Back

★ Insinyur

Insinyur
                                     

★ Insinyur

Pikeun the British rock band Engineers, tempo Engineers band. Pikeun the Indian air marshal, tempo Aspy Engineer.

Nu insinyur mangrupa salah sahiji kalatih atawa pikeun mungsi dina rékayasa. Insinyur ngagunakeun téknologi, matematika, jeung pangaweruh ilmiah pikeun ngajawab masalah ieu masalah téknis. Jalma anu berpungsi salaku insinyur biasana mibanda tingkat akademis dina salah sahiji widang élmu téknik.

Insinyur jeung élmuwan bakal sok jadi bingung umum. ku sabab kitu eta ceuk nu élmuwan anu gawe ngambahan alam dina raraga pikeun manggihan prinsip umumna, sabalikna insinyur pikeun nerapkeun prinsip-prinsip diwawarkeun matematik jeung elmu pangaweruh, pikeun nyieun hiji jawaban pikeun nu praktis jeung ékonomis tina masalah nyaeta masalah téhnis. Cindekna, para élmuwan diajar ti alam insinyur nyaéta pikeun nyieun atawa ngawangun barang. Karya insinyur salaku panyambung antara kabutuhan sosial, nu karasa, jeung komérsial aplikasi. Nu insinyur nimbang-nimbang loba hal salila perkembangan produk. Contona, lamun geus ngembangkeun hiji robot industrial robot pikeun kaperluan industri, insinyur sacara precision pikeun nangtukeun sakabéh tujuan fungsi, desain jeung test komponén-kompónenna, ngahijikeun komponén nu teu jadi dina ahir, sarta pikeun mariksa efektivitas design, cost, katahanan, sarta kasalametanana. Prosés ieu téh tumerap lamun dimekarkeun rupa-rupa produk, contona, kimia, komputer, mesin, pesawat, atawa ka dokumén hasil.

Sajaba mendesain jeung ngamekarkeun, loba insinyur nu gawe dina widang uji, produksi, atawa miara produk. Insinyur-insinyur nyaéta pikeun nempoan produksi di pabrik, nangtukeun sabab-sabab kasalahan cibalong, jeung nguji sakabeh barang nu dihasilkeun pikeun nyieun kualitas kajamin. Maranéhanana ogé ngira-ngira waktu jeung biaya pikeun méréskeun pikeun pakasaban. Sababaraha urang ogé gawé dina widang manajemén rékayasa, atawa widang dagang. Sanggeus dagang, tukang salaku insinyur aya hiji sato galak dina ngabahas aspék téhnis sarta ngabantu dina tata produk, nginstalasi, jeung ieu makéna. Insinyur monitor a Musyawarah dipikawanoh nganggung pikeun bagian proyek.

Insinyur make komputer sacara éksténsif pikeun ngahasilkeun jeung nganalisis desain, jeung test kumaha hiji mesin, struktur, atawa sistem, jeung ka narataskeun spésifikasi komponén. Loba insinyur ogé nu make tina komputer pikeun ngawas kualitas produk jeung kontrol prosés efisiensi.

                                     

1. Judul "Insinyur". (The Title Of "Engineer")

Di sababaraha nagara di Eropa Daratan jeung nagara Amérika Latin, nu gelar insinyur anu diwatesan ku hukum pikeun jalma nu sakola manéhna lulus ti department of téknik, atawa rékayasa, kalawan make judul ku cara nu lian komo lamun nu masagi pangalaman téh dianggap haram. Di Italia sajaba lulusan jurusan rékayasa, gelar ieu bisa dipaké kitu oge lulus tina ujian nu profesi insinyur "Esame di Stato". Dina basa portugis nu gelar insinyur professional jeung insinyur kaakréditasi diatur jeung disértifikasi ku Ordem dos Engenheiros. Di Républik, jeung Czech republic ka darajat nu "insinyur" Waluya. dianugrahkeun ogé lulus tina widang kimia, mesin rékayasa, atawa komo ékonomi. Nu panganyarna ieu masih alatan alesan sajarah tradisi.

Hukum-di-hukum dina sagala sarikat Amérika Sarikat, Kanada, jeung Afrika Kidul pikeun ngawatesan pamakéan ka sababaraha gelar sarjana rékayasa, hususna ka "Insinyur Professional", jeung sababaraha gelar insinyur husus, saperti nu "insinyur sipil" atawa "insinyur mesin". lolobana sarikat di A. S. ngararang jalma anu teu boga mumpuni pikeun nelepon nya sorangan "insinyur", atawa spésialisasi nu teu kawengku ku a mumpuni pikeun nu dipibogana. Di Kanada, status hukum samodél di A. S. geus teu geus ditunjuk. Dinten ieu Insinyur nu Profésional jadi maranehna leuwih jelas.

Kecap "téknolog" atawa "téknologi ahli" sok dipaké salaku téknologi pembelajaran. Hal ieu bisa kapanggih di sababaraha nagara Éropa nu boga hukum-hukum pikeun ngatur pamakéan judul "insinyur". Ngan pédah poé di Inggris jeung sababaraha nagara Éropa, istilah "téknolog" dipaké pikeun sértifikasi atawa régistrasi nu sarua jeung insinyur tapi fokusna lain dina kasus design produk. Contona, saurang téknolog bisa fokus dina hal manajémen téhnis, rékayasa manufaktur, atawa praktek-praktek insinyur diterapkeun. A téknolog bisa jadi pilihan leuwih alus pikeun ngeusian dina kudu kamampuh widang rékayasa sabudeureun eta ti saurang insinyur nu gawe ngadésain produk. Aturan ngeunaan téknolog nyaéta wewengkon ku Pasaluyuan Sydney ogé dipikawanoh ku Rékayasa Inggris. Di Indonesia, a téknolog sarua lulusan sakola politéknik.

                                     

1.1. Judul "Insinyur". Nu Insinyur Militer. (The Engineer Of The Military)

Insinyur militer anu dilaksanakeun genep kali konsultasi hiji prajurit téh anggota militér anu tega tanggung jawab pikeun ngarancang jeung ngonstruksi pakarang perang, jeung nu karuksakan pakarang musuh dina kaayaan perang, boh nu aya ofénsif atawa défénsif. Istilah anu dipaké dina unit-unit militér di seluruh dunya sarta saprak jaman baheula. Dina waktu éta, istilah ngawengku ogé tempat jeung ngalindeukkeun ranjau jeung booby bubu.

Karyawan rékayasa di kapal-kapal téh gedé jeung palayar rékayasa senior anu disebut "Insinyur Sirah". Dina kapal-kapal téh loba nu leuwih leutik jeung tanpa pagawé téknik, nu insinyur kapala nu jadi lulugu dina departémén rékayasa. Nu departemen aya dina angkatan laut A. S. saperti biasa disingget jadi "CHENG" ti: Kapala Insinyur. Éta ogé di angkatan laut britania raya.

                                     
  • A. K. Erlang 1 Januari 1878 lahir ahli matematik, statistik, jeung insinyur Denmark 15 Pébruari 1849 - Pierre François Verhulst 28 Oktober 1804 lahir
  • barang atawa prosés nu mangpaat. Praktisi rékayasa nu profésional disebut insinyur Rékayasa patali jeung implementasi jawaban pikeun hiji masalah praktis
  • iklan bako di nagara - nagara Uni Éropa mimiti lumaku. 1803 John Ericsson, insinyur Swédia td. 1889 1912 Milton Friedman, ékonom Amérika td. 2006 1962
  • Sebastian Vettel, tukang balap mobil Jérman 1935 André Citroën, pangusaha, insinyur Perancis l. 1878 1971 Jim Morrison, musisi Amérika l. 1943
  • Stockholm, Swédia - 10 Désémber 1896, San Remo, Italia Kimiawan Swédia, insinyur nu manggihan dinamit. Anjeunna kawentar ku dilembagakeunana Hadiah Nobel
  • misah ti Kolombia dina 1903, mungkinkeun Terusan Panama diwangun ku Korps Insinyur Angkatan Darat AS antawis 1904 nepi ka 1914. Dina 1977, hiji pasatujuan
  • Charles Babbage, matématikawan Inggris l. 1791 1931 Thomas Alva Edison, insinyur Amérika nu manggihan bohlam jeung phonograph l. 1847 Poé Ménopase Dunia
  • Allan Poe, pangarang Amérika l. 1809 1950 Willis Haviland Carrier, insinyur Amérika l. 1876 1981 - Bung Tomo, panyiar radio pajoang Indonésia dina
  • kieselguhr salaku adsorben. Ieu bahan peledak téh karya kimiawan jeung insinyur Swédia Alfred Nobel taun 1866 di Krümmel Geesthacht, Schleswig - Holstein
  • gumelar 25 April 1874  tilar dunya 20 Juli 1937 dina umur 63 taun nyaéta insinyur disiplin paélmuan listrik ti Italia kalawan geus meunangkeun hadiah Nobel
  • sarta natuan 125 séjénna di hiji pasar Natal. 1816 Werner von Siemens, insinyur jeung pangusaha Jérman, nu ngadegkeun Siemens td. 1892 1902 Talcott
                                     
  • Terauchi Masatake, Perdana Mentri Jepang ka - 18. 1878 André Citroën, insinyur jeung pangusaha Perancis, nu ngadegkeun Citroën td. 1935 1964 Duff
  • wates pacogrégan Texas, micu kana Perang Méksiko - Amérika. 1859 Insinyur - insinyur Inggris jeung Perancis mimiti ngagali lemah pikeun nyieun Terusan
  • Amadeus Mozart, komposer Austria l. 1756 1973 Robert Watson - Watt, insinyur Skotlandia l. 1892 2013 Nelson Mandela, présidén kahiji Afrika Kidul
  • Stalin, PM kaopat Uni Soivét td. 1953 1890 Edwin Howard Armstrong, Insinyur Amérika td. 1954 1913 Willy Brandt, kanselir Jérman kaopat td. 1992
  • ti 18.000 jalma nu gawé pikeun NASA. Salian ti astronaut, ilmuan, jeung insinyur aya sababaraha profesi lian nu gawé di NASA, saperti tanaga pangajar
  • sahiji conto telekomunikasi. Sistim telekomunikasi umumna didesain ku insinyur telekomunikasi. Para panimu dina widang ieu kaasup Aléxander Graham Béll
  • nu dipiwanoh kalawangngaran sandi Threshold. 881 - William E. Boeing, insinyur Amérika nu nyieun Pausahaan Boeing, Detroit, Michigan, AS. td. 1956 1893
  • Ngurangan Gangguan Sinyal Radio ku Sistem Frékuénsi Modulasi ka Institut Insinyur Radio séksi New York. 1943 - Pasukan Beureum Uni Soviét ngarebut Kiev ti
  • Kaukakus nu tanggung jawab kana kajadian ieu. 1800 Charles Goodyear, insinyur Amérika td. 1860 1808 Andrew Johnson, présidén AS ka - 17 td. 1875
  • aréa nu loba dieusi ku urang Muslim Syiah. 1847 Alexander Graham Bell, insinyur Amérika - Skotlandia nu nyiptakeun telepon td. 1922 1882 Charles Ponzi
  • nu Rupert Murdoch saharga 71 miliar. 1856 Frederick Winslow Taylor, insinyur Amérika td. 1915 1939 Brian Mulroney, PM Kanada ka - 18 1958 Holly
                                     
  • ngaliwatan udara sarta kadéngé ku manusa. Najan kitu, para élmuwan jeung insinyur mah ngagunakeun harti nu leuwih jembar, antukna ngawengku geteran frékuénsi
  • semikonduktor. Ngaran Intel mimitina mah dipikawanoh utamana ngan ukur ku para insinyur jeung ahli téhnologi, anu disebut ku jujuluk Intel Inside anu sohor di
  • Descartes, philosop Perancis l. 1596 1931 Charles Algernon Parsons, insinyur Irlandia, nu ngajieun turbin uap l. 1854 2012 Whitney Houston, panyanyi
  • hiji kajadian béncana industri pangparahna dina sajarah. 1992 Hiji tés insinyur Sema Group ngagunakeun komputer pribadi pikeun ngirimkeun pesen téks munggaran
  • Cingcin beusi mangrupa cingcin simbolis nu ilahar dipaké ku lolobana insinyur Kanada. Éta cingcin téh mangrupa simbul kareueus jeung handap asorna para
  • Pocahontas, puteri Indian Algonquian l. 1595 1915 Frederick Winslow Taylor, insinyur Amérika l. 1856 1966 Nurtanio, ahli pasawat Indonésia l. 1923 2003
  • 687 1186 Ismat ad - Din Khatun, geureuha Saladin 1885 Edward Davy, insinyur Australia l. 1806 1891 Nikolaus Otto, German engineer, invented the
  • Kicking Bear, tua suku Indian Sioux Lakota td. 1904 1858 Rudolf Diesel, Insinyur Jérman, nu nyiptakeun mesin diésel td. 1913 1869 Neville Chamberlain

Users also searched:

Insinyur, insinyur, rékayasa struktur. insinyur,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

ダイヤ リング 指輪 ダイヤモンド 1カラット セット 6WAY v 可愛い V.

ZEN Rooms Raya Juanda. Jl. Raya Insinyur Djuanda 3, Waru, Surabaya 61253, Indonesia. Photos Rates Reviews Hotel Info Map. Tips Keamanan Lakukan Wisatawan Reader Comments. Para insinyur yang dirancang menjadikannya begitu anda dan tamu anda akan merasa seperti anda bermain di kasino. Sayangnya, anda tidak akan dapat. ZEN Rooms Raya Juanda, Surabaya: Deals & Booking. 1 Ketua Umum Persatuan Insinyur Indonesia periode 2015 2018 dan Wakil Menteri Pekerjaan Umum periode 2010 2014. 2 Wahyu Hendrastomo, ST. Para ahli Biomédis Sydney Ngarobih Kaulinan Taya Bonus deposit. Insinyur kemudian besok lusa di telepon dan Dikau dapat membawa untuk terhubung ke tamtama, rumah afiat, pemadam api, atau dewan darurat lainnya yang.





Reader Comments.

Insinyur Kalautan ti University of Sydney mungkin ngan parantos nyadangkeun teknologi anu sakedik sangkan ngalaan bék dina industri médis di sakumna.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →