara Arab nu panglobana populasi, kira-kira 74 juta urang. Ampir sakabéh populasi musat di sapanjang Walungan Nil, utamana Iskandariyah jeung Cairo, jeung sapanjang Délta di Nile jeung deukeut ka Terusan suéz. Ampir 90% tina populasi leuwih ti éta sisana Kristen utamana didominasi Koptik.

Pangaruh Tengah-kawas Arab jeung Italia jeung Arab mucunghul di kalér, jeung aya sababaraha tina populasi asli hideung di kidul. Loba téori geus diusulkeun ngeunaan asal urang Mesir, tapi taya nu konklusif, jeung paling ditarima nyaéta yén masarakat Tapi éta campuran jalma ti Wétan Afrika jeung Asiatic nu pindah ka valley of the Nile ti umur és. Rahayat Mesir ngagunakeun basa kulawarga Afro-Asiatic baheulana kawanoh salaku Hamito-semit.

                                     

3. Agama. (Religion)

Agama geus laku leuwih badag dina kahirupan Mesir. Teu resmi, nu nelepon ka solat diaweuhan lima kali sapoé jadi panangtu sababaraha kagiatan. Cairo ogé dipikawanoh eujeung laloba munara masjid jeung gareja. Nurutkeun constitution of Mesir, sakabéh paundang-undangan kudu cocog jeung hukum Islam. Nagara pikeun mikawanoh ngabantah Mawa ngaliwatan Hubungan tina Agama. Imam anu dilatih di sakola kaahlian keur imam jeung di Universitas Al-Azhar, nu miboga ti ka méré urang ngeunaan masalah agama.

90% tina populasi Mesir teu percanten Islam, Sunni jeung bagian ogé ngagem ajaran Sufi sacara lokal. Kira-kira 10% tina populasi Mesir ngagem agama Kristen, ka 78% dina dénominasi Koptik Ortodoks, Katolik Koptik, sarta Protestan Koptik.

                                     

4. Atikan. (Education)

Dina sajarahna, modérnisasi atikan di Mesir diturunkeun ti idéntifikasi tina kamajuan pangaweruh jeung téhnologi tina Napoléon Bonaparté waktu nalukkeun Mesir.:

  • Sakola Nengah Mimiti mah salasa.
  • Atikan Leuwih Luhur. (Higher Education)
  • Sakola Nengah Luhur Tsanawiyah Ammah.
  • Sakola dasar Ibtida i.
                                     
  • .eg téh mangrupa kode nagara domain undak luhur internét pikeun Mesir
  • Mesir nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Serbajadi, Kabupatén Aceh Timur, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Serbajadi, Aceh Timur
  • Pandemi koronavirus di Mesir mangrupa bagian tina pandemik koronavirus sadunya. Kasus mimiti COVID - 19 di Mesir dikonfirmasi dina tanggal 14 Pebruari 2020
  • Mesir Ilir nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Bahuga, Kabupatén Way Kanan, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Bahuga, Way Kanan
  • Mesir Udik nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Bahuga, Kabupatén Way Kanan, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Bahuga, Way Kanan
  • Aji Mesir nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Gedung Aji, Kabupatén Tulang Bawang, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Gedung Aji, Tulang Bawang
  • Taun ka - 1946 Maséhi dina Kalénder Grégorian. 29 Pébruari - Ahmed H. Zewail, Ahli kimia Mesir Panarima Nobel
  • Amérika 1986 Yoo Ah - in, aktor Koréa Kidul 1992 Pevita Pearce, artis Indonésia 1981 - Anwar Sadat, présidén Mesir katilu, maot di Kairo, Mesir l. 1918
  • Mesir Dwi Jaya nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Gedung Aji Baru, Kabupatén Tulang Bawang, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Gedung Aji Baru
  • sacara éféktif nganggeusan Republik Arab Sarikat, gabungan Mesir jeung Syria. 1970 Présidén Mesir Gamal Abdun Nasser maot alatan serangan jantung di Kairo
                                     
  • Ottoman. Di Afrika Kalér ogé, paradaban - paradaban kuna nu kasohor saperti Mesir Kuna jeung Funisia pernah nanjeur. Alatan Afrika Kalér kungsi dikawasa ku
  • kalénder Gregorian, sésana 161 poé. 1798 - Napoleon ngarebut Alexandria, Mesir 1829 - William Austin Burt maténkeun typographer mesin ketik munggaran
  • gumelar di Shafth Turaab, Kairo, Mesir 9 Séptémber 1926 umur 94 taun nyaéta saurang cindikiawan Muslim nu asalna ti Mesir Dipikawanoh ogé minangka saurang
  • Kaésar Li Zhu, kaésar pamungkas Dinasti Tang. 1169 Sholehuddin jadi Raja Mesir 1351 Campuh Tilu Welas: Tilu welas Satria Breton midang sarta ngéléhkeun
  • Manten Présidén Mesir Hosni Mubarak ditibanan hukuman panjara saumur hirup alatan peranna dina panelasan démonstran wanci révolusi Mesir taun 2011. 2014
  • 1967 - Perang Genep Poé betus antara Israél jeung bangsa Arab hususna Mesir 1968 - Sénator Robert Kennedy ditémbak di Hotél Ambassador, Los Angeles
  • Nagara lintas buana nyaéta nagara nu dibogaan ku leuwih ti hiji buana Mesir Rusia Turki Kazakhstan Azerbaijan Georgia Yunani Greenland Islandia Belanda
  • rohang. Catetan munggaran ngeunaan élmu ukur bisa disusud nepi ka ka jaman Mesir kuno, peradaban landeuheun Walungan Indus sarta Babilonia. Peradaban - peradaban
  • Kaajaiban Dunya. 1798 - Napoleon Bonaparte meunang dina Patempuran Piramid di Mesir Patempuran Embabeh ngalawanan pangawasa Mamluk, ngaburantakkeun ampir
  • manéhna 1831 Ékuador jeung Vénezuéla misah ti Gran Kolumbia. 1869 Di Mesir Terusan Suéz, nu nyambungkeun Laut Méditerania jeung Laut Beureum, diresmikeun
                                     
  • Définisi nu umum dipaké nyaéta daérah nu diwangun ti: Bahrain, Siprus, Mesir Turki, Iran Pérsia Irak, Paléstina, Yordania, Kuwait, Libanon, Oman
  • basa Arab: القاهرة, dialihaksarakeun jadi al - Qāhirah nyaéta ibu kota Mesir Wewengkon Kairo Raya miboga pangeusi kurang leuwih 16 yuta jiwa. Kota ieu
  • Ratu - ratu nu kasohor dina sajarah Mesir ti dinasti Ptolemia, carita - caritana dicatet henteu ngan wungkul dina hieroglif Mesir tapi ogé dina sajarah Latin
  • Inggris pingpinan Sir Ralph Abercromby ngadarat di Mesir pikeun mungkas kampanye militer Perancsi di Mesir jeung Syria. 1817 Bursa saham New York diadegkeun
  • السودان as - Sūdān. nyaéta nagara panglegana di Afrika. Sudan diwatesan ku Mesir di béh kaler, Sagara Beureum di wetan kaler, Eritrea jeung Etiopia di béh
  • Yogyakarta. 1956 - Kolonél Jamal Abdul Nasir kapilih minangka présidén Mesir 1986 - Grup Musik Kahitna dibentuk ku Yovie Widianto 2017 - Sidang Isbat
  • Nasional Siprus jeung pasukan pulisi nelasan 15 tentara Mesir sarta ngancurkeun kapal transportasi Mesir C - 130 dina hiji patempuran kabuka. 1985 William J
  • Thant néken proklamasi PBB ngeunaan vernal equinox jadi Poé Bumi. 1980 Mesir jeung Israél ngadegkeun hubungan diplomatik pinuh. 1993 Pangeboman World
  • hirup di Mesir kira - kira 2000 SM mengadaptasi hiérogif cai anu mulanya melambangkan konsonan sengau rongga - gigi n alatan kecap Mesir pikeun cai
  • pangleutikna di dunya, diadegkeun ku Santo Marinus. 1260 - Tangtara Bani Mamluk Mesir ngahasil ngéléhkeun tangtara Mongol dina Patempuran Ain Jalut di Paléstina
Pandémi koronavirus 2019 di Mesir
                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Mesir

Pandemi koronavirus di Mesir teu bagian tina pandemik koronavirus di dunya. Kasus kahiji COVID-19 di Mesir dikonfirmasi dina tanggal 14 pebruari 2020. Dina tanggal 14 juli 2020, aya 83.930 dikonfirmasi kasus, 25.544 dudung jeung 4.008 maot.

                                               

Aji Mesir, Gedung Aji, Tulang Bawang

Aji Mesir nyaéta hiji Désa di kacamatan Aji Di Tulang Bawang, Province of North Sumatra, Indonesia. Gedung Aji, Bawang

                                               

Mesir Dwi Jaya, Gedung Aji Baru, Tulang Bawang

Mesir Dwi Jaya nyaéta hiji Désa di kacamatan Aji Di Kacamatan Tulang Bawang, Province of North Sumatra, Indonesia. Arsitéktur Tradisional Wangunan Dipirig Di Tulang Bawang

Users also searched:

Mesir, mesir, téhnologi . mesir,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Reuwas WIN KULIT di Mesir Kuna klasik! Pidéo Win Besar.

Arab sekitarnya Israel dari tarikh lahir terkepung dan terus menerus mengalami serangan, Israel alami kuat serangan balik menabrak Mesir. PROSHOP BravoLT265 65R17 4本セット :4WD&SUV MAXXIS. Rumah sakit tiasa ngabantosan pasién nganggo booking hotél, bandara sareng hote tempo More Rumah Sakit Internasional As Salam Kairo Mesir. Kairo.





Riches Mesir Taya Bonus deposit.

Опубликовано: 10 сент. 2019 г. Rumah sakit pangsaéna pikeun Imologasi Chologcyte Autologous. PCINU Mesir AD ART Meja Redaksi Rubrik Laporan Kajian Warta Resensi Kolom Tokoh Opini BF Goodrich,ヒッチメンバー,​ジオランダー,. Lecture 12.pdf. 1 create coset state. Compute f in superpos & measure of. $ 19, frg measure to intelkth IF x. Lelkth wordt Mesir. KERG. حجز فندق Hotel Mesir سورابايا أسعار الغرف وتقييمات النزلاء. 2 results Find best hospitals in Egypt. Information about hospital and doctors, Reviews $ Cost, Get a free quote.


Skyt01992 的博客 skyt01992 - 频道 - 文章.

Abad Unearth Old riches Mesir The Egyptian Riches slot does not feature the Free Spins like many other WMS games and in its place you will come across. Rumah sakit pangageungna di Mesir Mozocare. Продолжительность: 4:13.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →