Back

★ Éntropi informasi

Éntropi informasi
                                     

★ Éntropi informasi

Éntropi nyaéta konsép dina térmodinamika, mekanika ékspérimén jeung tiori informasi. Konsep éntropi jeung informasi nu raket pisan patalina, komo lamun perlu sababaraha waktu ka ngamekarkeun téori mekanika statistik jeung tiori informasi teu jadi nyata. Artikel ieu ngeunaan éntropi informasi, rumusan téori éntropi informasi. Éntropi informasi leuwih ilahar disebut salaku Éntropi tina Shannon ngahargaan Claude E. Shannon.

                                     

1. Bubuka. (Introduction)

Konsep éntropi dina tiori informasi pikeun ngagambarkeun sabaraha tingkat mean atawa kateupastian nu aya dina sinyal atawa kajadian random. Cara séjén nyaéta pikeun kasampak di ngeunaan ieu téh pikeun ngabahas ngeunaan kumaha loba tina inpo nu dibawa ku sinyal.

Contona, sababaraha teks dina basa inggris, pikeun dikodekeun runtuyan aksara, spasi, jeung tanda baca. Alatan frékuénsi atawa jumlah kajadian keur sababaraha aksara nu ngan saeutik conto, a nepi ka z, bari hurup-hurup ka nu sejen, kuring murudul conto e-runtuyan, surat teu kawas nya kawas nya, teuing. Tapi, alatan surat nuturkeunana teu bisa dikira kira-kira, eta bisa ogé disebut mean nepikeun tingkat nu tangtu. Éntropi ieu salaku ukuran tina tingkat random, saperti nu diusulkeun ku Shannon dina kertas "Matematik Teori Komunikasi" nu dikaluarkeun dina taun 1948

Shannon nawarkeun hiji harti éntropi order of the asumsi-asumsi yen:

  • Lamun aya dua tahapan kajadian, harga éntropi ahir ogé kudu dihasilkeun tina pangjumlahan éntropi tina dua tahapan kajadian.
  • Ukuran ieu kudu proporsional kontinu atawa silisambung - contona, lamun probabilitasna ngaganti saeutik, éntropina ogé ngan kaganti saeutik.
  • Upama sakabéh kamungkinan pikeun hurup-hurup di luhur kawas-kawas anjeun rék sarua, mangka nambahan hurup anu kaluar ogé bakal naékkeun harga éntropi.

Catetan: ieu Buku téh ditulis ku Shannon / Wéaver ka tingal tulisan Tolman 1938 nu eta nujul ogé ka Pauli 1933 nu asup harti éntropi tina pamakéan Shannon. Salian éta, mekanika informasi nujul oge ka von Neumann sanggeus nurunkeun éntropi dina taun 1927, nu bisa nerangkeun kunaon von Neumann sunda ngagunakeun istilah éntropi geus aya)

                                     

2. Tumbu luar. (External links)

  • Informasi nu teu éntropi, informasi teu kateupastian! a discussion of the use of the terms "information" and "éntropi".
  • Im Bingung: Kumaha Bisa Inpo Nu Sarua Éntropi? a similar discussion on the bionet.info-théory FAQ.
  • Katerangan nu éntropi informasi from "Tools for Thought" by Howard Rheingold.
  • Lamun "éntropi pool" for cryptographically-secure unguessable random numbers.
  • A cool little java applet ngalambangkeun Shannons Percobaan nyaeta keur Ngitung Éntropi tina basa inggris.
                                     
  • bisa nyarita yén sinyal éta miboga informasi rébuan bit Tiori komunikasi tends maké konsép éntropi informasi anu dimimitian sacara umum ku C.E. Shannon

Users also searched:

éntropi informasi, téori informasi . éntropi informasi,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →