Back

★ Runtah

                                               

Kéong emas

Caracol emas, Siput disarankeun, mangrupakeun sato cai kawas tutut téh asal-usul kulawarga ampullariidae. Caracol emas-loba kapanggih hirup di walungan, balong, umur film, rawa-rawa, hiji, nu disawah nu ieu mah Kéong hiji kagolongkeun hama. Kawas moluska di india, hiji Keong emas jeung cangkang / imah anu hésé pikeun nya lindungan awak nu lemah lembut teu boga tulang. Caracol emas bisa hirup di lingkungan anu kotor sarta kacemar jeung aya dina kaayaan kurang oksigén, kahakanna masarakat saperti hirup dicai komo lamun geus jadi runtah masarakat, saperti, kangkung, sawi, kol, jeung sajabana. ...

                                               

Supa paré

Supa paré, Volvariella volvacea, Jamur merang, nyaéta hiji supa anu asalna tina kulawarga Pluteaceae. Ieu supa anu paling loba dibudidayakeun utamana di wewengkon Asia Wétan jeung Asia Tenggara anu mibanda iklim tropis aya ogé subtropis. Disebut supa paré, pangaruh tina basa Tionghoa cǎogū Hanzi:草菇 hartina supa paré. Ieu supa mibanda ngaran latin ogé kulat jumpung dina basa Acéh, dina basa Inggris disebut ogé Chinese mushroom straw mushroom.

Runtah
                                     

★ Runtah

Runtah sésana tina bahan nu teu dipikahayang nalika réngsena téh hiji prosés. "Runtah" mangrupa konsep jieunan manusa lantaran dina alam nu prosés ieu konsep runtah teu dipikanyaho. Nu aya dina proses alam mah ngan produk nu teu aktip atawa inert.

Runtah bisa aya dina unggal wujud bahan: padet, caér, atawa gas. Nalika dileupaskeun dina dua bentuk nu nyebutkeun yén, utamana gas, runtah bisa oge disebut impian. Nu emisi biasana pakait raket jeung polusi.

Dina kahirupan manusa, runtah lolobana tina kagiatan: tambang, pabrik, konsumsi, jsb. Ampir sakabeh produk industri dina hiji waktu bakal jadi runtah. Lobana runtah kira-kira sabanding jeung gedena pamakean konsumsi.

                                     

1. Rupa-rupa runtah. (A wide variety of waste)

Nurutkeun sumber:

  • Runtah pabrik. (Filth factory)
  • Runtah manusa. (A waste of a human)
  • Runtah konsumsi. (Waste consumption)
  • Runtah nuklir. (Nuclear waste)
  • Runtah alam. (The waste of natural)
                                     

1.1. Rupa-rupa runtah. Runtah alam. (The waste of natural)

Runtah nu diproduksi dina kahirupan liar bakal diprosés alami, misalna, dangdaunnan nu garing bakal ngarumbay jadi taneuh. Di luar kahidupan liar, runtah samodél ieu bisa jadi masalah, misalna lamun aya loba dangdaunnan ka garing di padumukan manusa.

                                     

1.2. Rupa-rupa runtah. Runtah manusa. (A waste of a human)

Runtah manusa Inggeris: runtah manusa ieu istilah a mindeng dipaké pikeun nyebut kokotor manusa utamana nu tai jeung cikiih. Runtah manusa bisa jadi ngabahayakeun jeung rosa dina kaséhatan alatan runtah bisa dipaké pikeun ngembangna bibit kasakit anu asalna tina virus jeung baktéri. Aya hal anu ngajadikeun kahirupan manusia bakal leuwih onjoy. Nyaeta bisana manusa pikeun ngurangan sumebarna kasakit alatan runtah manusa ngajalanan kahirupan higiénis jeung sanitasi. Kaasup ogé ku kapanggihna téori ngeunaan saluran pipe Inggerisna: plumbing.

                                     

1.3. Rupa-rupa runtah. Runtah konsumsi. (Waste consumption)

Runtah konsumsi nyaéta runtah nu dihasilkeun hiji lalaki nu maké barang atawa produk misalna, lolobana limbah anu dipiceun jadi runtah balaréa. Runtah jenis ieu téh nu umumna dipikirkeun ku manusa. Sanajan kitu, lobana runtah dina jenis ieu saeutik pisan lamun dibandingkeun kana runtah nu dihasilkeun tina prosés nambang jeung pabrik industri.

Leuwih lengkep dina artikel ngeunaan runtah konsumsi.

                                     

2. Tempo ogé. (See also)

Sabagian tina eusi ieu kaca ieu disalin ti:

  • . Tingali oge sajarah artikel aslina. Artikel asli diterbitkeun ku lisensi GFDL, v 1.2.
  • Widang-widang nu ngahasilkeun runtah? Nagara-nagara EEA 1992-1997, European Environmental Agency, 2005 / 01 / 05.
                                     
  • Ngokolakeun runtah atawa manajemén runtah Basa Indonésia: pengelolaan sampah, Basa Inggris: waste management, Basa Walanda: vuilnisophaaldienst nyaéta
  • botol, jsb. Runtah beling nu dihasilkeun tina runtah rumah tangga meureun teu pati loba tinimbang runtah palastik mah. Sok sanajan kitu, runtah beling kawilang
  • ilaharna dipaké pikeun ngawadahan runtah nu saterusna dipiceun kana carangka runtah Pengki paranti miceun runtah mah dijieunna tina anyaman awi atawa
  • bentukna kawas kacang na vertebrata. Bagéan tina sistem urin, ginjal nyaring runtah utamana uréa tina getih sarta miceun babarengan jeung cai salaku urin
  • Cikiih atawa urin mangrupa runtah cair nu dikaluarkeun nalika kiih, diékskrésikeun tina ginjal salaku hasil nyaring getih. Tina ginjal, cikiih téh dialirkeun
  • pikeun méré sihan runtah Lian ti éta numutkeun Kamus Basa Sunda, sapu nyaéta parabot paranti bebérésih di antarana miceun runtah atawa kokotor séjén
  • pabrik, 50 di antarana aya di sisi walungan ieu. Para pagawena sok miceunan runtah tiwu ka walungan. Maranéhanana henteu sadar yén hal éta nyababkeun walungan
  • dihasilkeun tina cernaan anaérobik atawa fermentasi zat organik, kayaning runtah organik, tai sapi, dina kaayaan anaérob. Biogas utamana ngandung métana
  • tujuan tempat miceun runtah Di ieu lombang runtah sok kasampak seuneu durukan ngabebela tina prosés insinerasi atawa ngadurukan runtah Lombang ogé sok kabentuk
                                     
  • bisa didaur ulang, ku lantaran éta biasana runtah PVC dimusnahkeun ku jalan diduruk di tempat pamiceunan runtah Dina taun 2000, industri PVC di Eropa ngagelar
  • saperti gua - gua guha Abris souc Roche atawa teu pundah - pindah, ninggalkeun runtah pawon kjokken moddinger geus maké pakakas saperti Kampak anu dikeupeul
  • zat - zat gizi oksigén, glukosa unsur - unsur pangganti jaringan sarta miceun runtah kawas karbon dioksida jeung asam laktat Getih ogé jadi patalimarga sél - sél
  • seniman nu kawentar ku karya - karyana, sarupaning waditra nu dijieun tina runtah Kilang ti kitu waditrana ogé ngaluarkeun sora anu teu ilahar, sepeti tornado
  • jeung cai tiis mah. Informasi salajengna: runtah palastik, Panampungan runtah Pasifik pangbadagna, and runtah laut Complong Gelas Cangkir Emuk Hocking
  • pinding rahim, tempat nampa zat gizi tina getih indungna sarta ngaluarkeun runtah Interfase ieu ngabentuk bénténg, bénténg plasénta, nu nyaring rupa - rupa
  • bayah, nu nyedot udara sarta ngeusian getih ku oksigén ati, nu miceunan runtah sélulér tina getih Organ lianna nu patali jeung pencernaan sarta pamiceunan
  • ancur dina mangsa geus ngajadi runtah ku alatan komposisi campuran molekul anu kawilang gedé. Kiwari masalah runtah palastik ieu dileukeunan ku tarékah
  • kaliwatan. Susukan nu ngadadak pinuh ku cai kapeungpeukan ku runtah nu kabawa palid, lila - lila runtah ngaggunduk di hiji tempat kawas bendungan cai dadakan.
  • pabrik biodiesel bisa ngurangan beungbeurat dina lingkungan sabab sampah runtah Teu nambah jumlah gas karbon dioksida, sabab minyak anu asalna ti tutuwuhan sayur
                                     
  • meresihkeun makam Dalem Cikundul jeung makam umum tina babalaan kayaning runtah jukut, eurih, jsb. Sakumna jukut liar anu tumuwuh di sabudeureun makam
  • wadah mangsa ngala jukut atawa ngarit, ngunjalan hasil tatanén, ngawadahan runtah panundaan parabot anu teu dipaké, jeung sajabana. Carangka dijieun tina
  • munding, sapi, embé jeung sajabana. Pupuk Kompos, nyaéta pupuk nu asalna tina runtah jeung dangdaunan anu ngahaja sina buruk di jero taneuh. Pupuk Héjo, nyaéta
  • Kependudukan Dan Catatan Sipil Provinsi DKI Jakarta Polusi udara jeung runtah mangrupa masalah nu disanghareupan di Jakarta. Iwal ti eta, Jakarta biasana
  • 1998 nyaéta kerjasama ngawangun lapangan umum nu menarik saperti manajemen runtah perpustakaa, olahraga jeung pariwisata. Kota sawargi Chicago, Amérika Sarikat
  • lapisan kulit manusa atawa sato hirup. Bilatung biasana aya dina wadah runtah anu diantepkeun teu katutup, bangké sasatoan, kai buruk, jsb. Ku kituna
  • Aya ogé anu ngagambarkeun ambeu kadu kawas ambeu anu kaluar tina treuk runtah Tangkal naun, héjo langgeng daun ngarangrangan henteu gumantung kana usum
  • Tai feces, faeces téh nyaéta runtah semi - padet pasésaan pencernaan sasatoan nu dikaluarkeun ngaliwatan anus atawa kloaka nalika ngising. Dina manusa
  • iwal ti pikeun ngajaga jeung ngabérésihkeun sumber cinyusu tina kokotor runtah jukut, jeung leutakanu aya di sabudeureun éta cinyusu. Dina ngalaksanakeunana
                                     
  • didahar di hareupeunana sanajan éta téh kokotorna sorangan. Manéhna ngadahar runtah buruk sarta kokotor sato. Bagong nyaéta sato mamalia hiji - hijina anu ngadahar
  • papan pangumuman yén teu meunang ngojay, nyokot atawa nguseup lauk, miceun runtah padu waé, nyieun durukan, sarta nyorétan tangkal atawa fasilitas séjénna

Users also searched:

Runtah, runtah, alam liar. runtah,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Tahap Testosteron Lalaki Disambungkeun Kanggo Barang Mewah.

Ginjal anjeun ngaleungitkeun runtah sareng cairan tina getih anjeun pikeun janten kiih. Kadang kadang, nalika anjeun ngagaduhan seueur limbah tinangtu. Dirtbike – Free Online Games Bonus kasino online. Tina létah, tikoro, biwir, soca atanapi raheut anjeun, Masalah ngelek atanapi ngarénghap, Runtah kulit, hives, sores dina sungut anjeun, atanapi kulit leuleuy. Blog Archives Mozocare. Sababaraha bisa ningali éta salaku runtah anu tanpa émbaran, tapi lembaga peryogi ngabantosan masalah ieu sacara serius, sareng uih deui sareng. REGLAN® REG lan Metoclopramide Mozocare. Treuk Amis Sweet Treuk mangrupikeun gim nyetir Truk Monster. Di buruan, anjeun teu kedah paduli ngeunaan baralik sareng kasusah. imah runtah.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →