Back

★ Kabupatén Cilacap

                                               

ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪

ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪ ᮙᮍᮢᮥᮕ ᮞᮜᮂ ᮞᮠᮤᮏᮤ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮓᮤ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮏᮝ ᮒᮨᮍᮂ, ᮄᮔ᮪ᮓᮧᮔᮦᮞᮤᮃ. ᮄᮘᮥᮊᮧᮒᮔ ᮑᮆᮒ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪. ᮊᮘᮥᮕᮒᮨᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪ ᮕᮨᮛᮨᮔᮂᮔ ᮓᮤ ᮝᮒᮨᮞ᮪ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮏᮝ ᮘᮛᮒ᮪ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮏᮩᮀ ᮏᮝ ᮒᮨᮍᮂ. ᮙᮜᮠᮔ᮪ ᮞᮝᮛᮦᮂ ᮓᮆᮛᮂ ᮏᮝ ᮒᮨᮍᮂ ᮊᮘᮥᮓᮚᮃᮔ᮪ᮔ ᮙᮤᮜᮥ ᮊ ᮊᮘᮥᮓᮚᮃᮔ᮪ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ, ᮒᮚ ᮜᮤᮃᮔ᮪ ᮊᮎᮙᮒᮔ᮪ ᮝᮔᮛᮨᮏ, ᮓᮚᮩᮠᮣᮥᮠᮥᮁ ᮏᮩᮀ ᮙᮏᮨᮔᮀ. ᮄᮘᮤᮀ ᮏᮄᮕᮧᮀ ᮎᮜᮥᮀ ᮘᮑᮥᮙᮞᮔ᮪ ᮊᮃᮞᮥᮕ᮪ ᮎᮤᮛᮤ ᮙᮔ᮪ᮓᮤᮛᮤ ᮞᮨᮔᮤ ᮒᮤ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪. ᮒᮚᮜᮤᮃᮔ᮪ ᮞᮥᮞᮤᮜᮧ ᮞᮥᮓᮁᮙᮔ᮪ ᮃᮜ᮪ᮙ᮪ ᮔᮥ ᮍᮧᮊᮧᮏᮧᮃᮔ᮪ᮔ ᮊᮞᮨᮔᮤᮃᮔ᮪ ᮃᮞᮣᮤ ᮘᮑᮥᮙᮞ᮪ ᮄᮉ, ᮙᮀᮞ ᮍᮓᮨᮌ᮪ᮊᮩᮔ᮪ ᮞᮨᮛᮥᮜᮤᮀᮙ ᮃᮊᮢᮧᮔᮤᮙ᮪ ᮒᮤᮔ ᮞ᮪ ᮈᮛᮥᮃᮔ᮪ ᮈᮜᮤᮀ ᮘᮑᮥᮙᮞ᮪.

Kabupatén Cilacap
                                     

★ Kabupatén Cilacap

Kabupatén Cilacap mangrupa salah sahiji kabupatén di propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Capital nyaéta Cilacap.

Kacamatan Cilacap aya dina wates Propinsi Jawa Barat, Sunda jeung Jawa. Malah sawaréh wewengkon Tengah kabudayaanna pikeun ilubiung ka Kulon, aya nu Kacamatan séjén Wanareja, Dayeuhluhur jeung Majenang.

Sesa awak Hideung Ngajalankeun Banyumasan kaasup ciri diri ka seni Kabupatén Cilacap. A campuran Susilo Sudarman Alm ngokojoanna seni asli Banyumas nyaéta pangadeg Serulingma akronim tina S di eruan Eling Banyumas.

                                     

1. Budaya. (Culture)

Cilacap ngabogaan dua-budaya jeung budaya

Image:Sedekahketupat.jpg

Sidekah Kupat, salah sahiji budaya nu tinggalan karuhun urang Sunda anu masih ngajalankeun jeung Dayeuhluhur.

                                     
  • Adipala nyaéta salasahiji kacamatan di Kabupatén Cilacap Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Citakan: Adipala, Cilacap Permendagri RI No. 56 Tahun 2015 tentang
  • Stasion Cilacap CP mangrupa stasion karéta api kelas badag anu perenahna di Sidakaya, Cilacap Selatan, Cilacap Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran
  • kalér, Kabupatén Wonosobo jeung Kabupatén Purworejo beulah wétan, Samudra Hindia di beulah kidul, sarta Kabupatén Banyumas jeung Kabupatén Cilacap di beulah
  • wawatesan jeung Kabupatén Ciamis sarta Kota Banjar di kalér, Kabupatén Cilacap di wétan, Samudera Hindia di kidul, sareng Kabupatén Tasikmalaya di kulon
  • diwatesan ku Kabupatén Tegal sarta Kabupatén Pemalang di beulah kalér Kabupatén Purbalingga sarta Kabupatén Kebumén di beulah wétan, Kabupatén Cilacap di beulah
  • watesna Kabupatén Majaléngka jeung Kabupatén Kuningan di beulah kalér, Kabupatén Cilacap Jawa Tengah jeung Kota Banjar di beulah wétan, Kabupatén Pangandaran
  • Jakarta, sarta jadi batas pikeun tilu kabupatén nyaéta Kabupatén Ciamis, Kabupatén Tasikmalaya, sarta Kabupatén Cilacap Sawaréh walungan ieu jadi wates wewengkon
  • api campuran kelas éksekutip jeung ékonomi prémium anu ngalayanan ruteu Cilacap - Ketapang Banyuwangi liwat jalur kidul Yogyakarta - Solo - Madiun - Surabaya - Jember
  • Kabupatén Klatén Basa Jawa: Klathèn nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Klatén. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén
  • Jaya Kabupatén Acéh Selatan Kabupatén Acéh Singkil Kabupatén Acéh Tamiang Kabupatén Acéh Tengah Kabupatén Acéh Tenggara Kabupatén Acéh Timur Kabupatén Acéh
  • Kabupatén Purbalingga nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Purbalingga. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Pemalang di
                                     
  • Dialék Banyumasan: Dhaerah Operasi V Purwokerto kabupatén Banyumas, Cilacap Banjarnegara, Purbalingga, Kebumen Hanacaraka: ꦝꦲ ꦫ ꦎꦥ ꦫꦱ ꦥ ꦮꦏ ꦠ
  • Banjar aya di wawatesan jeung Propinsi Jawa Tengah, nyaéta jeung Kabupatén Cilacap Banjar mangrupa lawang sakéténg jalur lintas kidul Jawa Kulon. Sacara
  • Kabupatén Kudus nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotan nyaéta Kudus, 51 km wétaneun Kota Semarang. Kabupatén ieu wawatesan jeung
  • Magelang. Kabupatén Magelang nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibu kotana nyaéta Mungkid. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Temanggung
  • panglegana di Jawa Tengah sanggeus Kabupatén Cilacap sarta wawatesan langsung jeung 9 kabupatén séjén. Jarak kabupatén ieu ti kalér ka kidul 37 km sarta ti kulon
  • di Jawa Tengah ngandelkeun bahan baku ti kabupatén ieu. Nya kitu deui pangusaha jajamu tradisional di Cilacap saperti Jaya Guna, Serbuk Sari, Serbuk Manjur
  • Surakarta. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Sragén di beulah kalér, Kabupatén Ngawi jeung Kabupatén Magetan Jawa Timur beulah wétan, Kabupatén Wonogiri
  • Kabupatén Pemalang nyaéta salah sahiji kabupatén di propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Pemalang. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kalér
  • Kabupatén Demak, nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana nyaéta Demak. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kulon
  • Kabupatén Kendal nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Kendal. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kalér, Kota
  • Kabupatén Jepara, nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana nyaéta Jepara. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kulon
                                     
  • Kabupatén Pati mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Pati. Kecamatan Batangan Kecamatan Cluwak Kecamatan
  • Kabupatén Sragén mangrupa salasahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Sragén. Puseur pamaréntahannana di Kota Sragén.
  • teu aktip mimiti 2003. Stasion ieu mangrupa stasion pangkulonna di Kabupatén Cilacap jeung di Jawa Tengah pikeun jalur lintas kidul. Stasion ieu ngan ngalayanan
  • diwatesan ku Kabupatén Pekalongan di beulah kalér Kabupatén Wonosobo di beulah wétan, Kabupatén Kebumén di beulah kidul, sarta Kabupatén Purbalingga di
  • Kabupatén Batang mangrupa salasahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Batang. Puseur pamaréntahannana di Kota Batang.
  • stasion karéta api kelas badag tipeu B anu perenahna di Bajing, Kroya, Cilacap Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran 11 méter ieu kaasup ka Daérah
  • Kabupatén Brebes mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Brebes.
  • stasion karéta api barang kelas I anu perenahna di Karangtalun, Cilacap Utara, Cilacap Lantaran stasion ieu aya di jero pabrik semén Holcim, otomatis

Users also searched:

Cilacap, Kabupatn, Kabupatn Cilacap, kabupatén cilacap, budaya. kabupatén cilacap,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Reader Comments.

Memiliki biro umbilikus yang beralamat di kabupaten Cilacap, Jawa Tengah. De Nature ialah bengkel obat herbal yang berdomisili di daerah Cilacap Jawa.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →