Back

★ 28 Nopémber

                                     

★ 28 Nopémber

  • 2014 – Taun témbak masang tilu bom di tengah masjid di Kota Kano, kalér Nigeria, killing sahenteuna 120 urang.
  • 1971 – Wasfi al-Tal, Perdana Menteri Jordan, tiwas ku unit Hideung September plo nanda.
  • 2016 – Pasawat séwaan Avro RJ85 mawa 77 urang, kaasup tim sépakbola Chapecoense, turun di deukeut Medellin, Kolumbia.
  • 1895 – Balap mobil kahiji di Amérika sarikat jauh teuing jauh ka 54 mil ti Jackson Taman, Chicago pikeun Evanston, Illionis. Frank Duryea meunang dina waktu kurang ti sapuluh jam.
  • 1920 – Panyerangan Kilmichael: Gaya Republik Irlandia ka auto-sync. Basa inggris SISIKIAN, narajang konvoy bebekelan Inggris jeung killing 17 urang.
  • 1958 – Rudal ngamuk antarbenua auto-sync. Basa inggris ICBM SM-65 Atlas, nu rudal, nu kahiji nu mangrupa hasil dipesatkeun, dijieun ku URANG jeung keur asup kana kelompok kulawarga Atlas rokét.
  • 1975 – East of the East ieu nyatakeun di ti portugis.
  • 1862 – Perang Namah of America: Dina Perang Tiwu Hill, gaya Union dina kapamingpinan of Umum James G. Blunt ngéléhkeun pasukan Umum John Marmaduke ti Dipikawanoh.
  • Taun 1942 Di Boston, Massachusetts, hiji seuneu di klub peuting Cocoanut Grove killing 492 urang.
  • 1899 – Perang Boer nu Kadua: nu Barisan pasukan inggris awal ngalawan pasukan Boer di Battle of Leuwi Modder, sanajan eta sacara Boer malundur, Inggris ka korban kuat.
  • Taun 1960 – Mauritania di ti perancis.
  • 1966 – Michel Micombero ngarugrugkeun pamaréntah minangka kapala Burundi jeung ngajadikeun dirina présidén kahiji.
  • 1885 – Nu Bulgaria di Battle of serbia-bulgaria, ngaalatankeun Unifikasi of Bulgaria jeung Rumella ka Wétan.
  • 1967 – kahiji Pulsar PSR B1919 21, dina béntang konstelasi Vulpecula kapanggih ku dua astronom, Jocelyn Bell Burnell jeung Antony Hewish.
  • Taun 1990 – PM Inggris Margaret pasir luhur ka mundur ti kapamingpinan Partéi Konservatif, ku salaku nu of perdana menteri ogé. Manéhna diganti dina dua posisi nu John Utama.
  • 1917 – Nu Provinsial Éstonia nyatakeun kamerdikaan Estonia.
  • 1991 – Ossétia Kidul of sarikat dina féderasi rusia.
  • 1908 – tambang ledakan di Marianna, Pennsylvania, killing 154 urang, jeung ngan hiji pikeun salamet.
  • 1821 – Poé kamerdikaan Panama: Panama pikeun misah ti Spanyol jeung ieu ngaku ka Gran Columbia.
  • Dina taun 1980, nu Operasi Morvarid dina Perang Iran – Irak, jumlah badag kapal perang Iraq dibongkar ku kapal perang ka Iran di Teluk, jeung Parsi. Dipiéling di Iran, salaku Poé angkatan Laut.
  • 1979 – Air New Zealand Hiber 901, pasawat jét a DC-10 ngalayang ngaliwatan Antartika, eta murag di Gunung Erebus, killing sadaya 257 urang dina jero kapal.
  • 1920 – FIDAC Nu Interallied tina Federation of Veterans Perang Organisasi / Sarikat Antara Waktu Organisasi Véteran Perang, organisasi véteran internasional kahiji, diadegkeun dina di Paris, Perancis.
  • 1987 – Pasawat Kidul Afrika Airways Hiber 295, murag di Samudra Hindia, killing sadaya 159 jalma anak jero kapal.
  • 1943 – Perang Dunya II: nu Teheran Konférénsi: Présidén AS Franklin D. Roosevelt, PM Inggris Urang Bisa jeung dina SORÉ of Soviet Joseph Stalin nyaéta masamoan di Teheran, Iran, pikeun ngabadamikeun strategi perang.
  • 2002 – Pangebom bunuh diri ngajelegurkeun hotel Israél gaya di Tengah, Kenya, nyaeta medium batur sapagawean gagal dina usaha pikeun muragkeun pasawat Arkia Pausahaan Pangapungan Israel jeung misil tanah air.
  • Taun 1912 – Albania ieu nyatakeun di ti Kasultanan Turki Ustmani.
                                     

1. Jawara. (Champion)

  • 1955 – Alessandro Altobelli, pamaén boga bal Jeung.
  • 1967 – Anna Nicole Smith, nu American td. 2007.
  • 1975 – Eka Kurniawan, nu graphis Indonesia.
  • 1962 – Matt Cameron, nu pamuter dram Pearl Jam.
  • 1950 – Ed Harris, aktor American.
  • Dina taun 1980, nu – Stuart Taylor, pamaén bal Inggris.
  • 1932 - Laptop, nu nyiptakeun Si Unyil.
  • 1984 – Trey Songz, nu penyanyi R&,B, Britania.
  • 1984 – Mary Elizabeth Winstead, artis American.
  • Taun 1990 – Bradley Smith, tukang balap motor Uk.
  • 1987 – Karen Gillan, hiji artis Skotlandia.
                                     
  • 28 Nopémber 1958 Kongo Tengah 28 Nopémber 1958 Républik Niger 19 Désémber 1958 Républik Sénégal 25 Nopémber 1958 Républik Sudan 24 Nopémber 1958
  • Nopémber nyaéta bulan ka - 11 kalénder Maséhi, satutasna Désémber sarta saméméh Oktober. 2006
  • 28 Méi 1919 di Tbilisi, Géorgia nepi ka 19 Juli 1918 Alexander Khatisyan 28 Méi 1919 5 Méi 1920 Hamo Ohanjanyan 5 Méi 1920 25 Nopémber 1920
  • 4 Nopémber nyaéta poé ka - 308 dina sataun ka - 309 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 57 poé. 1429 - Joan of Arc ngabébaskeun Saint - Pierre - le - Moûtier
  • 24 Nopémber nyaéta poé ka - 328 dina sataun ka - 329 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 27 poé. 1642 Abel Tasman jadi urang Éropa munggaran
  • 6 Nopémber nyaéta poé ka - 310 dina sataun ka - 311 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 55 poé. 644 - Utsman bin Affan jadi Khulafaur Rasyidin
  • 12 Nopémber nyaéta poé ka - 316 dina sataun ka - 317 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 49 poé. 1793 Jean Sylvain Bailly, Walikota Paris
  • 7 Nopémber nyaéta poé ka - 311 dina sataun ka - 312 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 54 poé. 1492 Météor Ensisheim, météor pangkolotna
  • 17 Nopémber nyaéta poé ka - 321 dina sataun ka - 322 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 44 poé. 1796 Perang Révolusi Perancis: Patempuran
  • 27 Nopémber nyaéta poé ka - 331 dina sataun ka - 332 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 34 poé. 1868 Patempuran Leuwi Washita: Létkol Angkatan
  • 29 Nopémber nyaéta poé ka - 333 dina sataun ka - 334 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 32 poé. 903 Pasukan Abbasiyah dina pimpinan Muhammad
                                     
  • 10 Nopémber nyaéta poé ka - 314 dina sataun ka - 315 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 51 poé. 937 Li Bian ngarebut singasana raja ti Kaésar
  • 26 Nopémber nyaéta poé ka - 330 dina sataun ka - 331 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 35 poé. 1778 Di Kapuloan Hawaii, Kaptén James Cook
  • 22 Nopémber nyaéta poé ka - 326 dina sataun ka - 327 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 39 poé. 1574 - Navigator Spanyol, Juan Fernández manggihan
  • 8 Nopémber nyaéta poé ka - 312 dina sataun ka - 313 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 53 poé. 1519 Hernán Cortés nepi ka Tenochtitlán sarta
  • 2 Nopémber nyaéta poé ka - 306 dina sataun ka - 307 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 59 poé. 1899 Kaum Boer ngamimitian ngepung Kota Ladysmith
  • 21 Nopémber nyaéta poé ka - 325 dina sataun ka - 326 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 40 poé. 164 SM Judas Maccabeus, anak Mattathias
  • 23 Nopémber nyaéta poé ka - 327 dina sataun ka - 328 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 38 poé. 1510 Kampanye militer meunggaran Karajaan
  • 19 Nopémber nyaéta poé ka - 323 dina sataun ka - 324 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 42 poé. 636 Khulafaur Rashidin ngéléhkeun Karajaan
  • 20 Nopémber nyaéta poé ka - 324 dina sataun ka - 325 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 41 poé. 1739 Awal Patempuran Porto Bello antara
  • 18 Nopémber nyaéta poé ka - 322 dina sataun ka - 323 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 43 poé. 1095 Déwan Clermont dimimitian, diluluguan
  • 3 Nopémber nyaéta poé ka - 307 dina sataun ka - 308 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 58 poé. 644 - Khalifah Umar bin Khattab ditelasan ku
  • 1 Nopémber nyaéta poé ka - 305 dina sataun ka - 306 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 60 poé. 1009 Pasukan Barbar pimpinan Sulaiman bin
                                     
  • 13 Nopémber nyaéta poé ka - 317 dina sataun ka - 318 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 48 poé. 1093 Patempuran Alnwick: Inggris meunang
  • 14 Nopémber nyaéta poé ka - 318 dina sataun ka - 319 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 47 poé. 1770 James Bruce manggihan naon anu dipercaya
  • 5 Nopémber nyaéta poé ka - 309 dina sataun ka - 310 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 56 poé. 1757 Dina Perang Tujuh Taun, Raja Prusia
  • 11 Nopémber nyaéta poé ka - 315 dina sataun ka - 316 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 50 poé. 1028 Konstantin VIII tilar dunya, ngeureunan
  • 15 Nopémber nyaéta poé ka - 319 dina sataun ka - 320 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 46 poé. 1532 Dititah ku Francisco Pizarro, para
  • 30 Nopémber nyaéta poé ka - 334 dina sataun ka - 335 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 31 poé. 1803 Ékspédisi Balmis dimimitian di Spanyol
  • 9 Nopémber nyaéta poé ka - 313 dina sataun ka - 314 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 52 poé. 1729 Spanyol, Perancis jeung Inggris néken

Users also searched:

Nopmber, 28 Nopmber, 28 nopémber, disain. 28 nopémber,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Rumah sakit anu pangsaéna pikeun Ngaganti Valve Heart di.

Gleneagles Medini ngamimitian tugasna dina 11 Nopémber 2015. kaistiméwaan médis, kalayan 28 pusat kaunggulan sareng 290 spesialis anu ngalaman. 2019 Nopémber 01 Taya Bonus deposit. Naon anu bakal robih dina bulan Nopémber 2020 sareng Manajemén SUXYS? HK 852 8199 0890 Inggris 44 20 3287 1324 LU 352 28 80 49 96. Amigobingo Taya Bonus deposit. Kasino Bungah. 0 Komentar. Buuuurn! nr28D6 ​PlSrzbVHXHWShKhvUxEEKAJtiMBmpmCJCjoS 6c ​XlbePn2OdPGCE2sB4SOMFH8AeXz.





Best Allergology hospitals around the world Top Allergology.

Janten, sumping ka pesta tuangeun Thanksgiving urang tanggal 28 Nopémber kaping 1 Désémber sareng terangkeun karayaan urang! Méja geus disetél!. Patarosan anu Sering Dihaturkeun SUXYS ® N1 Solusi pikeun.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →