Back

★ Muhammad

                                               

Muhammad Toha

Muhammad Toha jeung Mohammad Toha nyaeta hiji komandan militér tina Implengan Rakjat Indonésia / gaya pakarang, eta Perkumpulan militer anu aktip dina mangsa Perang Kamerdikaan Indonésia.

                                               

Madaniyah

Madaniyah grup ayat atawa hiji bab tina Quran anu kaungkap di Madinah sanggeus Rasulullah SAW hijrah ka Madinah. Di handap ieu dibérédélkeun bab-bab anu asup kana ieu grup: QS. Ath-Thalaq. QS. Al-Maidah. QS. Al-Haji. (QS. Al-Hajj) QS. Ash-Shaf. QS. An-Nur. QS. Ar-Rahman. QS. Al-Fath. QS. Ali Imran. QS. Al-Hadid. QS. Al-Anfal. (QS. The Al-Anfal) QS. Al-Bayyinah. QS. Al-Mumtahanah. QS. An-Nisaa. QS. Nu Seated. (QS. The Seated) QS. Al-Mujadilah. QS. Al-Insan. QS. Al-Ahzab. QS. Al-Munafiqun. QS. At-Taghabun. QS. At-Taubah. (QS. At-Repentance) QS. Al Jumuah. QS. Al-Hasyr. QS. At-Tahrim. QS. Pen ...

                                               

Nikah

Nikah arab Islam nyaéta pikeun ngahijikeun atawa ngumpulkeun. Hal ieu bisa ogé nikah dihartikeun salaku akad atawa idin ngalantarankan ayana hubungan nu halal antara hiji manusa jeung hiji awewe dina ngambah sagara ka imah. Dina Kuran téh kecap zawaj wawuh jeung istilah pertikahan. Z awaj hartina papasangan téh dumasar kana pidawuh Allah Swt. nu geus nyiptakeun manusa papasangan ku cara kawin anu sah jeung ngaharamkeun jina.

                                               

Prasasti Dalung Bojong

Daptar Dalung Bojong, Piagam Dalung pikeun Bojong, Piagam of Samenanjung nu, Boh Dalung, atawa Buk Dalung mangrupa piagem dina lambaran tambaga nu ngandung kakawasaan Kasultanan Banten anu ngabalad ka demak ka gegedén jeung jalma tina Sekampung, saperti ngeunaan manajemen otoritas, nu pidana tumali jeung kahirupan masarakat, paréntah nyaéta pikeun tutuwuhan pamajikan jeung aturan niagana. Ieu mangrupa daptar dilaksanakeun ku tradisi hiji kulawarga inohong di desa Bojong, Kacamatan Sekampung Udik, Kab kitu ogé Wétan. Ieu daptar panjang 36 cm /36.4 cm, lébarna 24, 1 cm, kandelna 5 mm. Hal ie ...

                                               

Thaif

Tapi etaif a nyaéta hiji kota di jawa Barat Mekkah, Saudi arabia nu aya di luhur ketinggian 1.700 m di lereng Gunung Sarawat. Kota ngabogaan populasi 521.273 of. Unggal usum panas, Pamaréntah Saudi pindah ti panasna Riyadh ka Taif. Kota ogé puseur lahan pertanian anu katelah ku buah anggur jeung maduna.

                                               

Buhaero

Jalur Abu Musa al Asyari sunda.hiji. ditakhrij ku At-Tirmidzi, Abu Nuém, jeung Hakim, Ibnu Asakir, Tarikh Dimasqi kalayan sanad tina rupa-rupa garis sohabat Abu Musa al-Asyary nyaritakeun: Abu Tholib nu diperlukeun keur indit ka Syria dibarengan ku Nabi s.hiji.w. dina rombongan Qurésy. Lamun datang ka tempatna rahib kasebut dipapag ku rahib. Padahal, saméméhna geus sok geus indit ngaliwatan, tapi maranehna teu tampi rahib. Terus nyekel leungeun Nabi s.hiji.w. sedengkeun eta: "Ieu pamingpin alam, ieu téh rosul nu bakal jadi rohmat ka sakabeh alam". Sesepuh tina Qurésy: "Naon anu anjeun, apa ...

                                               

Pamilihan umum Présiden Indonésia 2009

Pemilu Présidén jeung Wakil-Présidén Republik Indonésia Taun 2009 ieu dilaksanakeun pikeun milih Presiden jeung Wakil-Présidén kali dina 2009 -, 2014. Pamungutan sora ieu diayakeun dina tanggal 8 juli 2009. Pasangan Présidén Susilo Yudhoyono - Diresmikeun junun jadi juara dina hiji buleud langsung, jeung sora 60.80%, ngéléhkeun pasangan Megawati Soekarnoputri - Kagiatan Atikan jeung Muhammad Jusuf Kalla - Wiranto. Pasangan calon anu kapilih nu pasangan calon anu ngahontal leuwih ti 50% tina sora, jeung saeutikna 20% tina sora di saban propinsi anu sumebar di leuwih ti 50% tina propinsi man ...

                                               

KRI Nanggala (402)

KRI Nanggala mangrupikeun salah sahiji kapal silem merang kelas Cakra anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Indonésia. Kapal éta dipesen dina 1977, diluncurkeun dina 1980, satuluyna ditugaskeun di 1981. Kapal silem ngalaksanakeun operasi ngumpulkeun intél di Samudra Hindia jeung sakitar Timor Lésté jeung Kalimantan Kalér. Nanggala mangrupikeun pamilon ti Cooperation Afloat Readiness and Training. Kapal éta ngalaman ngaropea masif dina 2012 dilakukeun ku Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering. Dina bulan April 2021, Nanggala tilelep di Sagara Bali sareng 53 personil kapal tiwas. Samemehna, ...

                                               

ÉBay

éBay manrupakeun situs lélang sacara online. Di ieu situs, sakabéh jalma di dunya bisa meuli jeung ngajual barang jeung jasa. éBay diadegkeun ku San Jose di California taun 1995. Kasang tukang inohong anu ngadegkeunana nyaéta programér komputer ti Iran. éBay diadegkeun minangka situs pribadi mimitina, anu bisa ngabagikeun tulisan. Eusi tulisan dina ieu situs nyaritakeun ngeunaan virus ébola. Awalna ieu situs dipiboga ku Echo Bay Technology Gropup. Nalika rék ngadaptarkeun domain, éta ngaran robah jadi Echobay.com. Ieu ngaran geus dipimilik ku batur. Jadi, éta situs dirobah deui ngaranna ja ...

Muhammad
                                     

★ Muhammad

"Muhammad" geus jadi ngaran nu ilahar dipaké ku lalaki muslim.

Manéhna ngadangukeun dianggap ku umat Islam minangka rosul / utusan Gusti asli monotheistic iman. Nurutkeun babad salira nu disebut siroh, manéhna lahir ti march 20 nepi ka April 570 di Mekah, muhammad ieu yatim di hiji 8 juni 632, dina nu dua di antarana aya di wewengkon kalér kota.

Umat islam percaya yén pancén Muhammad nyaéta pikeun jadi ngan wahyu ti allah monotéisme, nyaéta nagara Islam, nu geus diajarkeun dilongok ku para nabi saméméhna, sarta yakin yén nagara Islam geus aya saméméh anjeunna. Lamun manéhna disebutkeun ngaran Islam, jeung manéhna biasa nuturkeun ku kalimah sallallahu `alayhi wa s-salām. tempo, "abdi Gusti Alloh maparinkeun kasalametan ka anjeunna".

                                     

1. Summary

Quran, Muhammad waktu keur ngora kungsi jadi sudagar anu ngumbara ka mana mana. Dina taun 610, dina yuswa 40, anjeunna narima wahyu, nu ku anjeunna digambarkeun yén anjeunna ngalaman Malaikat Jibril, nu saperti paréntah Allah ngapalkeun sarta ngadugikeun ayat-ayat nu salajengna dikumpulkeun salaku Raja. Manéhna salajengna ngalegaan target, ragrag ka ngeunaan katauhidan jeung Poé Balitungan keur jalma anu sok nyieun dosa jeung nyembah-nyembah - ngan kawas suku jeung ka bah. Manéhna teu nolak sagemblengna ajaran Yahudi jeung Kristen, atawa agama monotéis nu dipikawanoh dina basa arab, nu manéhna geus ngan pikeun lengkep jeung nyampurnakeun ajaranana. Dina taun 622 manéhna ngungsi, bareng jeung warga séjénna almenak, ninggalkeun nya Titik ngakibatkeun Sumber, saterusna manéhna pangadeg nu pamaréntah masarakat Islam. Perang antara Islam jeung sumber pikeun sababaraha kali nu lumangsung, nu ieu pamustunganana gaya of state Islam bisa balik deui nalukkeun Mekah. Pasukan Islam salajengna perjuangan pikeun nalukkeun nu ngabantah pagan ka nu séjén di Imah Arab. Lamun Muhammad maot, manéhna ngancik ka hasil ngahijikeun Tatar Arab sarta ngintunkeun sababaraha ékspédisi ka wewengkon kalér, ka Suriah jeung Palestina.

Dina kapamingpinan sanggeus Muhammad, kakawasaan Islam ka Paléstina, Suriah, Mésopotamia, Persia, Mesir, Afrika Kalér, jeung Spanyol. Nalukkeun salajengna, kontak tina dagang antara Muslim jeung non-Muslim, jeung kagiatan nu ragrag nu geus hasil tina sumebarna Islam ka sakuliah dunya.

                                     

2. Kumaha carana urang nyaho ngeunaan Manéhna. (How to get people to know about Him)

Sumber nu bisa diwanohkeun jeung Muhammad téh Quran, biografi siroh, jeung kumpulan alloh. Sanajan teu biografi Muhammad, Quran méré sababaraha émbaran ngeunaan kahirupanana. Biografi kahiji nyaéta karya Ibnu Ishaq maot 768, diédit ku Ibnu Hisham maot 833, jeung karya al- maot 822. Ibnu Ishaq nulis biografi nya Muhammad anu ngeunaan 120 - pikeun 130 taun sapupusna Manéhna. Katilu sumber, kumpulan muhammad, minangka salah ku hiji, lain samata-mata biografi. Ieu téh hiji kumpulan kecap jeung tindakan Muhammad sarta para sahabatna.

Sababaraha sarjana sképtik ngarasa manéhna dina gunung sumber, utamana kumpulan jsb. Jadi alesan ieu, lamun tradisi lisan ieu dikumpulkeun, masarakat Muslim geus bengkah jadi sababaraha paling pamikiran. Unggal grup jeung lolobana boga séwangan nu mindeng balik deui. Nu sarjana Muslim, ieu hiji latihan di hiji tangtangan pikeun nalungtik bebeneran nu di-anteb ka make cara album.

Loba sarjana Muslim jeung non-Muslim nu sapuk pikeun ayana loba tradisi nu teu otentik / asli ngeunaan kahirupan Muhammad dina kumpulan tina haditsna.

Tapi, di antarana sképtik, outline kasajarahan jeung biografi nu dituliskeun di luhur bisa ditarima.

                                     

3.1. Pra-Islam arabia. Dina Quran, Muhammad. (In The Quran, The Quran, Muhammads)

Nurutkeun tradisi, Muhammad search silsilah nepi ka Kitu, nu dipercaya ku urang Arab ka kalér salaku karuhunna. Kasebutkeun yén Salaku turunan Ismail putra Allah, sanajan di nu tangtu teu mungkin. Silsilah Pangeran datang Salaku nyaéta:

Muhammad bin Abdulloh bin Abd Mutolib Shaiba bin Hasyim Amr bin Abd Manaf al-Mughira ibnu Qusai Zaid bin Kilab bin Murra bin Kab ibnu Luay bin Ghalib bin Fahr Quraish bin Malik bin hiji-Nadr Qais bin Kinana bin Khuzaimah bin Mudrikah Amir bin Ilyas bin Mudar bin Nizar bin Maad bin Adnan. bin = "putra" dina basa arab, ngaran séjén dua ngaran anu disebut di kandang.

                                     

3.2. Pra-Islam arabia. Pikeun budak. (For the boys)

Muhammad lahir ka kulawarga nu matuh dina sajarah kalér nu disebut Perang. Nurutkeun itungan, manéhna téh rék lahir 20 April 570, nu nurutkeun tradisi ieu disebut Taun Gajah. Nu maot ramana, Abdulloh, maot saméméh manéhna lahir dina mangsa ieu waktu, Muhammad dirorok ku akina mah ti bapa mah Jeung Mutolib, pamingpin bangsa Quraisy. Luyu jeung kabiasaan urang Islam, jeung indungna nyaéta ngirim manéhna ka désa pikeun nyieun disusuan jeung dirorok ti Karuhun urang. Pamingpin bérésih ti eta anu dina hal séjén, jeung ieu ngarasa yen di ieu iklim, nu urang kota bakal boga awal nu leuwih kokoh dina kahirupanna. Dina umur genep taun, Muhammad ieu dina pupusna indungna, Aminah, jeung akina, Nabi Mutolib, dina yuswa dalapan taun. Salajengna ka Manéhna ngurus pamanna Abu tolib, nu clan pamingpin dilaksanakeun Juru bangsa Quraisy, anu paling kuat dina Perangna.

Mekah mangrupakeun puseur dagang nu penting, salah sahijina nyaeta alatan ayana Kabah salaku tujuan ibadah haji. Padagang ti rupa-rupa suku bakal datang dina mangsa usum haji, sanggeus perang antarsuku nu loba pisan nu salila ieu tina dadagangan jadi aman jeung teu kaganggu.

Salaku rumaja, Muhammad mimiti marengan na mamang nu dagang ngumbara ka Syria, salila ieu manéhna geus rupa pangaweruh ngeunaan sabudeureun.

                                     

3.3. Pra-Islam arabia. Di hiji awal. (At the beginning of a)

Salah sahiji Pengikut Kapala Jibril, rangda beunghar umur 40 taun heubeul. Dina yuswa 25 taun, anjeunna nikah ka Jibril 595. Tina nikah ieu anjeunna jadi beunghar, najan ti kulawarga bapana, anjeunna teu nampa warisan.

Catetan siroh nunjukkeun yén Khodijah jeung Pengikut gaduh lima putra, hiji lalaki jeung opat awéwé. Sababaraha ahli sajarah ngabantah yén sababaraha anak awéwéna sabenerna ti salaki nu kadua, sedengkeun ahli séjénna keukeuh yén éta téh sadayana putra Muhammad. Lima putra éta babar sateuacanna Muhammad mimiti dawah Islam. Putrana Qasim pupus dina yuswa dua taun. Muhammad dilandih Abul Qasim, nu hartina bapana Qasim. Putra nu opat nyaéta muslim ku Ruqayah: Kasusah, jeung A.

Kulawarga Nabi Muhammad

                                     

3.4. Pra-Islam arabia. Ngamimitian ragrag. (Start to fall)

Manéhna mindeng ngajaga nu di pikiran hiji guha deukeut Mekah. Kira-kira taun 610, lamun niis, quran, Muhammad kadatangan Malaikat Jibril jeung ngadéngékeun sasanggemanana nu hartina "Maca, jeung orok Allah, gusti nu Maha Pencipta. Nyiptakeun manusa tina saguruntul getih. Maca jeung asma jeung kumaha eta Anu Diajarkeun. Nu diajarkeun élmu make pulpen, nu ngajarkeun ka manusa sagala rupa nu teu dipikanyaho." Ningali surat Al-Alaq pikeun patalékan.

Pangalaman kahiji jeung Manéhna ieu matak ngaganggu jeung tradisi Islam, tapi Nurutkeun pamajikanana ngayakinkeun jeung yakin yen ieu pangalaman eta bener, nu saterusna Hirup jadi kahiji pikeun percaya ka Anjeunna. Muhammad dituturkeun ku adi-adi sabrayna Manéhna yén éta téh ngan sapuluh taun ka tukang, Ali bin Abi tolib eta di Madinah.

Nepi ka pupusna Gusti, mindeng geus narima wahyu, sanajan hal ieu antara nu kahiji jeung nu kadua nyaéta jarak antara nu lila. Salila periode nungguan nu matak melang, manéhna narima surat ad-Dhuha, nu ngalelerkeun anjeun geus iblis.

Kira-kira taun 613, Muhammad dimimitian ragrag di tempat umum. Mimiti paling miroséa, jeung ngahinakeun ka anjeunna. Tapi saterusna, kungsi aya hiji-hiji pikeun ngagabung ka sahabatna.

                                     

3.5. Pra-Islam arabia. Salaku jajaran. (As the)

Ngalobaanana Na massa-di dieu kang sababaraha pamingpin lokal. Kawaluyaan maranéhanana anu gumantung ka Kabah, tempat jarah pamujaan. Lamun maranehna mariceunan pamujaan-pamujaan, sakumaha diajarkeun ku Manéhna, bakal ngabalukarkeun leungitna bulan nu sadaya dadagangan bakal rame, moal aya kabeungharan. Suku of Muhammad dirina, kaom Quraisy, pangrugina, sabab éta nu wali tina Kabah. Muhammad jeung kaomna dihukuman, sababaraha di antarana nu ieu ceuk geus lumangsung di Afrika jeung datang ka ngababakan di tempat eta.

Sawatara surat jeung bagian surat ngomong ka ragrag dina mangsa ieu sarta ngagambarkeun kaayaan ieu: tempo pikeun conto, al-Masadd, al-Humazah, surat Maryam, jeung di Mekah al-saperti umar jeung hamzah dirobah. Ieu mangsa ieu yén episode ieu kawanoh salaku Satanic Ayat ieu bisa geus kajadian. Konon Muhammad ieu sakeudeung cocoba ka bersantai-na panghukuman Mekah polytheism jeung meuli péace jeung tatanggana-na, tapi repented jeung recanted kecap-na, tapi pasal dina Satanic Ayat. Kajadian ieu dilaporkeun dina ngan sababaraha sumber, jeung loba Muslim teu narima eta kanyataan.

Taun 619, Muhammad pamajikan khadijah jeung mamang Abu tolib maot, katelah "taun ngenes". Bani Hasyim nampik jadi panyalindungan ka Manehna sabab na nu jadi pamingpin nu bani Hasyim maot, salila ieu loba tradisi nu ngarandapan siksaan jeung kalaparan.

Kira-kira taun 620, anjeunna ngumumkeun yén manéhna ngalaman Isro ka Miroj - salajengna alienating musuh-na.

                                     

3.6. Pra-Islam arabia. Hijrah. (Migration)

Taun 622, nyanghareupan kasusah jeung ancaman pati ka Manéhna, babarengan jeung para sahabatna di Mekah hijrah ka Madinah, di mana manéhna ditarima loba nu arasup Islam. Ku jalan megatkeun kasukuanana Manéhna nunjukkeun yen beungkeut kasukuan jeung kulawarga jadi kalindih ku nu ngariung nagara Islam, warned tina hiji plot ka urang Kota. Di madinah nyaéta kawijakan hijrah téh kahiji kala / kalénder Islam.

Komunitas Madinah hayang Manéhna pikeun ngahijikeun nagara urang ibukota nu dibagi ku grup-grup, nu saterusna ka Muhammad, ka dibewarakeun Piagem Pasamoan antara 622-623, nu dasar mantuan grup-grup nu beda-beda hirup bisa dimekarkeun babarengan. Tradisi kasabaran awal ieu mangrupa salah sahiji sabab kuatna kakawasaan muhammad.

                                     

3.7. Pra-Islam arabia. Perang. (The battle)

Hubungan antara Mekah jeung Madinah pohara gancang jadi goréng silih musuhan pikeun nempo surat jeung Adi. Urang Mekah nyita dipan sadaya Muslim tinggaleun di ieu Tempat. Di Madinah, Muhammad nawis perjangjian tina satru jeung silih bantuan jeung suku-suku tatangga.

Dina Maret 624, Muhammad mingpin 300 poé pikeun nyerang rombongan dagang nu Ngarangna. Urang Mekah hasil tina éta serbuan jeung bumi pikeun ngirim pasukan leutik ka Madinah.

Tanggal 15 Maret 624 di deukeut lelewek Percaya, pasukan Islam jeung MUslim konflik. Najan 300 ngalawan 800 dina perang, pasukan Muslim meunang, killing sahenteuna 45 jeung nunda 70 Patarosan, ti Muslim-ngan 14 urang maot.

                                     

3.8. Pra-Islam arabia. Pra-Islam arabia. (Pre-Islamic arabia)

Muslim meunangna di Badar jadi bukti nu nguatkeun eta ngagambarkeun kecap Muhammad. Di handap ieu meunangna, sanggeus minor patempuran, victors nu diusir lokal Yahudi clan, nu Banu Qainuqa. Ampir sakabéh sésana Medinans dirobah, jeung Muhammad jadi de facto pangawasa kota.

Sapupusna Nurutkeun Manéhna, kawin deui, ka Pamajikan putra Abu Bakar nu salajengna pikeun jadi khalifah sukses Muhammad. Dina Pasamoan, manéhna nikah ka Pepelakan, putra Umar ngaganti Abu Bakar. Putra Gusti nu dipingpin gaya nikah di Pasamoan: Fatimah Ali jeung Ummu Kasusah ka Usman.

Para sahabat kungsi, dina taun saterusna jadi pamingpin pikeun ngaganti Manéhna. Kaopat khalifah, atawa panerus ka Rosul téh, katumbukeun jeung Manéhna ku getih, nu kawin, atawa nu maranehna boh tapi tempo ogé Lamun bisa inpo nu leuwih lengkep ngeunaan kontroversi anu sabenerna peuting.

                                     

3.9. Pra-Islam arabia. Ngepung madinah. (The siege of medina)

Taun 625, pamingpin Islam Abu Sufyan diarahkeun ka Madinah, jeung kakuatan 3.000 poé. Perang lumangsung 23rd Maret dina hiji Poé, nu balukarna saimbang. Pihak ngaku-Na pikeun meunangna, tapi maranéhanana geus leungit loba teuing lalaki ngudag nu Muslim ka Madinah.

Bulan April 627 Abu Sufyan dipingpin deui ka gaya anu leuwih kuat Sumber. Manéhna dibantuan ku simpatisan urang Sumber, suku Yahudi Barudak anu enslaved. Muhammad ngali lombang kira-kira Madinah lamun salamet. Ieu Perang Lombang.

Sanggeus perang, sadaya lalaki sawawa banu qurayza jeung hiji awewe anu dipancung ku komando Saad bin Ishaq, pamingpin nu dipilih ku banu qurayza. Sésana Barudak anu enslaved salaku budak atawa pikeun mekah sadaya hak milik arabia ieu dibagi antara Muslim.

Sanggeus perang ieu, umat Islam bisa jadi, ngagunakeun cara nalukkeun atawa arasup Islam, ka ngalegaan pangaruhna kana kota jeung ka suku tatangga.

                                     

3.10. Pra-Islam arabia. Nalukkeun Mekah. (Conquest Of Mecca)

Taun 628, Gusti geus cukup kuat salila ieu of Muhammad wani balik deui ka ieu Tempat, munjungan kalawan daméy. Dina bulan Maret 628 anjeunna siap-siap deui ka Titik, dibarengan ku 1.600 urang. Sanggeus badami, hiji perjangjian dijieun di Hudaibiyah. Pengikut teu diidinan neruskeun jarahna ka Perang taun éta. Taun payunna pihak Muslim diidinan jarah ka Mekah.

Alatan perjangjian dirumpak, perang lumangsung deui jeung deui. taun 630, Muhammad nyerbu Mekah kalawan pasukan loba pisan, cenah nepi ka 10.000 poé. Nyanghareupan maot nu teu bisa dilawan, urang Mekah nyerah tanpa perang. Ku kituna Manéhna, ngajangjikeun pangampunan sacara umum aya sababaraha urang dina sababaraha hal anu teu. Urang mekah lolobana asup Islam, sedengkeun dina rumpaka-rumpaka sabudeureun Kabah dibongkar. Ayana ieu, jarah nu biasa lumangsung robah jadi jarah Muslim.

                                     

3.11. Pra-Islam arabia. Ngahijikeun Tatar Arab. (The Unification Of The Arabian)

Sanggeus balik ka Mekah, Muhammad ngéléhkeun satru suku-suku nu ngamusuhan di Hunayn, lamun Muslim jadi kakuatan nu onjoy di Tatar Arab, saperti oge paling-suku-suku jeung séjén nu ngagabung ka Manéhna.

                                     

3.12. Pra-Islam arabia. Manéhna salaku soldadu. (He was as a warrior)

Salami hirup 63 taun, Muhammad kungsi jadi sudagar, jeung ahli ragrag. Anjeunna nyandak pérak di ahir hirupna. Anjeunna jadi soldadu ukur sapuluh taun.

Loba kritik diarahkeun di Manéhna alatan nyerang rombongan dagang jeung panalukan. Kritik nyebutkeun yén perangna jauh mela-melu ti mélaan manéh, tapi komentator tina Alkitab pikeun ngajawab yén perang-perangna ukur pikeun muhammad ka safeguard masarakat Muslim ngalawan urang Perang, jeung tetep ngajaga anak salila perang. Pikeun salawa salajengna, tempo Manéhna salaku soldadu.

                                     

3.13. Pra-Islam arabia. Hirup. (Live)

Ti taun 605 nepi ka 619 Manéhna, ngan boga Hirupna. Sanggeus pupusna, kawin deui ka Pamajikan, jeung Palawija. Saterusna manéhna nikah leuwih istri, jumlahna aya sabelas, salapan atawa sapuluh hirup lamun manéhna maot. Sababaraha nyebutkeun yén manéhna téh kawin ka Maria al-Qibtiyya, ditémbongkeun saperti.

  • Nalukkeun arabia. (Conquest of arabia)
  • Ummu Salamah Hind binti Abi Umayyah.
  • Kapala Jibril binti Khuwailid.
  • Maria al-Qibtiyya.
  • Kota binti Jahshaka. (The city binti Jahshaka)
  • Ummu Habibah Ramlah. (Umm Habibah Ramlah)
  • Maymunah binti al-ka bah.
  • Sawada binti Zama.
  • Manéhna nyaéta. (He is the)
  • Pepelakan binti Umar. (Animal binti Umar)
  • Kota binti Khuzaymah. (The city binti Khuzaymah)
  • Juwayriyah binti al-ka bah.

Khadijah Manéhna jeung indung ka opat putra sésana A. pamajikan-pamajikan manéhna saterusna eta téh randa nu ieu dina maot dipangperangan. Sisi séjén nyaéta putra hiji babaturan-babaturan nya pangalusna jeung pamingpin suku. one of the pertikahan nu ahir pikeun ngahasilkeun anak, tapi anak maot dina umur sapuluh bulan.

Na nikah ka Manéhna mindeng dikritik kiwari dumasar kana sumber tradisional nu nyebutkeun yén Manéhna téh ditikah lamun manéhna salapan taun heubeul asak Pamajikan pikeun sawala ngeunaan hal ieu. Manéhna ogé ngomong geus kungsi biasa na nikah ka randa putra istri, Kota binti Jahshaka, jeung dirumpakna paréntah hiji-hiji nikah leuwih ti opat istri. Kanggo inpo nu leuwih lengkep ngeunaan kahirupan kulawarga Muhammad, jeung kritikna, ningali ka pertikahan Muhammad.

                                     

3.14. Pra-Islam arabia. Friends And Followers

Tempo artikel utama Sahabat

Istilah sahabat nujul ka jeung manéhna jalma nu minuhan tilu sarat: sapantar jeung Manehna, jeung teu kungsi kadéngé atawa nempo instrumental sahanteuna dina hiji kasempetan, geus asup Islam. Sahabat boga tanggung jawab pikeun nepikeun Eta, sabab kudu ditepikeun munggaran ku sahabat. Opat sahabat di awal daptar di handap ogé mangrupakeun opat nalika munggaran masarakat Muslim sapupusna Muhammad. Di handap ieu sababaraha urang sahabat anu utama,

  • Saad bin Abi Waqqas.
  • Ieu.
  • Abdulrahman.
  • Tolhah.
  • Sedih. (Sad)
  • Umar.
  • Amir.
  • Abdullah bin Abbas.
  • Zubair.
  • Universitas. (The university of)
  • Ceuk. (I said)
  • Abu Bakar. (Abu Bakr)
  • Jeung al-Ikhlas. ". (And he is Sincere. ")
  • Ali.
                                     

3.15. Pra-Islam arabia. Maot Muhammad. (Death Of Muhammad)

Sakuliah hirupna, Muhammad kungsi ngan sakali ngalaman kabancén, nu saméméh maot-na sigana imah. Manéhna maot ayeuna, minggu, kira-kira beurang 8 juni 632, di Kota Madinah, dina yuswa 63 taun heubeul.

Muhammad Sok Ieu kungsi diwanohkeun minantuna adi sabrayna, Ali, salaku panerusna dina ucapan umum di Ghadir Khom. Tapi Abu Bakar jeung Umar bisa nyiasatan lamun Abu Bakar jadi khalifah.

Mayoritas tina mazhab Sunni kaom, sarta nyebutkeun yén pamingpin-pamingpin masarakat nu harita, éta téh kalawan bébas sapuk pikeun milih Abu Bakar, salah sahiji nu kahiji iman ka ngarojong Manéhna minangka Utusan.

Sanajan aya kajadian, tapi, Abu Bakar salaku pamingpin anyar. Kapamingpinanana pang gunana pikeun ngalawan baruntakna suku-suku di Ridda Wars.

Union of ngahijikeun Tatar Arab, nu salajengna pasukan Islam nalukkeun jeung ngahijikeun Timur Tengah di salah sahiji kapamingpinan.

                                     

3.16. Pra-Islam arabia. Turunan Muhammad. (The Descendants Of Muhammad)

Turunan Pengikut nu panjang ieu ngan Fatimah jeung barudak nya.

Kaom Sok percaya yén salaki Fatimah, Ali, sarta nya barudak téh pamingpin nu bener pikeun umat islam. Sanajan mazhab Sunni teu percaya yén ieu diturunkeun tina quran, Muhammad masih dipihormat.

Turunan Muhammad anu katelah dina sababaraha alias, saperti sayyid, syed سيد, jeung syarif شريف tapi ِأشراف Asyrof. Loba pamingpin jeung inohong dina kaayaan nagara urang Muslim, di jaman baheula atawa mangsa kiwari, nu ngaku turunan manéhna, saperti upacara Fatimid di Afrika Kalér, Idrisi, kulawarga karajaan Jordan jeung Maroko jeung nu hadir, jeung Agha Khan, Imam jalan éta ngabantah. Aya ogé sakumpulan jalma di nagara-nagara Muslim usaha nu sarua jeung hiji ieu.

                                     

4. Non-muslim pintonan. (Non-muslim views)

Saméméh pupusna taun 632, Muhammad tos ngadegkeun Islam salaku kakuatan sosial jeung pulitik ngahijikeun ampir sakuliah Kota Imah. Sababaraha puluh taun saatosna, panerusna geus hasil ngahijikeun sakuliah Tatar Arab, sarta nalukkeun Iran, Iraq, Mesir, Paléstina, Suriah, Arménia, jeung kalolobaan Afrika Kalér. Taun 750, Afrika Kalér geus sagemblengna dina kakawasaan Muslim, kitu ogé spanyol kidul jeung Asia Tengah kaasup Sind, di Indus Valley. Dina abad kasapuluh, dipingpin ku Ghaznavid, Islam geus ngalegaan nepi ka wewengkon Hasilna di wétaneun Indus, wewengkon India kalér kiwari. Salajengna, Islam sumebar kalawan daméy nepi ka sakuliah Afrika jeung Asia Tenggara. Islam kiwari diagem ku leuwih ti samilyar urang di sakuliah dunya, jeung agama nu panggedéna kadua.

                                     

5. Tempo ogé. (See also)

  • Daptar istilah Islami dina aksara arab ngagambarkeun pangaruh Manéhna.
  • Daptar inohong agama-agama imah.
  • Manéhna di panempoan nu Muslim - view of Islam, utamana siroh.
  • Ajaran Islam - tempo Islam, utamana gajah.
                                     

6. Tumbu luar. (External links)

Biografi non-signature:

  • Encarta Encyclopedia.
  • Nu 1911 Encyclopedia artikel ieu Manehna.
  • Public Broadcasting System program on Anjeunna.

A Babad Salira Al:

  • The Life of Muhammad Husayn Haykal ditarjamahkeun ku Ismail Razi A. al-Faruqi.
  • Ngeunaan Nabi Muhammad. (About The Prophet Muhammad)
  • Islam-online. (Islamic-online)

Google Sok:

  • The Life of Muhammad Nabi by Syed Saeed Akhtar Rizvi.
  • A Restatement of the History of Islam jeung umat Islam by Sayed Ali Asgher Razwy.

Point of view tina kritik:

  • Tren di babad salira of Muhammad.
  • The Quest for the Historical Mohammed.

Rupa-rupa:

  • Pedang ti Nabi Muhammad.
                                     

7. Rujukan. (References)

  • Karen Armstrong, Muhammad, NU 1-84212-608-3.
  • Muhammad Husayn Haykal, The Life of Muhammad, Islam Layanan Buku, taun 1995, rupa, ISBN 1-57731-195-7, panarjamahan hiji basa arab asli.
  • Martin Lings, Muhammad: His Life Based on the Pangheubeulna Sumber, Inner Tradisi Internasional, Kawates, 1987, rupa, 368 kaca, ISBN 0-89281-170-6.
  • Ibnu Warraq, Nu Quest pikeun Sajarah Muhammad, Prometheus Buku, March 2000, hardback, 554 kaca, ISBN 1-57392-787-2.
  • Maxime Kategori Ieu 1-56584-752-0.
                                     
  • Surat Muhammad basa Arab: محمد nyaéta surat ka - 47 dina Al - Qur an. Ieu surat téh aya 38 ayat, kaasup kana golongan surat - surat Makkiyah nu turun di Madinah
  • SMKS Insan Nur Muhammad nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kabupatén Bogor. Alamat lengkepna di Jl. Raden Abdul Fatah Rt. 002 006, Kalurahan Désa
  • Muhammad Jusuf Kalla, Wakil présidén Indonésia ka - 10 & ka - 12. Anjeunna ogé mangrupa mantan Ketua Umum Partey Golkar, ogé Mantan Mentri Koordinator Kesejahteraan
  • Muhammad Réza Pahlévi Isfahani gumelar di Blitar, 6 Agustus 1997 nyaéta pamaén badminton ganda putra asal Blitar, Jawa Wétan, Indonésia. Manéhna nyaéta
  • Dicky Muhammad Prasetyo atamapi Dicky SMASH gumelar di Bandung, Indonesia, 18 Juni 1993 umur 27 taun nyaéta panyanyi sareng aktor ti Indonesia. Anjeunna
  • Muhammad bin Saud Basa Arab: محمد بن سعود maot 1765 atanapi Ibnu Saud, nyaéta saurang émir ti Al - Dir iyyah sarta nu dianggap salaku nu ngadegkeun
  • Muhammad Ali ɑːˈliː lahir Cassius Marcellus Clay Jr. 17 Januari 1942 3 Juni 2016 nyaéta tukang tinju profésional Amérika, aktivis sarta darmawan
  • Muhammad Rafli gumelar di Malang, 24 Novémber 1998 nyaéta pamaén bola profesional asal Indonésia kalahiran Malang, Jawa Wétan nu kiwari maén jeung Klub
  • Maulana Muhammad Sultan 1585 - 1590 M nyaéta pangawasa ka - 3 kasultanan Banten, ngaganti bapana, Sultan Maulana Yusuf. Anjeunna diangkat jadi sultan dina
  • Muhammad Reza Anugrah gumelar di Kendari, 21 Maret 1994 umur 26 taun mangrupikeun penyanyi Indonesia anu diasupkeun boy band SM SH salaku Rapper. Sateuacanna
  • Muhammad Toha atanapi Mohammad Toha babar di Banceuy, Suniaraja, Bandung tahun 1927 - pupus di Bandung 11 Juli 1946 nyaeta mangrupikeun komandan militer
                                     
  • dina taun 704 - 705 ogé sareng janten ngajadikeun nagara propinsi Umayyah. Muhammad bin Marwan mangrupikeun putra Khalifah Marwan I sakitar taun 684 - 685
  • Muhammad Iqbal, penyair, pujangga jeung filsuf abad ke - 20, gumelar di Sialkot, Punjab, India, 9 November 1877 maot di Lahore, 21 April 1938 dina usia
  • Muhammad Rustandi Kartakusuma gumelar di Ciamis, Jawa Kulon, 21 Juli 1921  tilar dunya 11 April 2008 dina umur 86 taun nyaéta saurang sastrawan Sunda
  • pikeun neruskeun kapamingpinan Nabi Muhammad sabada anjeunna tilar dunya. Opat urang éta nyaéta sobat deukeut Muhammad nu ka cutat paling deukeut jeung paling
  • Sultan Muhammad Syifa Zainul Ar 1750 - 1752 Sultan Muhammad Wasi Zainifin 1733 - 1750 Sultan Syarifuddin Artu Wakilul Alimin 1752 - 1753 Sultan Muhammad Arif
  • Muhammad bin ʿAbdul Wahhab 1703 22 Juni 1792 Basa Arab: محمد بن عبد الوهاب nyaéta saurang agamawan Islam Arab sarta nu ngadegkeun gerakan Salafi
  • Abdullah, ramana Muhammad wanci kira - kira 570: Lahirna Muhammad Taun Gajah wanci kira - kira 576: Pupusna Aminah, ibuna Muhammad wanci kira - kira
  • Muhammad Ilham Fauzi gumelar di Kendari, 29 Agustus 1995 umur 25 taun mangrupikeun penyanyi Indonesia anu diasupkeun dalam boy band SM SH salaku penyanyi
  • Ad - duha. Panegesan ngeunaan nikmat - nikmat Alloh SWT anu dibikeun ka Nabi Muhammad SAW, sarta pernyataan Alloh yén sajaba kasusah aya kamudahan alatan éta
  • Alloh SWT sekali - kali moal ninggalkeun Nabi Muhammad SAW. Isaarat ti Alloh SWT yén kahirupan Nabi Muhammad SAW sarta dakwahna baris nambahan alus sarta
  • Muhammad Agung Pribadi gumelar di Bandung, Jawa Kulon, Indonésia, 23 Juli 1989 umur 31 taun nyaéta salah saurang pamaén bal ti Indonésia. Ayeuna anjeunna
  • Hijrah nyaéta hiji kajadian penting dina Sajarah Islam, di mana Nabi Muhammad saw. reujeung pamiluna pindah ti Mekkah nuju Madinah. Hijrah ieu lumangsung
                                     
  • Raden Muhammad Mulyadi nyaeta sajarawan kalahiran Bandung, 14 Pebruari 1969. Anjeunna aktip janten dosen sareng peneliti di Universitas Padjadjaran oge
  • Muhammad Arif Syamsuri katelah maké sandiasma M. Arsya, lahir di Bandung 20 Juli 1967 salah saurang pangarang Sunda. Carponna Romantika Underground
  • Swasta anu aya di Kabupatén Majalengka. Alamat lengkepna di Jl. Pangeran Muhammad Kalurahan Désa Palabuan Kacamatan Sukahaji, Kabupatén Majalengka, Jawa
  • 661 nyaéta salah saurang pemeluk Islam kahiji ogé kaluarga ti Nabi Muhammad Numutkeun Islam Sunni, anjeunna nyaéta Khalifah pamungkas tina Khulafaur
  • Menengah Atas Swasta anu aya di Kabupatén Sukabumi. Alamat lengkepna di Jl. Muhammad Amir Km 09, Kalurahan Désa Bojong Genteng Kacamatan Bojong Genténg, Kabupatén
  • 634 M, jadi khalifah 632 - 634 M nyaéta khalifah kahiji sabada Nabi Muhammad maot. anjeunna ogé salah saurang anu terkenal di kota Mekkah jeung di suku
  • tur tumut ajaranna. Eusi pokok ieu surat, di antarana: Pangaweruh Nabi Muhammad Saw tumali jeung jin ti Alloh. Jin aya nu iman ka Alloh, ogé aya nu nyaliwang
Kitab Allah
                                               

Kitab Allah

Unggal Nabi jeung Rasul narimaan wahyu ti Allah. Wahyu-wahyu ieu ditulis jeung disusun dina wangun suhuf, aya oge nu dibukukeun jadi Buku. 4 opat Nabi jeung Rasul téh nya éta ngabogaan hiji buku, nu ieu: Nabi Dawud As. Kitab Zabur. Nabi Musa As. Kitab Taurat. Nabi Muhammad SAW. itabb di Amérika. Nabi Isa As. Kitab Injil. Maksud beriman ka kitab-kitab Allah Pikeun pedoman. (To the guidelines of the) Pikeun ngabedakeun antara kuburan, lolobana jeung nu batil. Pikeun leuwih petunjuk ka umat manusa. Pikeun pangémutan. (To pangémutan)

Users also searched:

Muhammad, muhammad, biografi. muhammad,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Trainingsanzug Muhammad Ali Sportanzug Jogginganzug Trainings.

Muhammad c. 570? Prophet Muhammad?s teachings explain and implement Qur?anic principles. Prophet Muhammad?s Peace And Justice Movement. Khalid Muhammad Khalid Mustafa Just another UofK site. Mona Omar Adam Muhammad. Karary University. Sudan Khartoum P. O. Box 12304 00249155228229 info@.sd Contact us. Other Pages.





Browsing Faculty of Engineering by Author Babiker, Areej Saif El.

Home University News Both Professor Samani Abdulmutallab president of the Board of Trustees and D.hazle Dean Muhammad Ali Gilani and member of the. Sudatel Board of Directors appoints a New Group CEO Sudatel. Best hotel room rates for Deka Hotel Surabaya HR Muhammad, Surabaya Compare over 700 booking sites Real customer reviews & ratings Fast. Deka Hotel Surabaya HR Muhammad, Surabaya: Deals & Booking. October 28, 2020 Khartoum The First Vice President of the Transitional Sovereignty Council, Lieutenant General Muhammad Hamdan Dagalo, said that​. International University of Africa: Browsing DSpace Digital Repository. Preferred form: ALAMINE ، MUHAMMAD ALBASHR MUHAMMAD. Notes. Machine generated authority record. Work cat.: OSt ALAMINE ، MUHAMMAD. Faculty of Computer Science and Information Technology. Onur Muhammad Adam Sultan is a member and rapporteur. 3 The undersecretary of the Federal Ministry of Finance as a member. 4 Eng. Omar Ahmed.


MU Events Mashreq University.

The observance of the birthday of Islamic prophet Muhammad which songs composed to honour Muhammad were recited and sung to the. 在庫一掃 Signature Series イドリス・ムハンマド シグネチャー. The Minister of Culture and Information, the official spokesperson for the government, Mr. Faisal Muhammad Salih, said that the Council of Ministers heard in its.





Board of Directors – Sea Ports Corporation – Sudan.

According to Muhammad, community participation, known locally as nafeer or fazaa, is a deeply rooted ancient phenomenon in the Sudanese. 安い購入 REIGNING CHAMP MUHAMMAD ALI TRAINING JACKET. Dr. Muhammad al Tayyib Muhammad Ali, was assigned as dean of the college during the construction period in the year 2013 AD until it became an educational​. White Nile University. Browsing by Author Ghada Sid Ahmed Muhammad Abu El Nour. Jump to: 0 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z or enter first few letters.


Koha online catalog.

Abdul Halim Muhammad Al Sayed worker, Atef Hassan Babiker Electricity Director, and Ali Abdullah Othman Bakhtan driver, For service. Return Arbitrarily Dismissed persons to the University Service and. Muhammad in the Bible Dawud, Abdul Ahad. بواسطة:Dawud, Abdul Ahad. نوع المادة تسمية نوع المادة كتابالناشر:Doha The ministry of Awgaf and islamic affairs​. Community Participation in Housing and Urban Development in. Signature Series イドリス・ムハンマド シグネチャー・ライド Idris Muhammad Signature Ride ライドシンバル 22 Istanbul agop イスタンブール・アゴップ. Bitter pills the global war on counterfeit drugs Muhammad H. Zaman. Muhammad, Iman Mukhtar 2016 02 08. ABSTRACT The present study is conducted to investigate the role of motivation in English language achievement​. The Transitional Sovereign Council nominates Nemat Muhammad. It was built through the efforts of Sarkin Katsina. Muhammad bin Abdulkarim Al ​Maghili. Attempt is made in this write up to trace its establishment and how it turned.


Minister of State in the Ministry of Foreign Trade Sadiq Muhammad.

The Transitional Sovereign Council nominates Nemat Muhammad Khair as the Chief Justice and Taj Alsir Alhibir as Attorney General. Attayeb Adam Muhammad Osman Karary University. Attayeb Adam Muhammad Osman. Lecturer by profession. Basic Information Academic Qualifications Training Courses Experiences Courses Contributions. Humidati Archives Darfur24 News Website. Home news Obituary A. Dr. Hamed Muhammad Mustafa.





Browsing by Author Muhammad, Iman Mukhtar.

Css animation top to bottom img link target self Name: Khalid Muhammad Khalid Mustafa. Mr. Muhammad Ali Abdullah in his interview with SUNA News. 8, Shafii Muhammad Abdulhamid, Muhammad Shafie Abd Latiff, Mohammed Bakri Bashir, On Demand Grid Provisioning Using Cloud Infrastructures and. Browsing Institute of Islamic Science and Research by Author El. Mr. Muhammad Ali Abdullah in his interview with SUNA News. 11 Oct 2021. All Rights Reserved © 2021 Ministry of Indstery& Trade. Visitors Counter 34842. Altaghyeer NewsPaper Hiba Muhammad Ali. Babiker, Areej Saif El Deen Muhammad Al haj, Amr Muhammad Zain Ahmad Muhammad, Muhammad Faisal Farah El Mutasim, Razaz El Fatih El Faki uofk,​. Dr. Sabir Mohammed Hassan CBOS. Member, Dr. Magdi Hassan Alsayid Mulah, 5. Member, Dr. Alnuman Muhammad Ahmed Malik, 6. Member.


Browsing by Author Dr.Albara Abdul Fatah Mohammed.

Husnain Raza, Hafiz Rizwan Sharif Farah Zaaboul, Muhammad Shoaib Waleed Aboshora, Barkat Ali Lianfu Zhang Pak. J. Agri. Sci, 2019. Germination of. The Gobarau Mosque and its Role as a Centre of Islamic Learning. Hiba Muhammad Ali. Jan 2021. 25 January. News Photo of Hamdok discusses living conditions with ministries and responsible officials today. Altaghyeer.





مكتبة جامعة النيلين الفهرس.

Ron Hermanのジャケットその他「REIGNING CHAMP MUHAMMAD ALI TRAINING JACKET」が購入できます。Ron Herman REIGNING CHAMPよ. Pen name of vaikom muhammad basheer. Dr.Albara Abdul Fatah Mohammed AhmedAbozer Y Elderdery, Muhammad Atif, Babiker A Mohamed, Muhammad Imran Rawal Medical Journal, 2020 06 24. Chapter 1 The Mountain and The Squirrel Ralph Waldo Emerson Chapter 2 The Rightful Inheritors of the Earth Vaikom Muhammad Basheer Chapter 3 The​. Current Position: Governor,Central Bank of Sudan, Khartoum Sudan. Address: P.O. Box 313 Khartoum, Sudan. Telephone Office: 780123 774419. Place and. Sami Yusuf Muhammad. It is worth mentioning that, the new CEO, Eng. Magdi Mohammed Abdallah Taha, was formerly holding the position of. Husnain Raza, Imran Pasha Muhammad Shoaib, Farah Zaabou Sobia Niazi, Waleed Aboshora American Journal of Food Science and Nutrition Research,. El Nafaty, Muhammad Said Supervisor, Um Kalthoum Thuraya Yousif Ismail ​Sudan University of Science & Technology, 2013 12 22. This study aims to.


...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →