Back

★ Nanotéhnologi

Nanotéhnologi
                                     

★ Nanotéhnologi

Nanotéhnologi salaku hiji istilah koléktif ngarujuk ka tumuwuhna téhnologis dina skala nanométer, eta biasana 0.1-100 nm. Istilah ieu sok dilarapkeun ka nu mana wae nu téknologi pikeun mikroskopis. Ku alatan éta, nanotéhnologi lumaku dina ukuran leutik, nu phenomena of fisik nu teu ka observasi dina skala makroskopis leuwih ngadominasi. Fenomena nanoskala téh kaasup di jerona pangaruh ukuran kuantum jeung gaya pondok range saperti gaya van der Waals. Salajengna leuwih, ngabandingkeun hiji nu ditambahkeun ka relief tina rupa-pabeungeutan dibandingkeun jeung volume nu ngabalukarkeun ayana fenomena pabeungeutan. Alatan kamajuan komputer tumuwuh di ésponénsial, hal ieu dipercaya yén téknologi ieu bakal mekar jadi nanotéhnologi dina waktu nu sakeudeung deui bakal datang.

Dina fiksi jeung media, "nanotéhnologi" mindeng nujul ka nanotéhnologi molekul hipotésis molekul nanotéhnologi, "MIN".

                                     

1. Sajarah

Kahiji nyebut nanotéhnologi teu acan ngagunakeun ngaran nu lumangsung dina hiji omongan dibikeun ku Richard Feynman dina 1959, nu judulna Theres Nyatu Kamar di Handap. Feynman ngusulkeun méans pikeun ngamekarkeun kamampuh pikeun ngamanipulasi atom jeung molekul "langsung", ku ngembang a susunan hiji-kasapuluh-skala pakakas mesin analog nu kapanggih di mana wae mesin toko. Leutik ieu pakakas mangka bakal mantuan pikeun ngamekarkeun jeung beroperasi a next-generation of the one-hundredth-skala pakakas mesin, jeung saterusna. Salaku ukuran nu meunang nu leuwih leutik, urang bakal boga ka redesign sababaraha pakakas alatan kakuatan relatif tina rupa-rupa gaya bakal robah. Gravitasi bakal jadi kurang penting, beungeut tegangan bakal jadi leuwih penting, van der Waals atraksi bakal jadi penting, jsb. Feynman ieu disebutkeun skala isu salila ngobrol. Taya sahijieun geus can éféktif refuted féasibility tina proposal-na.

Istilah Nano-Téhnologi ieu créated ku Tokyo Science University professor Norio Taniguchi dina 1974 ka ngagambarkeun precision pabrik bahan jeung nanométer tolerances. Dina taun 1980-an, istilah ieu reinvented jeung harti anak dimekarkeun ku K Eric Drexler, utamana di na 1986 buku Mesin Ciptaan: Jaman Datang tina Nanotéhnologi. Manéhna geus digali ieu matuh di hiji loba gréater téhnis jero di na MIT disertasi doktor, saterusna dimekarkeun jadi Nanosystems: Molekular Mesin, Manufaktur, jeung Ngitung. Komputer métode maénkeun peran konci dina widang ayeuna alatan nanotechnologists bisa make eta pikeun rarancang jeung simulate rupa-rupa molekul sistem.

                                     

2. Bahan, alat, jeung téknologi anyar. (The materials, tools, and new technology)

Partikel atawa artifak alami atawa sintétik geus mindeng jeung kualitas sarta kapabilitas nu béda ti bahan tina makroskopikna. Emas, contona, nu mangrupakeun kimia inert ka skala normal, bisa digunakeun salaku katalis nyaéta kimia-na skala ka nano.

Tempo daptar ieu kudu disulap jadi hiji téks pamustunganana!:

  • Kabel ka nano. (Of the cable to the nano)
  • Timer ulangan. (Self-replication)
  • Nanomotor.
  • Nanobearing.
  • Liang tina nano. (The pores of the nano)
  • Nanotransistor.
  • Nanoéléktronika.
  • Molekul éléktronika. (Molecular electronics)
  • Mékanokimia.
  • Nanoactuator.
  • Tube nano. (A Tube nano)
  • Nanofactory.
  • Nanocontact.
  • Nanosénsor.
  • Nano cingcin. (Nano rings)
  • Nanocomputing.
  • Nanoshell.
  • Nanorotor.
  • Bionanotéhnologi.
  • Molekul transistor. (- Molecule transistors)
  • Bucky bal. (Bucky ball)
  • Nanomedicine.
  • Diri pangatur sistem, monolayers, colloids.
  • Nanokomposit.
  • Nanokristal.
  • Nanokristalit.
  • Supramolecular rakitan. (Supramolecular assemblies)
  • Nanoporous bahan. (Nanoporous materials)
  • Nanowhisker.
  • Sorangan assembly. (Self-assembly)
  • Nanosintésis.
                                     

3. Resiko poténsial. (The potential risks of)

Ieu téh Hiji mindeng dipake, tapi nu teu ilmiah tangible skenario awon-gede anu disebut jadi-abu goo, hiji zat anyar kana nu beungeut objék tina éarth bisa jadi robah ku amok-ngajalankeun, timer nyimpen ulangan nano-robot. Pembela nujul ka kaluar nu leuwih leutik objék nu leuwih susceptible ka karuksakan tina radiasi jeung héat alatan gréater wewengkon beungeut-ka-volume babandingan: nanomachines bakal gancang ngonci lamun kakeunaan iklim kasar. Leuwih réalistic nu kritikna nu nujul ka potensi karacunan anyar kelas nanosubstances nu bisa mangaruhan adversely stabilitas tina pinding sél atawa ngaganggu sistim imun lamun kaseuseup atawa dicerna. Obyektif of assessment résiko can kauntungan ti bulk tina pangalaman jeung lila-dipikawanoh mikroskopis bahan kawas karbon soot atawa serat asbés.

                                     

4. Rujukan. (References)

Karya rujukan pikeun mangpaat kiwari. (The work of the references to the benefits of the current)

  • Nanotéhnologi, journal of éléktronika saprak 1990, sadia dina web kitu ogé hiji CD-ROM.
  • Nano Aksara, journal of electronic wedalan American Chemical Society.

Nanotéhnologi pikeun fiksi. (Nanotechnology for fiction)

Nanotéhnologi has ogé jadi pamingpin téma dina fiksi, Nagreg Ngasuh Getih Musik, Michael Crichtons Mangsa, jeung Neal Stephensons buku Inten Umur.

                                     

5. Tumbu luar. (External links)

  • Nano-Hive: Nanospace Simulator bébas software pikeun modéling nanotech badan.
  • Buckymesh atom tingkat design luhur pisan kakuatan-ka-ratio beurat bahan.
  • Nu NanoAging Institute Of Anti-Sepuh Nanotéhnologi.
  • PNAS suplement: Nanoscience: Kaayaan Fisik Konsep jeung Fenomena.
  • JSB Group reséarch dina impacts sosial jeung bahaya nanotéhnologi.
  • National Nanotéhnologi Prakarsa di Amérika Sarikat federal reséarch, jeung perkembangan program.
  • Institute of Fisika journal of nanotéhnologi.
  • California Nanosystems Institute di UCLA.
  • Nanotéhnologi Seni Gambar nu sabenerna jeung dibayangkeun nanotéhnologi.
  • Kumaha Barang Hade bubuka.
  • Dimimitian di Amérika nanotéhnologi artikel.
  • Zyvex Corp pausahaan kahiji dedicated ka ngawangun hiji assembler.
  • Nanodot technology forum, nu disponsoran ku Tetempoan Institute.
  • Nanotech Ayeuna komprehensif portal.
  • Center for Tanggung Nanotéhnologi kawijakan reséarch.
  • Disinfopedia Nanotéhnologi salaku hype lirik.
  • Institute of Fisika nanotéhnologi portal.
  • Leutik Daily news ngeunaan MEMS jeung nanotéhnologi.
  • Tetempoan Institute. (The Sight Of The Institute)
  • Isu etika dina Nanotéhnologi.
  • NanoApex LLC Warta dina Nanotéhnologi.
  • University of hawaii nanotéhnologi kategori *Nanotéhnologi Élmu Kawijakan dina Nanotéhnologi Laporan ku Royal Society.
  • MEMX, Inc. MEMS sungut.
  • Mesin nyiptakeun, 1986 ku K. Eric Drexler ka édisi online format: HTML, PDF, PDB.
                                     
  • jsb. rancang bahan, sarta untung rugina dina produksi industrial. Nanotéhnologi - - - ngulik jeung nyipta bahan hasil rékayasa molekular nanomaterial
  • padungdengan pikeun ngamangpaatkeun ATP pikeun sumber tanaga pikeun nanotéhnologi jeung cangkok. Artificial pacemaker bisa jadi teu kudu maké batré. daur
                                     
  • bentuk nanotabung karbon, mibanda poténsi nu ngajangjikeun pikeun widang nanotéhnologi Karbon tina basa Latin carbo nu hartina areng charcoal kapendakna
  • Téhnologi komputer Rékayasa listrik Éléktro Mikrotéhnologi Nanotéhnologi Rékayasa biomédis Energy storage Mesin Space technology Téhnologi

Users also searched:

Nanothnologi, nanotéhnologi, téhnologi . nanotéhnologi,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Tech dina Pakéan Dipaké dina Rasa Anu Paling Nyata.

Tapi nanotéhnologi henteu fiksi élmu, sareng bakal geuwat muncul dina pakean. Anu mana? Rékayasa dina tingkat molekular, mibanda poténsi anu aya waé.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →