Back

★ Daérah otonom

                                     

★ Daérah otonom

Nagara atawa Wewengkon otonom, dina konteks babagian administratif di Nagara,nyaéta hiji hukum umum jeung anak wates-wates wewengkon di mana anjeun teu boga kawenangan pikeun ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahan jeung kapentingan masarakat satempat dumasar kana prakarsa sorangan dumasar kana aspirasi rahayat.

Wewengkon diwangun ku Propinsi, Kabupatén, atawa Kota. Sedengkeun kacamatan, désa, jeung desa nu teu katempo salah sahiji wewengkon otonomi wewengkon. Wewengkon anu dipingpin ku Kapala Lokal gubernur / bupati / walikota, jeung geus Pamaréntah Wewengkon jeung Déwan Wawakil Rahayat Wewengkon.

                                     
  • dianggap sanés Daérah daérah otonom Daérah dipingpin ku Pupuhu Daérah gubernur bupati walikota jeung miboa Pamaréntahan Daérah sarta Déwan Pawakilan
  • mangrupa kapuloan gunung api nu aya di Samudra Atlantik jeung mangrupa daérah otonom Portugal. Asores aya kira - kira 1.500 km ti Lisboa jeung 3.900 km ti
  • mangrupa daérah otonom nu miboga wewenang ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahannana sorangan. Saméméhna, istilah kota dipikawanoh minangka Daérah Tingkat
  • tanggung jawab ka gubernur. Boh kabupatén atawa kotamadya mangrupa daérah otonom nu dibéré wewenang pikeun ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahannana
  • Kabupaten Bone Bugis: ᨀᨅ ᨄᨈ ᨅ ᨊ mangrupikeun salah sahiji daérah otonom di propinsi Sulawesi Kidul, Indonesia. Ibukota kabupatén perenahna di kota
  • Gagauzia, atawa Gagauz - Yeri, mangrupa hiji daérah otonom di Moldova nu aya di sapanjang wates Moldova jeung Ukraina. Mayoritas padumuk Gagauzia mangrupa
  • républik otonom ti Ukraina. Kriméa aya dina basisir kalér Laut Hideung, dina hiji samenanjung nu boga ngaran nu sarua. Kriméa dibagi kana 25 daérah 14 raion
  • County Otonom Tajik Tashkurgan kadang diéjah Tashkorgan, Taxkorgan, Taj Qurghan, jsb. nyaéta salah sahiji county di Préféktur Kashgar di Sinjiang beulah
  • di daérah Kabupatén Sukabumi beulah kidul nu kudu dibéré pangurusan jeung palayanan nu istiméwa. Ti saprak ditetepkeunana Sukabumi jadi Daérah Otonom dina
  • ngamekarkeun jadi 3 wilayah daérah otonom nu anyar didasaran ku Undang Undang Nomor : 49 Tahun 2008 ngeunaan dibentukna daérah otonomi Kabupatén Mesuji jeung
  • pangluarna ti Uni Eropa. Kapuloan ieu diwangun ti hiji bagian mayor ti dua Daérah otonom di Portugal nu lian nyaéta Asores aya di kalér - kuloneun nu ngawengku
                                     
  • désa nu otonom kalayan ngaran Désa Caturtunggal nu sacara resmi ditetepkeun dumasar kana Maklumat Nomer 5 Taun 1948 ngeunaan Parobahan Daérah - daérah Kalurahan
  • Indonésia nu ibukotana Kendari. Sulawesi Tenggara ditetepkeun minangka Daérah Otonom dumasar Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Tadina ngawengku
  • jadi Kota Otonom Kota Administratif Banjarbaru di Kalimantan Kidul anu disahkeun dina tanggal 24 Oktober 1975 ayeuna ieu geus jadi kota otonom Kota Administratif
  • Propinsi Sulawesi Kulon. Sanaos kitu, Mamuju dugi ka ayeuna, sanés daérah otonom anu ngagaduhan walikota atanapi Déwan Perwakilan Daerah Kota Diri, tapi
  • Darurat Taun 1965, ogé UU RI Nomer 28 1965, ngeunaan Pembentukan Daérah Otonom Kabupatén - kabupatén dalam Lingkungan Sumatra Selatan, mangka wedal Kabupatén
  • mangrupa bagéan ti wilayah Kabupatén Tasikmalaya, nu kiwari geus ngajadi kota otonom ti ngawitan 21 Juni 2001. Ti harita, sacara bertahap puseur pamaréntahan
  • Kiév Kyiv Ukraina dibagi kana 24 oblast propinsi jeung hiji républik otonom avtonomna respublika Crimea. Tambihannana, kota Kiev jeung Sevastopol
  • diwangun ku tilu belas périféri dibagi kana 325 kotamadya. Aya ogé hiji daérah otonom Gunung Athos Basa Yunani: Agio Oros, Gunung Suci Daptar nagara
  • jalan asup ka Teluk Bothnia jeung ngabentuk hiji wewengkon Finlandia nu otonom kadémilitarisasi, sarta maké basa tunggal Swédia. Kapuloan ieu diwangun
  • Tuvalu Citakan: Country data Vanuatu Vanuatu Wewengkon depéndensi jeung daérah otonom di Oséania. Kapuloan Ashmore jeung Cartier Kapuloan Cook Guam Hawaii
  • di Provinsi Lampung, Indonésia. Kabupatén Pringséwu ieu mangrupakeun daérah otonom nu diremsikeun tanggal 3 April 2009 jeung dumasar kana Undang - Undang
                                     
  • pikeun kode wewengkonna. Ngan kode wewengkon Baku, Sumqayit, jeung Républik Otonom Nakhchivan kode wewengkon 12, 18, jeung 36 nu teu robah. Baku Sumqayit
  • sareng kapadetan rata - rata 2, 067 jiwa masing - masing km² 2015 Sateuacan otonom régional di taun 2001, Kota Palangka Raya ngan ukur ngagaduhan 2 kacamatan:
  • tina karajaan Sunda. Aya ogé nu nyebutkeun yén Limbangan téh geus jadi daérah otonom nalika Karajaan Sunda kabagi dua, Galuh jeung Sunda. Harita ngaranna
  • Chuvashia mangrupa salah sahiji Subjék Féderal Rusia. Subjék ieu miboga luas daérah 18.300 km². Jumlah padumuk di républik ieu nyaéta 1.313.754 jiwa 2002
  • jeung pamaréntah Sekutu. Maksudna mah anjeunna hayang mastikeun wewengkon otonom pikeun Aromania sarta Megleno - romania. Dina 1943, ku sabab Nazi Jerman ngarebut
  • taun 2005 di Kabupatén Kebumén kacatet jumlah Pagawé Nagri Sipil PNS Otonom lobana 13.013 urang sarta PNS Instansi Vértikal lobana 1.414 urang sahingga
  • Kiwari, UI keur aya dina mangsa transisi nuju ka universitas nagri anu otonom Universitas Indonésia dipingpin ku saurang Réktor. Réktor UI saprak 17
  • ngaliwatan Undang - undang Darurat nomor 7 taun 1956 ngeunaan Pembentukan Daérah Otonom Setingkat Kabupatén di Provinsi Sumatera Utara, ti dinya diadegkeun

Users also searched:

otonom, Darah, Darah otonom, daérah otonom, masarakat . daérah otonom,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Episode Eunteung Hideung janten kanyataanna Taya Bonus deposit.

Kami tiasa ngarepkeun langkung seueur kajadian daérah teuing khususna Episode ieu katingalanana drones masif lebah AI otonom sacara hacked.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →