Back

★ Kecap (basa Sunda)

                                     

★ Kecap (basa Sunda)

Kecap téh nyaéta wangun katatabasaan pangleutikna. Kecap-kecap atawa bagian kalimah anu dicirian ku ayana randegan, ogé mibanda harti. Ku kituna, kecap mangrupa bagian kalimah anu bisa mandeg anu bebas sarta ngandung harti nu tangtu.

                                     

1. Kecap sulur. (Pronoun)

Kecap sulur aya sababaraha rupa nu digambarkeun saperti kieu.

  • Kecap gaganti jalma. (A word instead of a person)
  • Kecap panuduh. (Word viewer)
  • Kecap gaganti milik. (The words instead of mine)

Kecap gaganti milik. (The words instead of mine)

Kecap gaganti milik disusun ku cara ngantétkeun kecap gaganti pikeun jalma di luhur ditukangeun kecap barang. Contona: buku abdi, buku manéh, buku hidep saréréa.

Kecap panuduh. (Word viewer)

Kecap panuduh wacana Kecap panuduh wacana jeung ieu mah diteundeunna saméméh kecap dijéntrékeunana.

Kecap panuduh luar wacana

                                     

2. Kecap pagawean. (Verb)

Ciri kecap pagawéan.

  • Teu bisa ditempatkeun satukangeun kecap pangantét.
  • Umumna mangrupa kecap gawe, awalan kuring dina kecap, jeung jejer sejen.
  • Bisa dipiheulaan jeung tambahan aspék jeung modalitas.
  • Anjeun teu bisa dipiheulaan ku kecap paling atawa dirarangkénan anu ngandung harti paling.
                                     

3. Kecap sipat. (Adjective)

Fitur tina kecap sipat.

  • Bisa dipiheulaan jeung leuwih jeung eta.
  • Anjeun bisa ngawangun frasa pohara na atawa kacida na.
  • Bisa dituturkeun ku kecap kacida, pisan, jeung naker.
  • Bisa dirarangkénan ku pang-. na.
                                     
  • Kecap rundayan dina Basa Sunda nyaéta kecap asal anu geus dirarangkénan. Ku ayana rarangkén ieu, hiji kecap asal bisa ngajanggélék jadi ratusan kecap
  • Kecap bilangan nyaéta kecap anu nuduhkeun barang atawa ngaran nu dianggap barang. Citakan: Word English Kata adalah kata acara atau nama item tersebut
  • kulon Jawa Tengah nyaéta urang Sunda nu ngagunakeun basa Sunda salaku basa indungna katut kabudayaanana. Kecap Sunda bisa nujul ka rupa - rupa harti nu
  • Basa Sunda ᮘᮞ ᮞ ᮔ ᮓ nyaéta basa nu dipaké ku kurang leuwih 41 juta jalma di wewengkon kulon pulo Jawa atawa 13, 6 persén ti populasi Indonésia. Basa
  • Maséhi, basa Sunda téh mangrupa basa nagara di karajaan Salakanagara, Galuh, Kawali, Sunda jeung Pajajaran Dina ieu mangsa, basa Sunda kaasupan ku basa Sansakerta
  • Tatakrama basa Sunda nyaéta ragam basa Sunda diksi anu dipaké atawa dipilihna dumasar kana kaayaan anu nyarita, anu diajak nyarita, jeung anu dicaritakeunana
  • urang Sunda maké basa Sunda aya sababaraha basa wewengkon, nu masing - masing boga ciri dina paguneman sapopoé, ngan ka dieunakeun, basa Sunda téh beuki
  • Kecap sulur atawa kecap gaganti ngaran barang basa Indonésia: pronomina nyaéta kecap anu dipaké pikeun gaganti nyuluran kecap barang. Kecap sulur
  • Éjahan basa Sunda robah ti mangsa ka mangsa. Nepi ka kiwari aya sababaraha éjahan anu kungsi dipaké dina basa Sunda Upama disusun tur dipedar sacara kronologis
  • nandingan umur basa ieu ti rungkun basa Indo - éropah ngan basa Hitit. Kecap Sangsakerta, dina basa Sangsakerta Samskrtabhāsa hartina nyaéta basa anu sampurna
  • basa kadua. Basa Indonésia diresmikeun nalika kamardikaan Indonésia, taun 1945. Basa Indonésia mangrupa basa dinamis nu terus nyerepkeun kecap - kecap ti
                                     
  • Dina basa Sunda Kecap sok pahili dina ngéjahna, anu diantarana nujul ka: Kecap basa Sunda - wangun katatabasaan pangleutikna Kécap - ngaran deungeun
  • istilah kecap barang kongkrit nyata jeung kecap barang abstrak ciciptan Kecap Kalimah Drs. Budi Rahayu Tamsyah, Spk., Kamus Istilah Tata Basa jeung
  • Lembaga Basa jeung Sastra Sunda LBSS Kiwari, KBS geus diayakeun 10 kali, di antarana: Kongrés Basa Sunda I Kongrés Basa Sunda II Kongrés Basa Sunda III
  • kacampuran ku basa séjén. Kitu deui Basa Sunda loba meunang pangaruh ti bbasa séjén, sanajan urang ayeuna geus teu apal yén hiji kecap téh sabenerna
  • maké kecap - kecap pangantét anu hartina maké: ku, kana. katerangan sabab, maké kecap - kecap pangantét: sabab, lantaran katerangan babandingan, maké kecap - kecap
  • Kecap serat dina Basa Sunda kaasup kana tatakrama Basa Sunda jeung bisa nuduhkeun sababaraha harti: Surat kecap barang Tulis kecap péta
  • nl: confix pikeun ngawangun kecap - kecap rundayan dina Basa Sunda Sacara umum rarangkén pi - eun ngawangun kecap barang atawa kecap sipat anu hartina bakal
  • barung nl: confix pikeun ngawangun kecap - kecap rundayan dina Basa Sunda Sacara umum rarangkén pika - eun ngawangun kecap sipat anu hartina nimbulkeun rasa
  • salah sahiji rarangkén barung nl: confix pikeun ngawangun kecap - kecap rundayan dina Basa Sunda Sacara umum rarangkén ka - an ngawangun kecap barang.
                                     
  • Aksara Sunda ᮃᮊ ᮞᮛ ᮞ ᮔ ᮓ nujul ka hiji sistim ortografi hasil karya masarakat Sunda nu ngawengku aksara jeung sistim kaaksaraan pikeun nuliskeun basa Sunda
  • Pakeman basa nyaéta basa anu wangunna angger atawa matok, diwangun ku runtuyan kecap - kecap nu geus matok cicing, hésé dionggétonggétna, atawa hésé robahna
  • en: afix pikeun ngawangun kecap - kecap rundayan dina Basa Sunda Sacara umum rarangkén pa - ngawangun wanda kecap barang jeung kecap sipat. Rarangkén pa - teu
  • pikeun ngawangun kecap - kecap rundayan dina Basa Sunda Sacara umum rarangkén pi - ngawangun wanda kecap barang, pagawéan jeung kecap sipat. Rarangkén pi
  • pikeun ngawangun kecap - kecap rundayan dina Basa Sunda Sacara umum rarangkén pada - ngawangun wanda kecap pagawéan aktif, pasif, jeung kecap sipat. Rarangkén
  • hareup en: afix pikeun ngawangun kecap - kecap rundayan dina Basa Sunda Sacara umum rarangkén ba - ngawangun wanda kecap pagawéan aktif. Rarangkén ba - teu
  • c. kecap salancar tilu engang, contona : awewe. olohok. d. kecap salancar opat engang, contona : barakatak sudaryat, yayat 2011 tata basa sunda kiwari
  • hareup en: afix pikeun ngawangun kecap - kecap rundayan dina Basa Sunda Sacara umum rarangkén silih - ngawangun wanda kecap pagawéan aktif anu mawa harti pabales - bales
  • hareup en: afix pikeun ngawangun kecap - kecap rundayan dina Basa Sunda Sacara umum rarangkén si - ngawangun wanda kecap pagawéan aktif. Rarangkén si - teu
  • pikeun ngawangun kecap - kecap rundayan dina Basa Sunda Sacara umum rarangkén ting - ngawangun wanda kecap pagawéan aktif jeung kecap sipat. Rarangkén ting
                                               

Tuna (disambiguasi)

Tuna nyaeta lauk laut palagik bangsa Thunnini, eta ngawengku sawara spésiés nu kaasupfamilia skombride. Boh dina basa sunda, boh dina basa Indonésia istilah ombre ieu ogé ngabogaan harti "tanpa" atawa "teu gaduh", saperti dina sawtara kecap di handap: Tunagrahita. Tunadaksa. Tunaaksara. Tunawisma. Tunakarya. Tunasusila. Tunanétra. Tunarungu.

Users also searched:

basa, Sunda, Kecap, Kecap basa Sunda, kecap (basa sunda),

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Platform aksés médis terpadu Rumah Sakit sareng Dokter.

Basa Sunda sw Perancis Perancis, Jérman Deutsche, Yunani Ελληνικά, Hindi Basa Sunda, Itali Italiana, Jepang Lebetkeun kecap akses anjeun. Game Milarian Kecap Kaulinan Online Gratis Taya Bonus deposit. Game info. Dina Kecap Up anjeun ngawangun kecap ku cara ngetok hurup. Ngabentuk kecap panjang tur earn titik ceurik. Unggal tingkat. Kecap Up Free Online Kaulinan Bonus kasino online. Basa Sunda sw Kiswahili sv Svenska tg Тоҷикӣ Basa Sunda sw Kiswahili sv Svenska tg Lebetkeun email anjeun. Lebetkeun kecap akses anjeun.





Best hospitals for Colorectal Medicine Consultation in Ukraine.

Game info. Game kasual tina Kecap Milarian pikeun Barudak! Anggo Kancing Sentuh atanapi Pencét pikeun ngagambar kanggo galur.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →